Weekbrief 44 - 2019

voorblad
30-11-2019 UPDATE 30 november Patrick Promo Team op Thurlede
30-11-2019 Zaterdag 30 november Sinterklaasfeest
13-12-2019 Inspraakavond en algemene ledenvergadering vrijdag 13 december as
14-12-2019 Eindejaarsfeest 2019
14-12-2019 Kaartverkoop Eindejaarsfeest 14 december 2019
17-12-2019 Kerstbridgedrive
20-12-2019 Kerstklaverjassen vrijdag 20 december 2019....
28-12-2019 22e oliebollen en snerttoernooi zal plaats vinden op zaterdag 28 december 2019.
04-01-2020 Strandtraining jeugdleden zaterdag 4 januari 2020
05-01-2020 Trekking Jubileumloterij
ad01.jpg
Interview Eric Gudde ihkv 100 jarig jubileum

Vanaf 13 juni 2019 zullen we, tot aan het officiele jubileum op 13 juni 2020, wekelijks een interview laten zien.

Deze week is de beurt aan oud-speler/trainer en huidig KNVB directeur betaald voetbal Eric Gudde.

Veel kijkplezier!

Wedstrijdverslag Stolwijk MO13-1 – Excelsior ’20 MO13-1

Bij de meiden willen wij iedereen op de hoogte houden van onze prestaties op het veld. Alle speelsters zullen om beurten een verslag schrijven zoals zij de wedstrijd hebben beleefd. De aftrap wordt deze week genomen door Patty Klimp. Patty speelt voor het tweede seizoen bij Excelsior '20 en was daarvoor te bewonderen bij PPSC, maar het zwart wit staat haar beter. Ook is Patty afgelopen zomer voor het eerste keer mee geweest met het jeugdkamp. Ze had het daar enorm naar haar zin en heeft zelfs op de laatste dag een supervlucht gemaakt in de achtbaan. Patty volgt ook de Oranje Leeuwinnen op de voet en heeft de trainingen maar ook de wedstrijden live gezien. Zij is grote fan van Lieke Martens en zou haar graag willen opvolgen. Patty speelt op het middenveld of voorin, maar kan ook nog eens goed keepen.

Hierbij het verslag van Patty;

Zaterdag vroeg stonden de meiden klaar om te vertrekken naar de tegenstander van vandaag Stolwijk. Iedereen had er enorm veel zin in. Toen de wedstrijd begon was Stolwijk helaas wel een stukje beter als ons. We stonden dan ook al gauw met 4 – 0 achter, dit had er veel meer kunnen zijn maar gelukkig hebben wij een goede keepster Jacey, want zij hield heel veel ballen tegen. De ruststand was 8 – 0, maar na de rust deden we het veel beter. De eindstand was 11 – 0. Na de wedstrijd hadden we het heel erg naar ons zin en daar gaat het ook om. We hebben onze best gedaan. Op naar de volgende wedstrijd thuis.

Patty Klimp

Bron: Meiden Onder 13 (door Dave)

Foto's
Familietoernooi 100 jarig jubileum
familietoernooi-100-jarig-jubileum (8040) afbeelding

Vanuit de Jubileum Coordinatie Commissie (JuCoCo) is het plan naar voren gekomen om in het 100 jarig jubileumjaar weer een Familietoernooi te organiseren zoals we dat decennia geleden jaarlijks deden op, toen nog, Koninginnedag. In 2020 zouden we dat graag weer willen zien maar dan op Koningsdag (maandag 27 april).

Zouden o.a. onderstaande families binnen hun familie willen inventariseren of er een team geformeerd kan worden? Het gaat om een half veld.

* Ruts/Boon

* Van Deventer

* Marrevee

* De Leede

* Buckers

* Klerks

* Sonnemans

* Van Troost

* Gouka

* Collignon

Ongetwijfeld worden een aantal families vergeten maar zij zijn natuurlijk ook van harte welkom. Net als "nieuwe" families die de afgelopen jaren de weg naar Excelsior'20 hebben gevonden.

Informatie, vragen, opmerkingen en aanmeldingen bij Jos van Deventer.

banner 0
Al 21 koppels hebben zich opgegeven, kerstklaverjassen 20 december
al-21-koppels-hebben-zich-opgegeven-kerstklaverjassen-20-december (8039) afbeelding

Beste klaverjasser,

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor het kerstklaverjassen op vrijdag 20 december 2019.

Als u zorgt voor een goed humeur, dan zorgen wij voor lekkere hapjes.

Ook is er weer een tombola met als hoofdprijs een ...........

Inschrijving is per koppel en de kosten zijn 7,50 pp, dus 15 euro per koppel.

Zegt het voort...........

Opbrengst gaat naar het J.A.C. (Jeugd Activiteiten Commissie)

U kunt zich per koppel opgeven door een mailtje te sturen naar het volgende adres:

h.plugge@erasmusmc.nl

Dit zijn de tot nu toe opgegeven koppels:

1 José Vollebregt -Cees Vollebregt

2 Mark Verwaal -Sywert Grund

3 Jolanda van Tiggelen -Saskia Klein

4 Raymond v Driel Vis -Michel v Es

5 Edwin Scholte -Michel Wigman

6 Jeanne Dijkmans -Thea Fortuin

7 Julien Halkes -Adam Wouterse

8 Nick Harmsen -Cim

9 John van de Winden -Ed Kloos

10 Peter Buckers -Edwin Marrevee

11 Hennie van Gelderen -Roland van Gelderen

12 Rens Bohm -Michel Bakker

13 Gé Kreischer -Monique Keijzer

14 Linda van Soest - Leo Buckers

15 Hans Hekman -Peter Zuidgeest

16 George Leuver -Alex Friederich

17 Henk Lansbergen -Michel van Mil

18 Gerald van Harmelen -Marcel Keijzer.

19 Peter van Lingen -Lex Peeters

20 Erdal Cabuk -Astrid Houdijk

21 Rene Spin -Bart Kroesen

Langs de Lijn
langs-de-lijn (8038) afbeelding

Daar is weer eens een LangsdeLijn. Er kwamen verschillende signalen dat de rubriek de afgelopen weken gemist werd. Het was geen definitief stoppen maar gebrek aan inspiratie en tijd van de redacteuren.

Het was natuurlijk niet zo dat er niks gebeurde op de club. Er gebeurt natuurlijk van alles. Vooral heel veel plezier, humor, leuke dingen, (in) spannende dingen, gezamenlijke dingen en soms mindere dingen.

En we zien het Jubilieumjaar steeds meer vorm krijgen. Zo werden vorige week op de zolderkamer van café 'Weeshuis plannen gesmeed voor een nieuw KKC lustrumfeest. Onder het genot van een biertje en een schrobbelaartje werd er serieus en minder serieus vergaderd maar werd er wel een datum overeen gekomen: 18 april 2020. Over artiest(en) wordt nog nagedacht.

Daar waren de activiteiten rond de herfstweek. Onder leiding van Jorg en Dave werden een paar prachtige dagen georganiseerd. De thuisblijvers kregen ongelijk want er werd getraind, gelachen, gezongen, gequizt en gesport. Het was actief en gezellig.

En afgelopen vrijdag had de sponsorcommissie een goed bezochte sponsoravond voor sponsoren en alle leden georganiseerd met een aantal zeer interessante sprekers.

Vooral Eric Gudde, geïnterviewd door Rob de Leede had een boeiend verhaal. Beide mannen met een Excelsior verleden grepen terug naar hun jaren bij Excelsior. Eric Gudde wist feilloos alle spelers van kampioensfoto van het 1e (zelf als speler), van A1 (als jeugdspeler) en het 1e (als trainer) op te noemen en hij roemde het verenigingsleven in het algemeen en dat van Excelsior in het bijzonder.

Ook werd een inspirerend verhaal gehouden door Miriam van der Meer. Eigenaar van de Plus in de Nolenslaan maar vooral ook inspirator van "Stichting Net niet genoeg". Opbrengsten van de loterij (Uiteindelijk ruim 500 euro) gaan naar deze stichting.

2 opvallende veelwinnaars bij de loterij: (cricket) sponsor Erik van Krugten en bestuurslid Danijel Bakboord. Je zou denken dat je veel wint als je veel loten koopt.. Bij Erik willen wij van LdL dat nog wel geloven maar de winkelwagen met gewonnen prijzen van Danijel was op zn minst verdacht ...

Diezelfde Danijel was overigens de volgende morgen wel weer vroeg op de club voor de ochtend dienst Commissiekamer. En het was een hele relaxte ochtend zonder problemen.

Ook Samantha was natuurlijk weer aanwezig. Zo natuurlijk was dat niet want eigenlijk was zij helemaal niet lekker. En toch was deze kanjer weer aanwezig en hield alles onder controle.

Voor de jongste jeugd was er zaterdag geen competitie. Wel voor de pupillen een volledig programma. De A1, B1 en C1 speelden alle 3 thuis en wisten alle 3 met 1 doelpunt verschil te winnen. Dat is natuurlijk altijd leuk.

We zien veel heel minipups op zaterdagochtend om aan te sluiten bij de uitstekende trainer Jacco Lansbergen (jazeker, jarenlang jeugdtrainer van veel selectieteams en nu minipup trainer van zijn eigen zoontje). Er is al uitgeweken naar het grotere veld 3 en er wordt heel goed getraind.

De JO13-4 speelden een hele bijzonder wedstrijd. Met de rust stond het 2-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. Na rust veranderde deze stand binnen 10 minuten echter in een 2-5 stand en uiteindelijk werd er met 3-5 verloren.

Trainer Arjen van de Bos was even de weg kwijt en meldde dat hij dit nog nooit zo iets had mee gemaakt. En dat is voor iemand die ruim 400 wedstrijden speelde in het 1e van Zwaluwen wel opmerkelijk te noemen ...

En er was ook een klein zamivo programma. Maar wel zeker één boeiende wedstrijd. Het team Jekkie speelde tegen Herremus. In een boeiende wedstrijd trok Jekkie aan het langste eind. Met name de goal van Edgar van der Roer (ja, die voormalige prof van Sparta) moet een beauty zijn geweest. (zijn helaas geen beelden van)

De andere wedstrijd ging tussen de Bintangs en FC Proost. Beide wilden graag de eerste punten behalen. Dat ouderdom met gebreken komt bleek wel toen de jonge invaller bij de Bintangs het verschil maakte. Na afloop met bier en bitterballen op tafel was de nederlaag weer snel vergeten.

De KNVB scheidsrechter van B1 meldde op het laatste moment af. Gelukkig was Sander bereid om na C3 ook de B1 te fluiten. Achteraf misschien niet zo gelukkig want bij dit pittige potje raakte hij geblesseerd aan zijn achillespees. Beterschap van LdL.

Intussen komt ook het Prinsenbal weer dichterbij. Dat Carnaval leeft blijkt wel uit het feit dat het binnen een paar dagen uitverkocht was. Wij van LdL zijn benieuwd naar de artiest en wie om 11 over 11 de nieuwe Prins zal zijn. Of doen we in het Jubileum jaar nog een keertje Prins Teun?

Op zondag speelde alle teams uit met goed resultaten. Het 1e speelde op de valreep 2-2. Het 2e, 3e, en 4e wisten 5hun wedstrijd te winnen. En aanstaande zondag hebben we weer een SuperSunday met alle senioren teams thuis. Een mooie reden om gezellig naar de club te komen.

Zelfbenoemd "top"arbiter Rene Lubach maakte zaterdag zijn rentree als scheidsrechter. Hij deed dit bij de wedstrijd van JO13-4. Dit ging wel ten koste van vaste JO13-4 scheidsrechter Wim Buckers.

Wim wilde graag meewerken aan dit integratie-proces van Rene. Hij constateerde wel dat Rene niet overtuigend begon. De grensrechters startten aan de verkeerde kant.

Rene zelf noemde, bescheiden als hij is, zijn rentree op de velden het hoogtepunt van de zaterdag!

LdL is altijd bescheiden.

Foto's
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg