Weekbrief 33 - 2018

voorblad
15-10-2018 Statutenwijziging; uitnodiging voor toelichting en bespreking voorstellen op 15 oktober
23-10-2018 Herfstweek 2.0
ad01.jpg
Antoon Groenendaal overleden

Op vrijdag 17 augustus is op 87-jarige leeftijd Antoon Groenendaal overleden. Antoon was ruim dertig jaar een actief, niet spelend lid van de vereniging. Als jongetje kwam hij met zijn oudere broer Thomas, die voetbalde al bij de club. Hij werd een trouwe bezoeker, met vooral een grote liefde voor de cricketsport. Tientallen jaren heeft hij trouw alle wedstrijden van het eerste team bezocht. Je kon hem uittekenen in zijn stoel en met zijn koelbox. Zijn dochters hebben zijn liefde voor de club en het cricket meegekregen want Lidi en Miriam hebben jaren in het damescricketelftal gespeeld. Ook de prestaties van zijn kleizoons Jasper en Koen hadden zijn warme belangstelling.

Met het overlijden van Antoon Groenendaal verliest Excelsior'20 een betrokken lid en een trouwe bezoeker. We wensen zijn vrouw Bep, zijn dochters en aanhang en de rest van de familie heel veel sterkte!

De aftrap van een nieuw seizoen!
de-aftrap-van-een-nieuw-seizoen (7628) afbeelding

Beste leden en overige vrienden van Excelsior '20,


De zomervakantie 2018 zit er voor velen van ons weer grotendeels op. De welverdiende zomervakantie betekent niet dat er binnen onze club niets is gebeurd. Sterker nog, er zijn mooie en positieve ontwikkelingen. Denk hierbij aan:


  • De bardienst die is blijven doordraaien
  • De ontwikkeling van onze nieuwe site/app die we binnenkort willen lanceren,
  • Het groot onderhoud van het hoofdveld
  • De afronding werkzaamheden van het nieuwe kunstgrasveld (achter het hoofdveld)
  • Voorbereidingen van de planningen voor het nieuwe seizoen
  • Werkzaamheden voor de nieuwe clubgids 2018/2019
  • Onderhoudswerkzaamheden aan het complex


Alle vrijwilligers en de onderhoudsploeg wil ik daarom ook bedanken voor hun inzet en energie tijdens de zomerperiode. Velen van jullie hebben privé tijd opgeofferd om dingen gedaan te krijgen binnen Excelsior '20. Dat wordt zeer gewaardeerd en kan niet vaak genoeg worden benadrukt! Grote klasse!

In mijn verhaal tijdens de ouderavonden heb ik aangegeven dat Excelsior '20 Normen & Waarden hoog in het vaandel zal blijven houden en de samenwerking van en met vrijwilligers zal blijven stimuleren. Respect voor elkaar hebben en samen mooie dingen doen. Dat is wat onze club zo mooi maakt… op een positieve wijze samen bouwen aan een nog mooiere omgeving voor onze kinderen, onszelf en alle mensen die onze vereniging een warm hart toe dragen!

Om dit te kunnen doen, is de steun en inzet van vrijwilligers essentieel. De last kan niet telkens door dezelfde schouders worden gedragen, we moeten elkaar helpen. Vele handen maken licht werk! Daarom wil ik, zo vlak voor de start van een nieuw seizoen, nogmaals een oproep doen. Ik wil iedere ouder, ieder lid, iedere jeugdspeler en alle overige mensen die graag bij Excelsior '20 een leuke tijd willen hebben, oproepen om zich op te geven bij onze vrijwilligerscommissie om hun steentje bij te dragen. Denk hierbij aan bardiensten, onderhoudswerk, administratief werk, hulp langs de velden, fluiten of vlaggen van wedstrijdjes, etc. Iedere vorm van hulp is welkom! Opgeven kan via het email adres: zoran@caiway.net.

Over echte vrijwilligers gesproken… helaas hebben Hans Hekman, Quinthy en Danique hun liefste vrouw en moeder, Irma Hekman, plotseling verloren. Een enorme klap voor het gezin en familie. Ook binnen onze familieclub was de klap enorm. Met het verlies van Irma, heeft de club een rots in de branding, een steunpilaar maar vooral een mooi mens verloren. De wijze waarop de dienst voor Irma is verlopen getuigt hiervan.

Nogmaals wil ik namens het bestuur en ik weet zeker, namens alle leden, Hans, Quinthy, Danique en de familie alle sterkte wensen in deze moeilijke tijd. Irma zal nooit worden vergeten.

Zeker in tijden wanneer we een geliefd iemand moeten missen, wil ik benadrukken dat het bestuur de overtuiging heeft dat wij met zijn allen de club vormen. Het bestuur probeert initiatieven te stimuleren en open te staan voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen. Met en door de inzet van leden en vrijwilligers kunnen krachten en kennis worden gebundeld. Samen zijn wij sterker! Daarom wil ik een ieder oproepen om goede ideeën en positieve ontwikkelingen met ons te delen. We staan open voor allerlei ideeën en zullen graag concreet stappen nemen waar mogelijk. Waar een wil is, is een weg! Laten wij er een mooi seizoen van maken. Een seizoen gekenmerkt door samenwerking en respect… een seizoen van echte winnaars!!! Een team hoeft niet alles te kunnen, het moet willen winnen!

Namens het voltallige Voetbalbestuur,

Zoran Nikolic
Voorzitter Voetbalbestuur

banner 0
De quiz stroomt al aardig vol
de-quiz-stroomt-al-aardig-vol (7627) afbeelding

Het klinkt als een politieke leus, maar bij de quiz hanteren we dit motto echt! Want er is plek voor tien teams en we hebben al negen aanmeldingen. De kroon, die de mensen van TCB in de winter hebben opgezet, zal niet zomaar in hun handen blijven. Runners up JCC, de Betweters, Tiek en Co, MVDV, de mensen van Schiedamonline, Diana en Zo, Roergangers en de Deffies zijn in voorbereiding om een geslaagde coup te kunnen plegen, Ook de quizmasters zijn bezig om weer een rijk palet aan vragen samen te stellen, zodat het weer een heet avondje wordt. O ja, ook de supporters kunnen 14 september noteren!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT
vrijwilligers-gezocht (7626) afbeelding

Op woensdag 29 augustus, donderdag 30 augustus, zaterdag 1 september en zondag 2 september worden op ons terrein in totaal 7 T20 wedstrijden gespeeld tijdens een Europees kwalificatie toernooi voor de World Cup T20 dat in 2020 in Australië gespeeld zal gaan worden.

Om de organisatie goed te laten verlopen zijn wij op alle wedstrijddagen nog opzoek naar vrijwilligers die ons willen helpen. Dit hoeven geen hele dagen te zijn, enkele uurtjes in ochtend, middag of avond zijn ook welkom! We zoeken mensen om Jos Heggelman te helpen bij de catering voor spelers, officials en vrijwilligers, mensen om Hennie en Bas te helpen de square droog te houden in geval van regen, bardiensten en diverse andere klussen.

Met z'n allen kunnen we ervoor zorgen dat Excelsior'20 zich van haar beste kant laat zien! U hulp wordt zeer gewaardeerd!!!

Opgeven kan bij Bart Kroesen (06-48974647)

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Aanwezig Terrein Scheidsrechter Wed. nr.
Excelsior'20 JO15-1 - Drechtstreek 25-08-2018 10:30 n.t.b. thuis Mike Wigman
Delft 1 - Excelsior'20 1 Toernooi Delft 24-08-2018 20:00 n.t.b. uit
Kethel Spaland (za) 2 - Excelsior'20 2 Oefen 21-08-2018 20:00 n.t.b. uit
GLZ Delfshaven 2 - Excelsior'20 2 Toernooi Delft 26-08-2018 11:00 n.t.b. uit
ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg