Weekbrief 39 - 2020

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Langs de Lijn
langs-de-lijn (8318) afbeelding
We beginnen deze week met de goede resultaten van onze 1e teams.

De zaterdag 1 maakte vorige week een desastreus debuut in de 4e klasse met een 10-0 nederlaag. Deze week ging het een stuk beter, in een aantrekkelijke derby tegen SVV werd 2-2 gelijkgespeeld. Sven Zoetmulder krijgt de eer om de allereerste doelpuntenmaker in een competitie wedstrijd van de zaterdag 1 te zijn.En dan speelt volgende week de zaterdag 1 om 17u00 thuis tegen Hermes DVS (met onze trainer Gökhan Çayir). En trouwe lezers van deze rubriek weten wat dat betekent ....


De zondag 1 speelde vorige week een hele matige matte wedstrijd met een 1-4 nederlaag tot gevolg. Deze week werd er wel heel hard gewerkt en werd een belangrijke 1-2 zege geboekt.


Het was Cricketvoorzitter Luuk van Troost die via zijn twitter de thuisblijvers op de hoogte hield. Het moet hem veel plezier gedaan hebben om 5 minuten voor tijd de matchwinnende 1-2 te kunnen tweeten van zoon Rens.


Afgelopen weekend de 2e ronde van de competitie voor zowel de jeugd als voor de senioren. En vooral op de zaterdagen is er veel te doen. En dat betekent dat ook de bardiensten door de teams worden ingevuld. En dat gaat de éne week beter dan de andere.


Vorige week waren de ouders van J015-4 aan de beurt voor de bardienst. Liefst 2 ploegen van 4 vaders en moeders stonden zeer enthousiast achter de bar en in de keuken. Zeker de tostie bakkers namen hun taak zeer serieus. Er was zelf een hoofd tosties en assistent hoofd tosties aangesteld. Of het een record omzet heeft opgeleverd vertelt het verhaal niet. (zie foto)


Vorige week konden we wel sprake van een geboortegolf bij Excelsior'20:

Appie Yildiz werd vader van een dochter, Marco Clarijs vader van zoon Ted Johnny en Kevin van Rutten vader dochter Nomi. Felicitaties namens LdL!!


En voor de trouwe volgers. Vorige week was Umit Ergin vervangend coach van Jon van der Lely bij de JO13-4. En zoals aangekondigd: het werd een eenvoudige overwinning voor de JO13-4. Naar eigen zeggen is Umit toch niet gaan zagen ...


Deze rubriek gebruiken we ook om af en toe complimenten uit te delen. Dit keer gaan deze naar Michael Romijn (vader van Quinten uit de JO11-1). Michael is A-secretaris en heeft bergen werk verzet om alle (met name nieuwe) spelers speelgerechtigd te krijgen. Hij ondersteunt doordeweeks waar nodig en afgelopen zaterdagochtend kwam hij aangesneld toen de poort dicht was en het onduidelijk was wie er ging openen. Hulde!!


En ook JO8- secretaris Sylvia de Koning had een Excelsior dagje. Vroeg op de club om te helpen bij het opstarten (o.a. limonade voorbereiden, goaltjes sjouwen?). Assistent coach bij de JO8-1 en vervolgens een bardienst met de ouders van de JO8-1.


Ochtendbardienst deze week had JO17-3. En onder het strenge regime van Sieng stonden er keurig 4 jongens om 7u15 al voor de poort. Zo hoort dat!


Het was een rommelige zaterdagochtend. Door de regen op vrijdag had de onderhoudsploeg slechts 1 6x6 veldje op Asvion kunnen belijnen. Dat betekende dat er met goaltjes gesjouwd moest worden. Complimenten voor Vincent Wagemans en de 2 jongens van de JO17-3 (Bob Vermeulen en Ferry Overdijk) die achter de bar vandaan kwamen om te helpen.


Tot overmaat van ramp konden Jolanda Wigman en Sandy Schmoll die ochtenddienst hadden in de commissiekamer de "Bananenlijst" niet vinden. De lijst waarop wordt bijgehouden welk team er Plus Markt bananen heeft gehad in de pauze. Gelukkig kwam Samantha snel naar de club om dit op te lossen.


En dan waren er nog de enorme regenbuien. Voor de kleintjes van de JO8-1 was dit best pittig maar in de wedstrijd tegen Hermes sloegen zij zich er goed doorheen. Zo werden de jongetjes van de mannetjes gescheiden. Onze jongens (gecoacht door Jacco Lansbergen) wonnen met 7-1


Edwin Marrevee floot om 8u30 de JO13-5 op het hoofdveld. Toparbiter Rene Lubach was niet onder de indruk, met name de looplijnen van Ed werden tijdens de rust becommentarieerd door Rene. Edwin daarentegen was heel tevreden over het vlaggen van Rob Luchies.


Trainer Erik Ruts wijdde de 3-10 nederlaag aan "hoofdveld stress" van zijn jongens. Hij heeft verzocht om de JO13-5 maar niet meer op het hoofdveld in te plannen.


Langs de Lijn trof voormalig 1e elftal speler en prins Carnaval Dennis Dekker aan op het 7x7 veldje op het cricketveld. Hij was daar bij de wedstrijd van zijn zoon, Echter zijn zoon speelt niet bij Excelsior'20 maar bij Kethel Spaland!? Daar snapt LdL dus helemaal niks van.


Scheidsrechter Sander floot zaterdag de JO17-2 en liet volgens trainer Emiel Boon wel erg lang doorspelen (8 minuten). Volgens Sander was er veel oponthoud geweest, voor Emiel was het wel 8 minuten billenknijpen bij een 2-1 voorsprong.


Afgelopen zaterdag konden we voor het eerst weer gebruik maken van de 7x7 veldjes op het cricketveld. Bij het chalet kon er lekker worden geschuild tijdens de buien in de ochtend (zie foto). En ook de Zamivo speelde daar weer zijn wedstrijdjes.

En bij de Zamivo was er ook weer genoeg te beleven.


Afgelopen zaterdag scoorde Sven Zoetmulder het eerste doelpunt ooit voor het prestatieve zaterdag 1 team. Vorig jaar was Sven regelmatig te bewonderen bij zamivoteam: de Bintangs. Zij zijn nu verbaast dat zij nog geen opleidingskosten hebben gekregen. De aanvoerder van de Bintangs gaat dit aanhangig maken bij de penningmeester van het voetbalbestuur.


Hoofd groen Teun van Aaken heeft met zijn mannen weer gezorgd dat er diverse pupillenveldjes zijn belijnd op de cricketvelden. De lijnen zien er weer strak uit.


En of dat nog niet genoeg is; aan de korte zijde van het hoofdveld zijn nieuwe groene banken geplaatst door de onderhoudsploeg. Ze staan ook strak naast elkaar. Hier kan een ieder op 1,5 meter zitten en hopelijk veel mooie goals zien.


Het nieuwe zamivoteam Hemelsblauw was op zoek naar invallers. GTB aanvoerder Daan Oosthof en Jenever walk alone reserve aanvoerder Ivo Vollebregt wilden wel meedoen.


Ivo is nu wel bang dat hij niet meer binnenkomt bij zijn vader. Het hemelblauwse shirt is namelijk dezelfde als die van Harga vereniging: Hermes DVS.


Zamivo team Solid Gold heeft nieuwe tenues gekocht. Het tenue zou toch wel goudkleurig zijn? Helaas het werd een wit shirt met zwarte broek.


In het 100 jarige bestaan van de club komen oud-leden ineens weer bij de club. Zo was oud eerste elftalspeler Marcel vd Meer, ja de oudste zoon van barinkoper Theo van der Meer, weer eens in Schiedam. Deed hij direct mee met team Jekkie. Marcel dacht dat hij niet zoveel mannen meer kende….de mannen zijn gemiddeld wat dikker en grijzer/kaler geworden en nadat werd gemeld wie wie was vond hij dat hij toch wel veel mensen nog kent bij de club.


LdL kent ook heel veel mensen bij de club.

BeantwoordenDoorsturen
Foto's
Wedstrijdverslag Meiden onder 13 jaar

Vandaag stond de tweede competitiewedstrijd op het programma. We reisden af naar Bergschenhoek waar BVCB onze tegenstandster was. Bij BVCB waren de regels heel streng wat betreft de Corona maatregelingen, zo moest iedereen zich aanmelden, waren de kantine en kleedkamers gesloten en mochten er maar maximaal 5 ouders het complex op. Het was dus niet uitverkocht.

Voordat we naar de wedstrijd van vandaag gaan nog even terug naar vorige week. Daarin stond dat Elise had gescoord maar dit was niet goed gezien van onze reporter, misschien tijd voor een brilletje. De doelpuntermaakster was onze aanvoerster Pascalle. Excuses Pascalle en gefeliciteerd met je doelpunt.

Dan naar de wedstrijd van vandaag want hoe kwamen de meiden het veld op na zo geweldige wedstrijd van vorige week. Het begon redelijk en we haden het beste van het spel speelden veel op de helft van de tegenstandster en hadden een paar kleine kansjes. Na een kwartier kreeg Elise een kans die zij benutten en zo de 0-1 op het bord noteerden. Daarna zakte we in maakten het veld niet groot in balbezit en maakten het ons zelf een beetje moeilijk.

Ook na de rust kwamen we niet in het spel die we vorige week wel op de mat legden. We gaven zelfs kleine kansjes weg aan de tegenstandster maar wij hadden Mila op het doel staan die haar doel schoon hield. Maar vandaag zagen we dat we hard werkten om de 0-1 vast te houden en dat lukten, waardoor we 6 punten hebben uit 2 wedstrijden.

Een wedstrijd waarin wij niet in ons spel kwamen, soms tegen beslissingen van de scheids aan liepen, maar ook tegen zulke dingen wordt je uiteindelijk alleen maar sterker.

We gaan deze week hard trainen op de dingen die wij heel goed kunnen en dan reizen we volgende week af naar Nieuwerkerk.

Meiden hard geknokt voor de punten, daar moeten jullie trots op zijn.


Bron: Dave (door Dave)

verslag 4de wedstrijd Excelsior'20 JO8-2
verslag-4de-wedstrijd-excelsior-20-jo8-2 (8316) afbeelding

Na een behoorlijk regenachtige nacht moesten de talenten van Excelsior'20 JO8-2 vanochtend vroeg weer afreizen naar de tegenstander van vandaag. Op het programma stond de wedstrijd bij en tegen Zestienhoven JO8-4. Onder de rook van de verkeerstoren van Rotterdam & The Hague Airport mochten we aantreden zonder de zieke Jayvano. Beterschap kanjer en zorg dat je er volgende week weer fris en fruitig bij bent. En we moesten het doen zonder Jozi, die we op verzoek af hebben gestaan aan JO-8 1. Ook daar een aantal afwezigen dus hopen dat die er volgende week ook allemaal weer gezond en wel staan.

We begonnen vandaag onder ideale weersomstandigheden. Een goede temperatuur en een heerlijk zonnetje met op de achtergrond wel een dreigende en donkere lucht.

We begonnen de wedstrijd fel maar omdat ook de tegenstander erg gretig op de bal zat, was het moeilijk voetballen. Toch was er af en toe de ruimte en met een zeer mooi geplaatst schot in de hoek opende Tatum de score. Met Jens in de goal en Teun sterk in de verdediging en Mats en Liam hard werkend op het middenveld trokken we de wedstrijd naar ons toe. Met veel druk op de bal en ook hard werken door iedereen wisten we via Mason en Yusuf nog twee keer te scoren en konden we tevreden met 0 – 3 de rust in. Na een heerlijk koud bekertje ranja, de analyse van een mooie regenboog op de achtergrond en een aantal tactische aanwijzingen van leiders Robbert en assistent en hoofd wisselbeleid Alex hervatten we de wedstrijd. Het begon ook wat te regenen en het werd wat frisser. Deze omstandigheden leken de tegenstander Zestienhoven wat meer te bevallen want zij gingen goed en sterk in de aanval en wisten snel het net te vinden. Wij waren even de kluts kwijt. Gelukkig herstelden we ons goed en scoorden we nog 5 keer , terwijl ook Zestienhoven 2 mooie doelpunten maakte. De hele tweede helft kwam de regen erg hard naar beneden maar we gingen niet bij de pakken neer zitten. Ook al was het wat koud en nat , iedereen bleef hard werken en goed overspelen. Na de wedstrijd waren er de gebruikelijke penalty's. Deze gingen gelijk op waarbij onze keeper van de tweede helft, Mason, een aantal goede reddingen had. Sportief bedankten de teams elkaar voor de leuke en sportieve wedstrijd met een boks of high five en konden we tevreden , maar wel erg doorweekt , weer huiswaarts met een tevreden gevoel. Het plezier en de lol is er altijd en ook vandaag weer ' de drie punten in de tas'

Volgende week staat de topper tegen onze vrienden van Kethel Spaland JO8-3 op het programma. Iedereen dus goed trainen en zorgen dat je er bij bent. Thuis op Excelsior '20 om 09.45 uur.


Doelpuntenmakers: Tatum (1), Mason (1) , Yusuf (3) en Jens (3)

Foto's
banner 0
Aangescherpte Corona maatregelen (update)
aangescherpte-corona-maatregelen-update (8315) afbeelding

Beste leden en bezoekers van Excelsior '20

De afgelopen dagen is het aantal besmettingen met het coronavirus weer gestegen, waardoor de overheidsmaatregelen weer zijn aangepast. Omdat er in de regio Rotterdam (waar ook Schiedam onder valt) veel besmettingen zijn, zijn er ook regionale aanvullende maatregelen. Om die redenen hebben wij ook bij Excelsior '20 maatregelen getroffen.

Het is de laatste tijd druk op de zaterdag en de zondag en de 1,5 meter wordt niet altijd in acht genomen. Ondanks de looplijnen en maatregelen! Daarom nogmaals de oproep u te houden aan de looplijnen, wacht bij bestellen netjes op 1,5 meter afstand, betaal per pin. Maak gebruik van de desinfecterende gel om uw handen te wassen. Zit alleen op de aangewezen stoelen en verplaats deze niet.

Daarnaast is de leeftijdsgrens voor de gezondheidscheck verlaagd: iedereen van 13 jaar en ouder dient nu de QR-code in te scannen of zich via de invulformulieren bij de ingang aan te melden om de gezondheidscheck te doorlopen.

Gelukkig is er ook goed nieuws! Omdat kinderen zeer zelden het coronavirus hebben, mogen kinderen die 12 jaar of jonger zijn met verkoudheidsklachten (zoals een loopneus, neusverkoudheid, niezen of keelpijn) gewoon komen voetballen. TENZIJ het kind in contact is geweest met iemand die corona heeft of woont bij iemand die koorts heeft of benauwd is.

Nog belangrijk om te weten: ook in de kantine moet iedereen 1,5m afstand van elkaar houden. Als het regent past niet iedereen in de kantine of onder de parasols op het terras. Houdt daar rekening mee en neem desnoods een paraplu mee!

We hopen dat we met deze maatregelen een corona-uitbraak op onze club (en daarmee sluiting van het complex) kunnen voorkomen. Als blijkt dat deze maatregelen onvoldoende werken zullen we helaas verdere maatregelen moeten nemen, bijvoorbeeld een restrictie op de hoeveelheid publiek. Samen staan we sterk, we hopen dat iedereen zich inzet.

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, mail dan maar: corona@excelsior20.nl

Met vriendelijke groet,

Bestuur Excelsior '20

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg