Weekbrief 9 - 2020

voorblad
10-03-2020 Jaarvergadering Club van E 50
ad01.jpg
Eindsprint richting Jubileumloterij
eindsprint-richting-jubileumloterij (8160) afbeelding

Over drie weken is de Trekking van de Jubileumloterij. Het doel was om 2020 loten te verkopen, het streven is nu om 1500 loten te verkopen. Dat zou betekenen dat je een kans maakt van 1 op 1500 om Peugeot 108! Nou, er is geen enkele loterij die je deze kans geeft!

De verkoopmomenten gaan we uitbreiden. De komende zaterdagochtenden zitten een aantal lieftallige dames klaar om de loten te verkopen in de kantine. Dat geldt ook voor de Super Sundays van 1,8 en 22 maart (laatste dag en trekkingsdag). Natuurlijk kan er ook online gekocht worden via 2020loterij.nl . Neem sowieso een kijkje op dit site voor alle prijzen die er zijn want er zijn bijna 100 prijzen die gewonnen kunnen worden!

Veel leden hebben al gekocht en daarmee lijkt die bron opgedroogd te zijn. De vraag die nu dus gesteld wordt is om buren, familie en collega's te benaderen. Ook zij zullen enthousiast worden van dit prijzenpakket. Alvast bedankt!

Samen zorgen we voor een mooie loterijopbrengst!

De trekking zal trouwens om 16.30u zijn na de wedstrijd Excelsior'20 - VFC (en Feyenoord-Ajax).


Wielerronde 100 jaar Excelsior'20
wielerronde-100-jaar-excelsior-20 (8159) afbeelding

Inmiddels hebben zich 42 deelnemers aangemeld (en betaald) voor de wielerronde die op zondag 7 juni gereden gaat worden dus dat wordt al een mooi lint van wielrenners in een prachtig jubileumwielertenue! De komende dagen kan er gepast worden en de definitieve bestelling gaat half maart de deur uit zodat de deelnemers er allemaal in juni piekfijn uitzien.

Nog enige informatie: binnen het ledenbestand van Excelsior'20 wordt door veel leden de oer-Hollandse wielrenfiets gepakt om actief te zijn. In het jubileumjaar willen we met veel mannen en vrouwen 100 km gaan fietsen. Start en finish zijn op Thurlede bij het cricketchalet.

Hiervoor wordt een speciaal Excelsior'20 jubileumwielrenshirt ontworpen. Mogelijkheden voor een broek en sokken zijn er ook! Alle info staat op de speciale flyer.

Aanmelden en/of informatie opvragen kan bij Seb Gokke (sebasgokke@gmail.com)

Dit belooft een happening te worden en misschien wel een start van een nieuw sportief onderdeel van onze omni-vereniging.

Foto's
Interview Goos Stavenuiter ihkv 100 jarig jubileum

Vanaf 13 juni 2019 zullen we, tot aan het officiele jubileum op 13 juni 2020, wekelijks een interview laten zien.

Deze week is voormalig trainer/coach, kampleider en technisch commissielid Goos Stavenuiter aan de beurt!

Veel kijkplezier!

banner 0
"Sparta treft Excelsior'20 in voorbereiding"
sparta-treft-excelsior-20-in-voorbereiding (8157) afbeelding

In de voorbereiding van het voetbalseizoen 2020/2021, zal Sparta Rotterdam oefenen tegen Excelsior '20. De oefenwedstrijd is een initiatief van D&S Groep, de gemeenschappelijke hoofdsponsor van de clubs, om de honderdste verjaardag van Excelsior '20 te vieren.

De wedstrijd tegen de Schiedamse Tweede Klasser staat gepland op zaterdag 4 juli, als om 15.00 uur wordt afgetrapt op Sportpark Thurlede.

https://www.sparta-rotterdam.nl/sparta-treft-excelsior-20-voorbereiding/

Bron: sparta-rotterdam.nl/sparta-treft-excelsior-20-voorbereiding/ (door Remco Zuijdam)

Thurlede toernooi wordt Ome Leo toernooi
thurlede-toernooi-wordt-ome-leo-toernooi (8156) afbeelding

Het jeugdtoernooi wat bekend staat als het Thurlede toernooi is terug, alleen onder een nieuwe naam. We eren ons Ere lid (ome) Leo Marrevee die dit jaar kwam te overlijden. Net voor zijn overlijden vroegen we Ome Leo of we het jeugdtoernooi naar hem mochten noemen. Een glimlach van trots verscheen op zijn gezicht. Daarom willen wij ons jeugdtoernooi zijn naam geven het "Ome Leo toernooi 2020".

Op goede vrijdag 10 april, zaterdag 11 april en 1e paasdag 12 april zal ons complex ruim 1650 kinderen ontvangen. Op vrijdag spelen onze Onder 8, 9 en 11 hun wedstrijdjes, op zaterdag onder 13 en 15, de G afdeling en de mini's en maxi's hun potjes en zondag is het de beurt aan de eerste teams van onder 19, 17, 15, 13 en 11.

Het Ome Leo toernooi zal een extra jubileum tintje krijgen. Er zullen attracties staan, lekker eten en drinken. Ook zal er een kraampje staan waar er voetbalschoenen worden verkocht, de opbrengst hiervan zal naar onze goede doelen gaan. Dus heeft u nog mooie voetbalschoenen die te klein zijn voor uw kind lever deze dan bij ons in. Wil je nieuwe schoenen kopen, kom dan langs op ons toernooi.

Drie dagen zullen wij gastheer zijn en zullen we 143 teams ontvangen. We kunnen dan op elk gebied alle hulp gebruiken. Denk hierbij aan bardiensten, achter de verschillende kraampjes buiten, schoonmaken van de kleedkamers/kantine/toiletten, scheidsrechters etc. Heeft u hierin interesse stuur dan even een mailtje naar vrijwilligers.exc20@gmail.com , we kunnen ieders hulp gebruiken.

Wij hopen alle leden te zien op één van de dagen op ons Ome Leo toernooi 2020.

Namens de toernooicommissie

Bron: Toernooicommissie (door Dave)

Foto's
Paasklaverjassen, 17 koppels en nog 17 te gaan..............
paasklaverjassen-17-koppels-en-nog-17-te-gaan (8155) afbeelding

Beste klaverjasser,

U kunt zich vanaf nu inschrijven voor het paasklaverjassen op vrijdag 27 maart 2020.

Als u zorgt voor een goed humeur, dan zorgen wij voor lekkere hapjes.

Ook is er weer een tombola met als hoofdprijs een ...........

Inschrijving is per koppel en de kosten zijn 7,50 pp, dus 15 euro per koppel.

Zegt het voort...........

De koppels die zich al hebben opgegeven zijn:

Koppel

Naam 1e

Naam 2e

1

Umit Ergin

Bas Dudink

2

Raymond v Driel Vis

Michel v Es

3

José Vollebregt

Cees Vollebregt

4

Jeanne Dijkmans

Thea Fortuin

5

Rob Oosterwaal

Ingrid Oosterwaal

6

Inge van Pelt

Karin Veldhoen

7

Aad van Pelt

Robert Veldhoen

8

Piet van Os

Norman van Os

9

Peter Malais

Patrick Van Os

10

George Leuver

Alex Friederich

11

Linda Verspeek

Leo Buckers

12

Peter Buckers

Edwin Marrevee

13

Ronald van Soest

Hans Amsterdam

14

Gert Boverhoff

Gertjan van der Hoeven

15

Ruud van der Meer

Roger Roelofsma

16

Gerda van Vondelen

Marjon van Troost

17

Edwin Scholte

Michel Wigman


Met vriendelijke groeten,Dhr. H(ennie) Plugge

banner 1
Langs de Lijn
langs-de-lijn (8154) afbeelding

Afgelopen weekend was er geen programma.

Wie daarmee denkt dat er dit weekend niets te beleven viel op Excelsior had het helemaal mis. Ruim 600 Carnavalliefhebbers, jong en oud waren aanwezig in clubgebouw de Toekomst om samen met Prins Teun en Jeugdprins Sona een heerlijk feestje te vieren.

En een heerlijk feestje was het.

DJs Sammy en Ikey verzorgden 3 dagen lang de muziek. Oude krakers, nieuwe knallers (met name "El Toreador"), meezingers, polonaises, snelle rondjes (Opzij, opzij). Het klopte als een bus.

Op vrijdag een volle bak met veel jongeren die allemaal wisten hoe ze een feestje moesten vieren. Geen onvertogen woord, geen incidenten en heel gezellig allemaal.

Op zaterdag hadden we voor het eerst een jeugdraad die volledig uit meiden bestond (MO13-1): prinses Sona en haar 11 Heldinnen. Een hele enthousiaste groep die voor veel enthousiasme zorgde en een paar hele goede acts voor het publiek hadden met misschien Shakira met Waka Waka (This time for Africa) als hoogtepunt.

En 's avonds was het al vroeg lekker druk met wat ouder publiek dat er ook veel zin in had!

Prins (Koning) Teun en zijn 11 Voorgangers waren maar kort aanwezig. Maar de opkomst met Koning Teun en wel 15 voorgangers ademde een hoop sfeer en een hoop historie. Met Theo van Deventer als oudste en 1e prins en vele andere prinsen en één prinses (Denise) was de reünie van de prinsen op het 100jarig jubileum een groot succes!

We kregen behalve de vele spontane optredens op het podium: Coens Borsboom met "Heho", Sam Giezen en de trompet act, "Sex met die Kale" voor alle kale mannen, "t Vluggertje", "Stokpaardje", een stuk of 15 keer Tijmen en Teun met "El Toreador", ook nog een officieel optreden van Dennis Dekker en Marco Clarijs, "Ik wou dat ik jou was..." waar Dennis niet helemaal lekker uit de verf kwam (we houden het op technische problemen)

In het kader van alles uit de Kast als thema zagen we weer een aantal bekende en een aantal prachtige verkleed creaties voorbij komen: Wim Buckers als de AH-man, Suus, Karin en Denise als Boney M. (zonder Bobby dit keer want die is niet meer) en toch ook weer Cees Post met een originiele 100jarige cricketer, Ronald Scheffers als Dr. Oetker VirusKenner, Roel Peeters en Juriaan Buckers als loodgieters PicoBello, Gordon Boon als de Kapelaan, Bart, Zipora, Mimo en Bianca in jaren 50 stijl, Chris Bruurmijn Peaky Blinder, leuk allemaal ...

Huldigingen voor verdiensten voor Excelsior waren er op zaterdagmiddag voor Anton de Rouw, zaterdagavond voor Jolanda Wigman-Scholte en zondagavond Jan Wegman. Allemaal een beetje emotioneel en zo trots als een pauw ... Terecht ...

Op zondagmiddag was het zamivo zomivo geworden en mede door het vroege optreden om 16u00 van Johnny Purple hadden we een lekkere volle kantine en werd het weer heel gezellig. Bij het Zomivo zagen we ook oud 2e elftal trainer Leen Muis in actie, die door een 20tal carnavalsgangers enthousiast werd toegezongen: Hééé Leentje Muis ...

Huisartiest Johnny Purple had weer een prachtig optreden en bood aan ook op het jubileum feest een rol te willen vervullen, daar kun je toch haast geen nee tegen zeggen ....

En het was niet alleen een heel gezellig weekend! ook Penningmeester Jan Wegman kan terugkijken op een prima weekend. Dankzij de vele vrijwilligers werden er prima bardiensten gedraaid. Mede dankzij Wim van Deurzen en vriendin die 3 dagen lang de muntverkoop regelden.

Club sponsor "Café het Pleinzicht" ontpopt zich steeds meer tot een Carnavals café. Deze sponsor van de Jubileum Glazen zorgde zowel op vrijdag als op zaterdag als op zondag voor een gezellige After Party.

Sommige mensen krijgen er nou eenmaal nooit genoeg van.

Een aantal van deze mensen die er nooit genoeg van krijgen zagen we op maandagochtend weer terug in datzelfde Café Pleinzicht. De jonge generatie vertrok naar Breda. De oudere generatie ging traditiegetrouw omhangen met vitrage naar Bergen op Zoom. In de trein werd Carnavalsfanaat Ronald Scheffers uitgebreid toegezongen voor zijn 55e verjaardag (5 x 11), inclusief een glaasje champagne.

En ongetwijfeld werden daar ook weer bloemetjes buiten gezet!!

En voor de liefhebbers en diegene die willen weten wat ze hebben gemist. Nog één keer de tekst van HET nummer van afgelopen weekend: El Toreador:

De toreador stond in de arena

Dit was voor hem de laatste keer

Want telkens dacht hij aan Maria

Zijn liefste signorita

Refrein:

Oh, oh, oh, oh, oh

Oh, oh, oh, oh, oh signorita

Dit is 't momento

En het crescendo

Want door de zon verblind

Hoor ik op de wind

Oh, oh, oh, oh, oh

Oh, oh, oh, oh, oh signorita

Dit is 't momento en 't finalisado

'T Is dan voorgoed voorbij

En wordt je van mij

De signorita smeekte rezando

Oh, madre mio spaar mijn toreador

Maar in de arena schreeuwde 't publieko

Viva, bravo, el toreador

Refrein

De spanning steeg op de tribunos

El toro had zijn kracht bewaard

Maar net op tijd gilde Maria

Haar toreador die werd gespaard

Refrein

Komend weekend weer een "normaal" weekend. Gaan we allemaal weer normaal doen.

Langs de Lijn doet altijd normaal!

Foto's
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg