Weekbrief 33 - 2020

voorblad
08-09-2020 KKC Jubileumfeest verplaatst naar 2021
12-09-2020 Slotdag Seniorencricket met T20 BBQ en uitreiking prijzen
ad01.jpg
Column: Derby

Gelukkig. Corona heeft het cricketseizoen niet helemaal de nek omgedraaid en er valt mede door de tieners van de toekomst die bij captain Tom Heggelman aan de deur kloppen, alleraardigst cricket te aanschouwen bij Excelsior’20. Maar om nou te zeggen dat bij de duels om des keizers baard de spanning te snijden is; nee. Daarom ben ik blij met het T20-duel van komende zaterdag tegen onze vaalblauwe stadgenoten. Van mij mogen de vonken er ouderwets van af vliegen.

Als ik ‘good old’ Gerard Verver mag geloven, houdt de derby de ‘cricketgemoederen deze week optimaal’ bezig. Gerard kan het weten, want hij loopt in naam van het Stadsblad al vele decennia mee in de lokale sportverslaggeving. Maar ik heb er nog niks van gemerkt. Dat kan aan mij liggen natuurlijk.

De rivaliteit tussen beide cricketclubs is al weer enige tijd ver te zoeken. Dat laat zich eenvoudig verklaren, want op Harga wordt een niveautje lager gespeeld. Dat valt – serieus – te betreuren want daarmee is de Schiedamse cricketliefhebbers de derby ontnomen.

Excelsior’20 bewaart aan de derby’s overigens mooiere herinneringen dan de vaalblauwen. Want vijf van de twaalf landstitels die de ploeg van Thurlede binnensleepte, werden gevierd na een overwinning op de plaatsgenoot. In 1991 de eerste, in 2017 de voorlopig laatste. Nou gaat het zaterdag niet om het landskampioenschap, maar om het vrijdagavond T20-cricket.

Toch is het nu al een memorabele wedstrijd. Corona hè. Toeschouwers (maximaal 350) moeten zich vooraf inschrijven, legitimeren bij binnenkomst, de handjes wentelen in ontsmettingssmurrie, in verplichte looprichting along the boundary kuieren en naar de bar in het chalet of zitten op de daarvoor aangewezen klapstoelen. Juichen mag niet, beschaafd klappen wel. Professionele beveiliging en handhavend toezicht bij een cricketwedstrijd in Nederland: Excelsior’20 heeft de primeur. Eén geluk: u hoeft (nog) geen mondkapje op.

U staat er waarschijnlijk niet bij stil, maar bovengenoemde maatregelen vergen nogal wat voorbereidende inspanningen en creativiteit van gastheer Excelsior’20. De live-stream die voor de thuisblijvers via Youtube te volgen zal zijn, is daar een fraai voorbeeld van.

Volgens mij is er alles aan gedaan om er ondanks alles een fraaie happening van te maken, edoch, onze jongens moeten het doen. Het gaat dit keer alleen om prestige. Maar ook die slag – zijn ze aan hun stand verplicht - moet je als regerend landskampioen winnen. Met youngsters in de gelederen of niet. Je mag nooit…..

PUNTER

banner 0
Belangrijke informatie T20 15/8 Excelsior'20-Hermes DVS

Beste cricketliefhebber,

Heeft u zich aangemeld voor de T20 wedstrijd Excelsior'20-Hermes DVS dan volgt hieronder belangrijke informatie voor u.

Aanvang van de wedstrijd is zaterdag 15/8 om 14.00 uur. U kunt vanaf 13.00 uur via het kleine hek aan het einde van de parkeerplaats of via de ingang die we delen met PPSC het terrein op.

Uw aanmelding
- Breng uw bezoekersregistratie uitgeprint of op uw telefoon mee. De bevestiging van uw bezoekersregistratie heeft u direct na uw aanmelding per e-mail ontvangen.
- Uw aanmelding wordt bij de ingang gecontroleerd en er zal een gezondheidscheck plaatsvinden.

Maatregelen
In overleg met de gemeente en de Veiligheidsregio Rijnmond gelden de volgende coronamaatregelen voor alle aanwezigen:
- Alle toeschouwers zijn verplicht om te zitten voor, tijdens én na de wedstrijd op de geplaatste stoeltjes of bankjes of op uw eigen stoel.
- U wordt verzocht de al geplaatste stoelen te laten staan.
- Brengt u zelf een stoel mee, dan kunt u die neerzetten op de daarvoor speciaal aangewezen plekken langs de boundary.
- Hou overal op het terrein 1,5 meter afstand van elkaar, tenzij u uit hetzelfde huishouden komt, of maar met twee personen bent.
- Was regelmatig de handen.
- Bij klachten: blijf thuis.
Uiteraard kunt u wel een drankje halen in het chalet, naar het toiletgebouw gaan, of een rondje wandelen om het veld. Let wel op de looprichting en de 1,5 meter afstand.

Goed om te weten
- Er wordt deze dag geen eten verkocht, maar er zijn wel twee verkooppunten voor drankjes (let op het eenrichtingsverkeer in het clubhuis en bij het sanitair).
- Bij deze wedstrijd is professionele beveiliging aanwezig om alles in goede banen te leiden en waar nodig te handhaven op het naleven van zowel de clubregels als de coronamaatregelen.
- In verband met de beperkte hoeveelheid parkeerplaatsen, is het advies op te fiets te komen.
- Het maximum aantal van 350 aanmeldingen is bereikt, dus nieuwe aanmeldingen zijn niet meer mogelijk.
- De wedstrijd wordt live gestreamd via YouTube voor de thuisblijvers. Meer informatie daarover staat kort voor aanvang op de Facebookpagina van Excelsior'20.
- Een uur na afloop van de wedstrijd sluit de bar en verzoeken wij u het terrein te verlaten.

Wij rekenen op uw medewerking en we hebben er alle vertrouwen in dat het een geweldige middag voor cricketstad Schiedam wordt.

Cricketbestuur Excelsior'20

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg