Weekbrief 46 - 2019

voorblad
30-11-2019 UPDATE 30 november Patrick Promo Team op Thurlede
30-11-2019 Zaterdag 30 november Sinterklaasfeest
13-12-2019 Inspraakavond en algemene ledenvergadering vrijdag 13 december as
14-12-2019 Eindejaarsfeest 2019
14-12-2019 Kaartverkoop Eindejaarsfeest 14 december 2019
17-12-2019 Kerstbridgedrive
20-12-2019 Kerstklaverjassen vrijdag 20 december 2019....
28-12-2019 22e oliebollen en snerttoernooi zal plaats vinden op zaterdag 28 december 2019.
04-01-2020 Strandtraining jeugdleden zaterdag 4 januari 2020
05-01-2020 Trekking Jubileumloterij
ad01.jpg
Ondersteun Cricket4Kids!
Cricket4KIDS is een beweegprogramma ontwikkeld door de KNCB, met als doel meer kinderen met plezier te leren cricketen en/of te laten deelnemen aan activiteiten met cricketspellen! Activiteiten met een hoge 'fun' factor. Leuke spellen spelen met elkaar, samen nieuwe en oude 'skills' oefenen en afsluiten met een wedstrijdje zijn verwerkt in het programma. Allemaal activiteiten waarin de basisvormen van bewegen centraal staan en de kinderen kennismaken met de cricketsport. Het is een zeer laagdrempelig programma voor binnen en buiten, waarbij kinderen de activiteiten zowel thuis met vriendjes als op de club of in het land kunnen beoefenen. Het sociale aspect staat hoog in het vaandel; vrienden ontmoeten of nieuwe vrienden maken, samen een hoop lol beleven; er zijn geen verliezers, alleen maar winnaars! Plezier, samen spelen en samenwerken zijn belangrijker dan de sport, prestatie en winst. Dat is wat Cricket4KIDS is! De eerste Cricket4KIDS evenementen en clinics hebben inmiddels plaats gevonden en werden zeer enthousiast ontvangen. Om nog meer kinderen gratis met cricket in aanraking te laten komen, zijn er twee sponsorclubs in het leven geroepen: de bedrijvenclub en de club van Cricket4KIDS vrienden. Wil je meer informatie of ook sponsor worden, bezoek dan de Cricket4Kids website


Foto's
Interview Rob Buckers ihkv 100 jarig jubileum

Vanaf 13 juni 2019 zullen we, tot aan het officiele jubileum op 13 juni 2020, wekelijks een interview laten zien.

Deze week is de beurt aan vrijwilliger Rob Buckers.

Veel kijkplezier!

Al 26 koppels hebben zich opgegeven, kerstklaverjassen 20 december
al-26-koppels-hebben-zich-opgegeven-kerstklaverjassen-20-december (8056) afbeelding

Beste klaverjasser,

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor het kerstklaverjassen op vrijdag 20 december 2019.

Als u zorgt voor een goed humeur, dan zorgen wij voor lekkere hapjes.

Ook is er weer een tombola met als hoofdprijs een ...........

Inschrijving is per koppel en de kosten zijn 7,50 pp, dus 15 euro per koppel.

Zegt het voort...........

Opbrengst gaat naar het J.A.C. (Jeugd Activiteiten Commissie)

U kunt zich per koppel opgeven door een mailtje te sturen naar het volgende adres:

h.plugge@erasmusmc.nl

De koppels die zich al hebben opgegeven zijn:

1

José Vollebregt

Cees Vollebregt

2

Mark Verwaal

Sywert Grund

3

Jolanda van Tiggelen

Saskia Klein

4

Raymond v Driel Vis

Michel v Es

5

Edwin Scholte

Michel Wigman

6

Jeanne Dijkmans

Thea Fortuin

7

Julien Halkes

Adam Wouterse

8

Nick Harmsen

Cim

9

John van de Winden

Ed Kloos

10

Peter Buckers

Edwin Marrevee

11

Hennie van Gelderen

Roland van Gelderen

12

Rens Bohm

Michel Bakker

13

Gé Kreischer

Monique Keijzer

14

Linda van Soest

Leo Buckers

15

Hans Hekman

Peter Zuidgeest

16

George Leuver

Alex Friederich

17

Henk Lansbergen

Michel van Mil

18

Gerald van Harmelen

Marcel Keijzer

19

Erdal Cabuk

Astrid Houdijk

20

Rene Spin

Bart Kroesen

21

Umit Ergin

Bas Dudink

22

Ida Bunte

Ans Egging

23

Aad van Rutten

Henk Bunte

24

Marcel Dielemans

Marcel van der Linden

25

Gert Boverhoff

Gertjan van der Hoeven

26

Ruud van der Meer

Roger Roelofsma


Met vriendelijke groeten,Dhr. H(ennie) Plugge

banner 0
Langs de Lijn
langs-de-lijn (8055) afbeelding
Weliswaar geen SuperSunday dit weekend maar zeker wel een SuperSaturdayEvening dit weekend met een meer dan geslaagd Prinsenbal op zaterdagavond. Altijd goed voor sappige verhalen!
Op vrijdagavond was er al een delegatie aanwezig bij kledingsponsor Patrick in België. Aansluitend werd een wedstrijd bezocht van Zulte Waregem die volgens kenners niet om aan te gluren was. Onze kleding sponsor is overigens komend weekend aanwezig met een sponsortent. Jubileumartikelen zijn dat weekend ook te koop.


Maar we begonnen natuurlijk weer op zaterdagochtend. De velden lagen er beter bij dan de vorige week maar ook deze zaterdag viel er in de ochtend weer behoorlijk wat regen en maakte de buienradar overuren.

En op het cricketveld konden we zelf een dubbele regenboog zien. Dat was nog nooit vertoond.

Gelukkig bleef het de rest van de dag droog zodat alles gewoon door kon gaan.

Jelle Giezen maakte zijn seizoensdebuut bij de JO11-3 als scheidsrechter dit seizoen. En kwam koud en nat geregend terug om de uitslag door te geven. Wij zagen gelukkig nog wel een lach op het gezicht.

Scheidsrechter Anton de Rouw had zich aangekleed tegen de regen en leek volgens aanwezigen eerder op een "oliemannetje" dan op een scheidsrechter.

Ook problemen met de kleding voor Mario Snieder. Hij wilde starten in het geel maar dat was niet handig voor de gele reserveshirts waarin onze meiden van de MO13-1 speelden. En ook het zwarte Excelsior trainingsjack bleek niet handig omdat tegenstander CKC in het zwart speelde. Uiteindelijk werd het een wit trainingsshirt met lange mouwen. Niet helemaal schoon maar Mario beloofde het zelf te gaan wassen.

Cees Post had zaterdagochtend dienst en dat ging weer als vanouds.

In de Commissie kamer krijgen we soms de raarste vragen. Een moeder komt vragen of een handdoek kan huren en een vrouw komt vragen of ze hier kan komen zitten en koffie drinken. Hiervoor werd zij vriendelijk naar de kantine verwezen. Koffie drinken ging hier wel maar zitten is lastiger. De kantine was helemaal voorbereid voor de Carnaval en dat betekent ontruimd van stoelen en tafels!

In de ochtend was het zaterdag relatief rustig. Wel zagen we een uitstekend overwinning met goed van de JO11-1. Tegen Excelsior R. werd met 8-1 gewonnen.

In de middag werd het drukker. 3 wedstrijden van onze G-teams met heel veel passie en plezier gespeeld. 3 wedstrijden om 12u00 en zelfs 4 om 14u00. Afgesloten met 4 Zamivo wedstrijden. De JO15-1 en de JO17-1 zetten hun opmars voort met 2 prima overwinningen. Vooral die van JO15-1 tegen de nummber 2 DHC was keurig. Goed voetbal in de 1e helft bracht een 2-0 overwinning (met seizoensdebuut van scheidsrechter Adam Woutersen). Trainers Tim van Pelt en Mitchel Kalabogias lijken hun zaakjes steeds beter op orde te krijgen.

Ook goede berichten van de JO13-1. Weliswaar vallen de resultaten misschien nog een beetje tegen. 1e jaars spelers Bas de Wilde en Badre el Hadrati daarentegen werden geselecteerd voor de KNVB selectieteams.

Dat Carnaval leeft bleek de hele zaterdag. Zo zette de barploeg van Rens Heinsbroek, Tom Post en Ruben Scheffers reeds om half 8 carnavals muziek op en stond Gordon Boon de hele middag als Clown achter de bar. Dat riep met name bij supporters van tegenstanders toch wel wat vraagtekens op.

En 's avonds was het publiek jeugdig maar zeer enthousiast. Het was een gezellig feestje ondanks het ontbreken van een groot deel van de ouder generatie die een bezoek aan concert van De Dijk prefereerden boven het Carnaval. Nou ja???!!!

Etson Kalong, de van Hermes gekomen topscorer, maakte zijn debuut op het carnaval. Hij deed dat niet onverdienstelijk en was menig keer op het podium te vinden. Daar houden wij van LdL van.

Ander hoogtepunt was de trompet act van Sam Giezen. Dit nummertje zou wel eens een topper in het nieuwe carnaval kunnen worden.

Het was een leuke avond maar wel met wat zorgen: Er is (in het Jubileumjaar!!) nog geen nieuwe Prins en Raad van Elf. Hoewel Prins Teun bij zijn afscheidsspeech tussen de regels door wel een kleine sollicitatie leek te doen!!!

Met name het 4e en het 1e hadden het carnaval niet goed verteerd. Beiden kwamen nog wel voor maar konden dit in de 2e helft niet volhouden .......

Via deze rubriek een oproep voor scheidsrechters. Weliswaar is er een grote groep van scheidsrechters die wekelijks, vaak of af en toe kunnen/willen fluiten maar toch valt het niet mee om elke week de scheidsrechters rond te krijgen. Geïnteresseerden of mensen die willen helpen kunnen zich melden bij rob.buckers@gmail.com. En vraag aan de huidige scheidsrechter hoe het is want eigenlijk wordt er door elke scheidsrechter vrijwel altijd met heel veel plezier gefloten (en het is goed voor de conditie)

En na de 11e van de 11e is er op 13 December een Algemene Ledenvergadring en het volgende feest op 14 December komt er ook al weer aan. Kaarten gaan hard en dit is vooral voor ouders die graag eens een Excelsior feestje willen meemaken een absolute aanrader. Een gezellige avond is verzekerd! En voor LdL een bron van leuke anekdotes.

Leuke anekdotes nog altijd via langsdelijn@excelsior20.nl te melden. LdL is zelf een anekdote!!

BeantwoordenDoorsturen
Foto's
Wedstrijdverslag Excelsior ’20 MO13-1 – CKC MO13-1
wedstrijdverslag-excelsior-20-mo13-1-ckc-mo13-1 (8053) afbeelding

Vandaag is de beurt aan Elise Wijzenbroek om het wedstrijdverslag te schrijven. Elise speelt haar tweede seizoen bij Excelsior '20. Voordat Elise ging voetballen zat ze op paardrijden en daar was ze ook heel goed in. Elise is een zeer actieve meid en gaat in de winter graag Skiën en daar wint ze altijd met schansspringen. Thuis zit ze graag achter haar computer. In het voetbal is Elise heel actief en helpt graag haar teamgenoten. Voorin is zij heel gevaarlijk. Elise is te herkennen aan haar glimlach en ze is de langste meid van onze team.

Hierbij het verslag van Elise;

Zaterdag 9 november speelden we een wedstrijd tegen CKC. Wij begonnen goed, maar raakten uiteindelijk de bal kwijt. Helaas wist onze tegenstander te scoren. Het was wel een moeilijke bal, want hij kwam eerst tegen de paal en daarna pas in het doel. Die zag natuurlijk niemand aankomen.

Natuurlijk hebben wij ook kansen gehad. Elise schoot de bal tegen de paal en de bal kaatste terug naar Isa….. die helaas niet scoorden. Ook kreeg Isa nog een kans, een hoge bal van Suuze. Die kwam voor het doel terecht, maar was uiteindelijk toch te moeilijk om goed aan te nemen.

In de tweede helft kregen we ook wel kansen, maar juist de tegenstander maakten helaas nog een doelpunt in de hoek. Jacey heeft heel veel ballen tegengehouden, maar helaas was er weer een schot op het doel en die ging erin. Merel, Jenaisa, Sona en Mila hebben heel goed verdedigt en de voor roede hebben hele goede passes gegeven. Daarnaast speelden we de bal heel goed naar elkaar toe. We hebben veel doelpunten voorkomen en hebben veel kansen gecreëerd en een paar keer op de doel geschoten. Helaas hebben we toch verloren met 0 – 4. Maar we hebben wel heel goed onze best gedaan.

Zaterdag wacht ons een uitwedstrijd tegen VOC om 11.00 uur, dus wil je onze leeuwinnen komen aanschouwen, wij zien jullie graag.

Bron: De Leeuwinnen (door Dave)

Foto's
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg