Weekbrief 50 - 2020

voorblad
14-12-2020 Algemene Leden Vergadering (ALV)
ad01.jpg
NICOVERKEN en LINKIT gaan door als cricketsponsors!
nicoverken-en-linkit-gaan-door-als-cricketsponsors (8352) afbeelding

We zijn blij en trots dat NICOVERKEN en LINKIT onze cricketafdeling ook komend seizoen jaar trouw blijven. Beide shirtsponsors hebben het contract met een jaar verlengd. NICOVERKEN uit Schiedam, gespecialiseerd in maritieme technologie, zal wederom op de voorkant van het Excelsior-shirt prijken; het in De Meern gevestigde IT-bedrijf LINKIT siert opnieuw de achterkant.

,,Dat zij na het lastige Corona-jaar 2020 aan ons verbonden blijven, vinden wij heel bijzonder,'' zegt cricketvoorzitter Luuk van Troost. ,,Daar zijn wij de gebroeders Erik en Jeroen van Krugten (NICOVERKEN) en Bert Peters van LINKIT heel dankbaar voor. Wij hopen er met hen en met iedereen bij Excelsior'20 een lange en mooie cricketzomer van te maken. Na dit lastige corona-jaar snakt iedereen daarnaar.''

Zowel NICOVERKEN (bij Sparta) als LINKIT(FC Utrecht) is ook als sponsor verbonden aan een betaald voetbalclub waarmee zij hun liefde voor sport benadrukken. Als de situatie het toelaat, zullen wij bij Excelsior de nieuwe sponsorcontracten feestelijk ondertekenen. Achter de schermen werken de cricket- en jeugdcommissie hard aan de voorbereidingen voor het cricketseizoen 2021. Als alles rond is, laten we dat jullie zo snel mogelijk weten.Cricketbestuur Excelsior'20

GROTE CLUB ACTIE EEN GROOT SUCCES!!!
grote-club-actie-een-groot-succes (8351) afbeelding

De Grote Clubactie 2020 is ten einde. De trekking is geweest en hopelijk zijn er mensen goed in de prijzen zijn gevallen, die een lot via Excelsior '20 hebben gekocht. Heeft u nog niet gekeken? Dit kan via https://lotchecker.clubactie.nl/ Als u niets gewonnen heeft is dat natuurlijk jammer. Maar u heeft, in deze moeilijke en vervelende tijd wel Excelsior '20 gesteund. En daar zijn we alle lotenkopers heel erg dankbaar voor. Dit jaar hadden we een zeer goede recordopbrengst van maar liefst € 3.487,20. Dit is met name te danken aan de fantastische inzet van onze jeugdspelers van de onder 8 tot en met de onder 13, jongens en meiden. Deze inzet was uiteraard voor de club maar ook was er een onderlinge competitie in het leven geroepen waar leuke prijzen mee te winnen waren. Naast de individuele competitie voor de speler/speelster die de meeste loten verkocht was er ook de competitie voor teams met de meest verkochte loten. De winnaars van de competitie zijn

JO8-1 met 146 loten

JO11-1 met 60 loten

MO13-1 met 98 loten

Deze teams ontvangen in het nieuwe jaar een mooie waardebon om na een wedstrijd wat lekkers te eten en te drinken op de club.

De eindstand van het individuele klassement is

NR 1 , Jens Henneke - JO8-2 met 110 loten. (Een kledingpakket van Patrick)

NR 2 , Nick de Koning - JO8-1 met 104 loten ( nieuwe voetbalschoenen van Patrick)

NRS 3 , Dani v/d Berg JO9-2, Niek Ruts JO13-5 beide 54 loten (een mooie voetbal van Patrick)

De prijzen komen zo spoedig mogelijk jullie kant op.


Hier volgen wat overige statistieken en feitjes.

We hebben dit jaar 322 loten meer verkocht dan de afgelopen vier jaar bij elkaar.

We hadden dit jaar 55 spelers en speelsters die loten hebben verkocht verdeeld over 19 teams

De meiden van onder 13 waren voor het team het meest enthousiast met 9 verkoopsters

Bij de jongens onder 13 – 5 was er maar 1 verkoper. Maar dat was wel Niek Ruts, met 54 loten.

De mogelijkheid om online loten te kopen is een groot succes geweest

Er zijn dit jaar 7 superloten verkocht. (Goed voor €840,-)

Het aantal loten kopers die niet op naam van een jeugdspeler staan zijn er 84!

Het team van onder9 - 1 verkocht in totaal 71 loten. Dit was ook te danken aan hun enthousiaste trainer Timo Ockerse die er 21 voor zijn rekening nam. Het goede voorbeeld dus.

Bij de meiden van onder 13 was het Patty Klimp die met 31 verkochte loten het goede voorbeeld gaf.

Bij de onder 11 spande Lucas Kloos de kroon met 41 verkochte loten, Grote klasse!

Er waren ook een hoop spelers die een paar lootjes verkochten en dat is natuurlijk ook SUPER!!! Alle beetjes helpen namelijk.

Met 1453 verkochte loten dit jaar hebben we in ieder geval de lat hoog gelegd voor volgend jaar.

Iedereen bedankt voor alle steun!!!

Jaarverslag Jubileumcommissie Excelsior'20 100 jaar
jaarverslag-jubileumcommissie-excelsior-20-100-jaar (8350) afbeelding

VERSLAG JUBILEUMCOMMISSIE

2020. Het had een jaar moeten worden om nooit te vergeten. Dat werd het ook, al hadden we ons dat in 2017 anders voorgesteld…

Ruim 3 jaar geleden kwamen we voor het eerst bij elkaar. Met Anton de Rouw, Erik Dulfer, Denise Kleinekoort, Jos van Deventer, Jos Weber, Remco Zuijdam en Rob Sonnemans zijn alle geledingen uit onze vereniging goed vertegenwoordigd. Naarmate de tijd vorderde werden onze plannen concreter. Rond de oprichtingsdatum van 13 juni waren talrijke evenementen gepland waaronder een "bruine" kroegavond voor de oude(re) leden, diner op vrijdag en een grote feestavond zaterdag in de Grote Kerk en de jubileumreceptie op zondag. Voor de evenementen in de Grote Kerk was een speciale werkgroep in het leven geroepen. Tja, toen sloeg het corona virus toe. We hopen dat deze evenementen in 2021 alsnog kunnen plaatsvinden. Hoe dat er uit gaat zien? Nog geen idee; eerst maar kijken hoe de wereld en Nederland er dan voorstaan.

Is dan alle moeite voor niets geweest? Zeker niet. Een kleine opsomming waarvan je wel hebt kunnen genieten:

 • Op 13 juni 2019, bij de start van ons honderdste levensjaar werden de jubileumvlaggen gehesen door Leo Marrevee (erelid), Tiny Vester (lid van verdienste), Niki Bakboord en Niek Ruts. Helaas zijn Leo en Tiny ons inmiddels ontvallen.
 • De aftrap tijdens de nieuwjaarsreceptie met het tonen van het jubileumvaandel, een video van Jos van Deventer, bekendmaking van het jubileum programma, onthulling van de jubileumshirts, onthulling van het jubileumbord op de achterzijde van de tribune en een indrukwekkende vuurwerkshow.
 • De fotogalerij in de kantine.
 • Circa 45 interviews door Anton de Rouw en Jos van Deventer.
 • Carnaval met veel oud prinsen.
 • De unieke jubileumquiz.
 • De grote jubileum loterij onder de bezielende leiding van Jan Wegman.
 • De online pubquiz/bingo.
 • Verkoop van jubileumartikelen.
 • Op 13 juni jl. de jubileumtoost op het hoofdveld met de burgemeester, bestuurs- en ereleden, het oudste en jongste lid.
 • De wielertocht van 100 kilometer met 60 deelnemers.

Al met al een mooi lijstje!

Daarnaast is ook een jubileum redactie (Paul van den Bosch, Rob de Leede, Marcel Slootweg en Sander Sonnemans) begonnen want bij zo'n mijlpaal mag een jubileumboek niet ontbreken. Hierin zou ook een terugblik worden opgenomen van alle speciale activiteiten maar ook dit wordt een jaar uitgesteld.

Dit betekent dat wij nog niet klaar zijn. Het positieve is dat je hopelijk komend jaar nog regelmatig van ons zal horen. Na deze gedwongen rustperiode gaan wij straks vol goede moed verder!

Rob Sonnemans

Voorzitter jubileumcommissie

banner 0
Goede Doelen Jaaroverzicht incl. laatste nieuwe actie
goede-doelen-jaaroverzicht-incl-laatste-nieuwe-actie (8349) afbeelding

In december is het tijd om terug te kijken naar het afgelopen jaar. Tijdens de online Algemene Ledenvergadering zal dit gedaan worden op maandag 14 december. Hopelijk weet iedereen die online weg vinden.

Opmerkelijk dit kalenderjaar is natuurlijk niet alleen "Corona". Wat een ellende en wat een impact voor iedereen! Maar ook even een kleine terugblik wat dit heeft opgeleverd m.b.t. Goede Doelen. Waar een mooie club groot in kan zijn!

Half maart ging er een Tikkie binnen de vereniging rond om het overgebleven snoep uit de kantine te schenken aan het zorgpersoneel van het St. Franciscus Ziekenhuis in Schiedam. Daar werd zoveel gebruik van gemaakt dat niet alleen het snoepgoed geleverd kon worden maar ook een cheque van 1500 euro.

Door dit spontane enthousiaste resultaat was een nieuwe actie snel geboren; op Paaszaterdag krijgen de 24 oudste leden een paas-attentie; een boodschappentas vol leuke en lekkere gebruiksartikelen. Mogelijk gemaakt door leden en sponsoren.

Tijdens onze oprichtingsdatum van 13 juni hadden veel leden een Jubileumfeestpakket aangeschaft. Tegen kostprijs kon dit worden aangeschaft zodat ook weer veel Jubileum-artikelen een bestemming kregen.

Ook de jaarlijkse Grote Club Actie kon rekenen op meer dan voldoende belangstelling met een mooie opbrengst van zo'n 3500 euro.

Net zoals de extra aandacht die werd gegeven om de club te steunen door een Jubileumartikel te bestellen incl. een Black & White Friday-actie. Ook hier kon ruim 1100 euro bijgeschreven worden.

En dan willen we tenslotte nog aandacht vragen voor de laatste actie van dit vervelende Corona-jaar; "Rondje voor je club". Dat is iets wat we een tijdje niet kunnen doen met een dichte kantine. De 1ste spontane aanmeldingen hebben al 17 donateurs en een bedrag van 335 euro opgeleverd. Dit bedrag wordt in januari op de rekening van Excelsior'20 gestort. Een half of kwart rondje is ook mogelijk.

Wilt u dit bedrag nog hoger laten uitkomen, ga naar https://www.rondjevoorjeclub.nl/clubs/?club=excelsior20 (er zijn meer Excelsior-namen!!) voor het einde van deze maand. We sluiten dit bijzondere Jubileumjaar dan mooi af met een geweldig bedrag voor de club.

Namens GEHEEL Excelsior'20, BEDANKT!!

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg