Weekbrief 40 - 2020

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Langs de Lijn
langs-de-lijn (8326) afbeelding

Het was een bijzonder weekend.

Na de mededelingen vorige week maandagavond waarbij er o.a. een verbod voor publiek bij sportwedstrijden werd afgekondigd gebeurde er heel veel.

Even speelde de gedachte om alle wedstrijden af te gelasten: te veel geregel, te veel gedoe, te veel werk voor de vrijwilligers.

Maar al snel werd er besloten om te gaan voetballen en werd er, aangestuurd door het VoetbalBestuur een grote hoeveelheid activiteiten ontwikkeld.

De protocollen werden aangepast, de leiders en trainers werden geïnformeerd en betrokken, er werden maatregelen getroffen rond de trainingen, er werd strenger gekeken naar eventuele corona in de teams, er werd heel veel gecommuniceerd, tegenstanders werden geïnformeerd, binnen elk team werden afspraken gemaakt over wie er als begeleiding mee mocht/ging naar uitwedstrijden, afspraken over handhaven, wie doet wat, commissiekamer dienst etc. etc.

En dan het gebruikelijke werk: teams compleet maken, scheidsrechters, veld- en kleedkamerindelingen en de onderhoudsploeg die alle velden in orde maakt (maaien, lijnen, goaltjes), commissie kamer dienst.

En op vrijdag werd er door Jorg Henneke en Leo Buckers een tent neergezet bij de hoofdingang van waaruit het deurbeleid kon worden uitgevoerd. Achteraf een gouden greep, het gaf veel duidelijkheid en met name in de regen op zaterdag was dit ook heel prettig voor de mensen bij de deur (met name Rene en Zoran)

Veel werk maar dit was het allemaal waard. Op zaterdag werden er zonder problemen 17 thuiswedstrijden afgewerkt. 2 wedstrijden gingen niet door (zaterdag 3 en JO11-3) maar dat kwam omdat tegenstanders (VOB 2 en SVV JO11-3) Corona problemen hadden.

Er was begrip bij iedereen, er was inderdaad geen publiek aanwezig en de wedstrijden verliepen zonder problemen. Ook de minipups training ging zonder ouders door en verliep zonder problemen.

Volgens minipups trainer Scotty heeft de afwezigheid van de ouders ook zijn voordelen. De kleintjes waren veel minder afgeleid en konden zonder problemen en troost een uur probleemloos trainen.

Voor het publiekloos (lees ouderloos bij de jeugd) voetballen geldt:

"Elk voordeel heb zn nadeel". De meeste teams (en kinderen) gedijen prima zonder ouders. Voor de scheidsrechters was er beduidend minder commentaar en het was lekker rustig langs de lijn.

Ook voor scheidsrechterscoördinator Rob Buckers waren er voordelen. Een aantal ouders greep de mogelijkheid aan om een wedstrijd te fluiten zodat ze toch de wedstrijd van hun zoon konden beleven. Zo zagen we Wesley Smit JO13-4 fluiten en Wim Buckers JO15-4.

Wat betreft de JO13-4 een rectificatie van de LdL van vorige week. Invalcoach Umit behaalde helemaal geen overwinning maar boekte een 4-2 nederlaag. Blijkbaar had hij nog een extra weekje nodig: deze week werd onder zijn leiding met maar liefst met 13-0 gewonnen.

JO15-3 grensrechter Henk Zijlmans was trots op de overwinning van zijn team en op de doelpunten van zoon Kjelt. En ook scheidsrechter Jayden kreeg een compliment. Henk stond helemaal te glimmen.

Scheidsrechter Edwin Marrevee heeft duidelijk ambities op het scheidsrechtersvlak. Hij beklaagde zich bij Rob Buckers over het feit dat hij deze week niet was aangesteld. Hij kan zijn lol nog op.

Toen de leider van VOC nog een speler met de voornaam "Julius" wilde toevoegen via de voetbal.app aan het team van de JO13-1 bleken er maar liefst 10 spelers met de naam "Julius" te zijn bij VOC. Dat zijn een hoop "Julia...".

En hoewel het zaterdag zeker bij de jeugd allemaal best goed verliep, ook de resultaten waren prima (bv de JO11-1, JO13-1, JO15-1 en JO19-1 wonnen hun wedstrijden) was het natuurlijk niet allemaal hosanna.

Het was erg saai, de wedstrijden van de zat 1 (derby tegen Hermes) en de zon 1 (met een prima 3-1 overwinning) zonder publiek waren waardeloos. En voor het zamivo (bij uitstek opgezet vanwege de 3e helft) was het lekker om ff te ballen maar zonder biertje na afloop ....

En dan hebben we het nog niet eens over de financiële problemen die ontstaan zonder barinkomsten....

Om iets te doen aan de financiële zorgen hebben Samantha en Jorg de Grote Clubactie opgepakt. Alle teams hebben loten gekregen om te verkopen. Verzoek aan iedereen om je best te doen om deze loten te (ver)kopen. Levert een broodnodig centje voor de club op.

En hoewel het Zamvio zich beperkte tot verkleed aankomen, voetballen en weer weg wist onze correspondent toch het één en ander te vermelden:

Normaal gesproken is de derde helft het belangrijkste bij het ZAMIVO. Maar nu de kantine op slot moet, kan dit even niet. FC Proost laat nooit de derde helft gaan en was nu vrij; ze gingen wel hard trainen ondanks de regen. Dat is nog eens mentaliteit.

Vorige week werd al een schitterend doelpunt gemeld. Maar deze week waren er weer een paar pareltjes: op Memphis Depay achtige wijze lobde Stefan Dijkhuizen van het Ballenteam de bal naar invaller Leon van de Linden. En jawel hoor: de verwarring en snelheid van deze superlob zorgde voor een kopdoelpunt van Leon.

En op het andere kunstgrasveld kopte Rutger Vollebregt van Jenever walk alone op Bep Bakhuys wijze een schitterend doelpunt. Hij deed dit zo goed dat hij zelfs geen schaafwonden van het kunstgras opliep.

FC not out heeft de meeste spelers in het team zitten van alle zamivo teams. Onder andere door blessures moet de begeleiding van dit team regelmatig op zoek naar vervangingen. Voor het eerst sinds zeer lange tijd, meer dan een jaar geleden, speelden de broers Erik en Frank Holierhoek samen in dit team. Laten we hopen dat ze voortaan samen fit zijn en veel kunnen spelen.

als je 's morgens maar 7 spelers hebt dan knijp je 'm wel als aanvoerder want stel dat er iemand uitvalt en/of er even door heen zit. Dan moet je je netwerk wel goed inzetten en dan heb je opeens 9 man op zaterdagmiddag. Dat is fijn want door de nieuwe, 5 doelpunten verschil, regel heb je na de rust ineens 8 man in het veld lopen. Hierdoor werd de nederlaag voor de Bintangs nog redelijk beperkt: 8-3.

Hoofd groen Teun van Aaken zal niet blij zijn met de strafschoplijn op het kunstgrasveld (zie foto). Op de foto ziet u krom deze lijn loopt. De velden die Teun kalkt hebben altijd kaarsrechte belijningen.

Tot slot de complimenten voor de velden op zaterdag. Er waren 3 nieuwe goaltjes geplaatst. Alle velden lagen er heel strak bij en er hoefde niet met de goaltjes gesjouwd te worden. Dat was lekker werken voor de jeugdcommissie op zaterdagochtend!!!

Langs de Lijn werkt altijd lekker

Foto's
Wedstrijdverslag Meiden onder 13 jaar (deel 3)

Vandaag stond een uitwedstrijd tegen Nieuwerkerk MO13-1 op het programma. Zonder publiek, geen kantine, geen kleedkamer, slecht veld en heel veel regen, dit was waar we het mee moesten doen.

We begonnen de wedstrijd niet zo goed stonden op een kluitje en waren nog niet bij de les. Dit resulteerde in een 1-0 voor onze tegenstandsters. Maar wat al vaker is gebeurd zijn wij net een diesel motor eerst warm draaien en als we warm zijn gaan we voetballen. En hoe de ene na andere mooie combinatie en hard werken voor elkaar, een echt team. De ruststand was dan ook 1-4.

De tweede helft in het begin een kopie van de eerste helft maar uiteindelijk liep de stand uit en was de eindstand 2-9.

Het veld was slecht en het weer verschrikkelijk maar jullie hebben vandaag weer laten zien dat jullie echt kunnen voetballen. Jullie spelen als team en kijken heel goed naar elkaar en gunnen elkaar de bal. Er zaten vandaag echt hele mooie combinaties ertussen en een paar hele mooie doelpunten. Ik ben echt trots hoe jullie vandaag hebben gespeeld. Dinsdag weer trainen en volgende week een thuiswedstrijd tenminste als dat mag van meneer Rutte.

De doelpuntenmaaksters van vandaag:

Micheala wist 4 keer het net te vinden, Elise 3 keer en Isa 2 keer.

Maar het maakt niet uit wie uiteindelijk scoort want we scoren als team, meiden goed gespeeld, deze week hard trainen en volgende week weer een goede wedstrijd spelen. Fijn weekend!!

Bron: Dave (door Dave)

verslag 5de wedstrijd Excelsior'20 JO8-2
verslag-5de-wedstrijd-excelsior-20-jo8-2 (8324) afbeelding


Excelsior '20 JO8-2 – Kethel Spaland JO8-3

Eindstand 5 – 3

Onder zeer bijzondere omstandigheden en ook nog eens erg druilerig weer moesten de kanjers van JO8-2 vandaag op eigen veld aantreden tegen de talenten van Kethel Spaland JO8-3. Vandaag geen juichende en klappende ouders van ons langs de kant. Alleen de leiders Robbert en Alex mochten langs de lijn staan om het team naar de overwinning te schreeuwen. Het veld was nat en modderig en dus behoorlijk zwaar om op te spelen. Toch werd er hard gewerkt en niet bij de pakken neergezeten. De wedstrijd ging een tijd gelijk op. Duels werden gewonnen maar ook iets te veel verloren. Er werd niet echt goed geluisterd naar de aanwijzingen van de leiders en daardoor kwam Kethel Spaland terecht op voorsprong. Gelukkig bleef iedereen wel werken en zo kwamen we al weer snel op 1-1. Kethel Spaland bleef echter ook knokken om de bal en scoorde de 1-2 door wat miscommunicatie tussen keeper en verdedigers. Gelukkig scoorden we weer snel de gelijkmaker en kwamen we ook op voorsprong door een mooi doelpunt van Tatum, die de bal keurig in de hoek plaatste na een mooie aanval. Eerdere goede aanval werden door ons eigen toedoen niet goed afgerond omdat we toch elkaar iets te veel in de weg liepen en van elkaar de bal afpakten in plaats van over te spelen of juist zelf door te lopen en te schieten. Ondanks dat we verdedigend erg sterk stonden met Teun en Jens achterin scoorde Kethel Spaland , na hard werken , toch ook de gelijkmaker en gingen we met een gelijke stand de rust in.

Na het drinken en wat scherpe en goede aanwijzingen van de leiders gingen we vol goede moed de tweede helft in. En met deze goede moed en hard werken trokken de kanjers van JO-8-2 de wedstrijd naar zich toe en scoorden we na een aantal goede passes twee erg mooie doelpunten. 1 van Yusuf en de mooiste van Jozi, die mooi naar de buitenkant dribbelde en daarna tegendraads in schoot. Daarnaast hadden we ook nog veel meer kansen maar de keeper van Kethel Spaland was erg goed en had een aantal zeer mooie reddingen. Ook in de tweede helft stond iedereen zijn/ haar mannetje en kwamen we niet meer in gevaar. Mats stond de hele wedstrijd in de goal en had ook een paar goede reddingen en hield de tweede helft zijn doel schoon. Wederom weer een prima overwinning. Volgende week is er geen wedstrijd maar zal er wel gekeken worden of we iets van een training kunnen organiseren.

Doelpuntenmakers: Tatum (1), Yusuf (2) en Jozi (2)

banner 0
start Grote Club Actie
start-grote-club-actie (8323) afbeelding

Vanaf zaterdag 3 oktober 2020 gaan we met de jeugd O13 t/m O8 weer starten met de verkoop van loten voor de GROTE CLUB ACTIE. ruim 200 spelers en speelster van de diverse teams ontvangen een loten boekje waarmee we hopen een groot bedrag binnen te halen. Van de opbrengst van alle verkochte loten door onze jeugd gaat er maar liefst 80% naar de clubkas. In deze bijzondere tijden is dat natuurlijk erg belangrijk. We hopen dan ook dat vele mensen onze prachtige club willen steunen.


Interview Danny Koevermans ihkv 100 jarig jubileum (deel 2)

Vanaf 13 juni 2019 zullen we wekelijks een interview laten zien.

Deze week is ex prof en international Danny Koevermans aan de beurt in deel 2!

Veel kijkplezier

Interview Danny Koevermans ihkv 100 jarig jubileum (deel 1)

Vanaf 13 juni 2019 zullen we wekelijks een interview laten zien.

Deze week is ex prof en international Danny Koevermans aan de beurt in deel 1!

Veel kijkplezier

banner 1
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg