registreren

Langs de lijn

Welkom weer bij LdL. We starten met een welgemeend excuus aan Dennis Egging. Hij werd er in de vorige aflevering voor aangezien op zaterdagochtend maar moeilijk vroeg zijn bed uit te kunnen komen voor het voetbal. Blijkt dat Remco Eikenbroek te zijn. Sorry!

Dat vroege opstaan lijkt overigens een serieus probleemvoor de kleine Eik,die onlangs weer een jaartje ouder werd. Daarom mocht hijzaterdag van zijn vrouw Melanie lekker blijven liggen en ging ‘moe’ zelf meenaar het voetbal.

Gelijk ook maar even felicitaties afhandelen. Erik Rutsheeft onlangs een overnachting voor twee personen op de SS Rotterdam gewonnen.LdL is benieuwd wie hij meeneemt. Zijn broer Arjan heeft wel interesse.

Ook schudden we Peter de Bruin, de coach van C4, de hand.Hij pakte zaterdag met zijn elftal het eerste punt. De ploeg had daar wel 6doelpunten (6-6) voor nodig.

Kevin van Rutten denkt dat zijn (naar zijn idee) sterkeoptreden als scheidsrechter in deze wedstrijd een bijdrage heeft geleverd aanhet noemenswaardige resultaat van C4. LdL gaat er van uit dat onpartijdig isgefloten.

Behoorlijk wat supporters van het eerste elftal schijnenzich nu al druk te maken over de afloop van het seizoen. ,,Komt wel goedschatjes,’’ belooft doelman Mike Sonneville zijn volgers liefkozend.

Last van een najaarsdepressie? De altijd goedlachse LidiGroenendaal heeft een goede tip. ,,Vitamine D slikken. Maar dan wel 2000eenheden per dag.’’

Ons E4, C3 en B3 speelden zaterdag alledrie tegen PPSC enverloren ook alledrie. Erg? Welnee! Er is immers maar een club in lichtblauwwaar je nooooooit van mag verliezen.

Bij de wedstrijden van D1 zijn de laatste weken mooiespandoeken te zien. De zusjes van Daan Hendriks zijn de creatieve breinenachter deze fraaie manier van supporteren. Kijk, dat ziet LdL graag.

We blijven bij de D-tjes. D4 heeft mede onder debezielende leiding van trainer Rob de Roo een geweldige bekerreeks neergezet.Tegen de medekoploper werd vorige week zaterdag gelijk gespeeld, maar de remise(1-1) werd als een overwinning gevierd.

Dat zelfde D4 heeft in de familie Dielemans een flinkaantal vrijwilligers: een coach, trainer, twee assistenten en een verzorger.

De Raad van Elf is al volop bezig met de voorbereidingenvoor de achtste van de elfde. Zo is de kaartverkoop al vol in bedrijf. RonaldScheffers, de man die op de carnavalsavonden altijd om 19.45 uur al tegen hetraam staat te tikken of hij niet alvast naar binnen mag, heeft, niet geheelverrassend, kaart nummer 1 weten te bemachtigen voor het Prinsenbal. Zijn zoonRuben doet niet veel voor hem onder en was klant nummer 8! LdL vraagt zich afwelk nummertje moeder Marleen heeft.

Over Prinsenbal gesproken. Prinses Denise verondersteltdat de onderhoudsploeg alleen maar koffie zit te drinken en appeltaart zit teeten. Volgens Jeanne van Geloven, enkele jaren geleden geëmigreerd naar eldersin het land, was dat in de tijd van haar man Aad wel anders. ,,Ik heb hemvroeger nooit over appeltaart horen praten.’’

Overigens laat de gezondheid van Aad van Geloven, bij declub vooral een icoon geworden als (top)scorer bij het eerste cricketteam, tewensen over. We wensen Aad en Jeanne veel sterkte de komende tijd.

Zaterdag stonden de twee tosti-koninginnen Nancy enZipporra in de keuken, maar er werd geen tosti verkocht. Gelukkig gingen deandere lekkernijen wel over de toonbank.

Bianca Kinneging heeft haar belofte waargemaakt.Zaterdagochtend meldde ze zich weer om 08.00 uur op de club om voor gastvrouwte spelen. ,,Het is ook zo leuk,’’ reageerde Bianca bijna lyrisch.

Op het hoofdveld is vorige week dinsdagavond een duifvermoord. D-secretaresse Sylvia van Domburg vond het slachtoffer stuiptrekkendachter de reclameborden. Robert Wagenveld, die op de club was omdat zijn zoonmoest voetballen, heeft zich daarna over het dier ontfermd. ,,Ik heb de duifeen staatsbegrafenis gegeven,’’ aldus heldhaftige vader.

Rob Ruts moest het er van de week maar weer eensinwrijven bij Ton de Leede, trouwe lezer van deze rubriek, dat hij een zoon vande melkboer is. Dat is bij wel meer De Leedes in Schiedam het geval, vreestLdL.

Volgens ingewijden hing afgelopen week eventjes eenJezus-figuur op het kruis boven de bestuurskamer waar eerst de klok hing. Eenpaar oplettende spelersmoeders, die dat vorige week opmerkten, nemen aan dat ’tkruis is om hogere machten aan te roepen voor een overwinning van het eerste.Bronnen rond het kruis melden dat voorzitter Henk van Deventer verondersteltdat het een grap is. Karel van Rooijen ziet in de armen van Jezus de wijzers.LdL weet nu al hoe laat het is.

De talenten van F4 verloren zaterdag de uitwedstrijdtegen Excelsior Maassluis: 6-5, meldt onze speciale verslaggever. Zijncommentaar: ,,Verliezen is niet erg, maar om nu een penalty te geven bij deEffies en dan voor hands. Dat is niet volgens de regels.’’

LdL heeft Edwin Marrevee maar niet om commentaargevraagd. Dat heeft hij overigens tijdens de wedstrijd wel even fijntjesgegeven.

Die zelfde verslaggever heeft ‘good old’ ome Leo Marreveezaterdag alweer in alle vroegte langs de lijn zien struinen. Uit z’n bedgevallen zeker. Die verslaggever dan hè.

In de commissiekamer meldden zich zaterdagochtend keurigeen vader en een zoon met de vraag welke kleedkamer ze moesten hebben. Onzejeugdcommissie moest het antwoord daar op schuldig blijven, want vader en zoonmoesten bleken bij een ander Excelsior te moeten zijn.

Die zelfde jeugdcommissie voelde zich zaterdag, in devroege ochtend, genoodzaakt een blaastest uit te voeren bij één van descheidsrechters. En dat was niet om te testen of hij hard genoeg kon fluiten!

LdL is deze week van de ene in de andere verbazinggevallen. Ton de Leede, daar is hij weer, heeft openlijk bekend GTST te kijken.Rob Ruts, daar is hij ook weer, meldt daar net mee te zijn gestopt. Rutsie konzeker de spanning van de 5000ste aflevering niet aan. Dat RoRu nog steeds fanis van – de inmiddels stokoude - Neil Diamond – spreekt dan wel weer in zijnvoordeel.

Quizvraag: wie is er ouder? Neil Diamond of Rob Ruts?

LdL heeft begrepen dat Paulvan den Bosch en Marco Klein zaterdag moesten afzwemmen. Klein had echterwatervrees en kwam niet opdagen. ,,Ik mis je Petito,’’ sprak Pauli zijnteleurstelling uit.

Mario Vermeulen was zaterdag multi-functioneel bezig. Hijwas ouder, leider en ook nog eens scheidsrechter bij E8. Voor de rust had hijeen lastig moment bij een bal van E8 die wel of niet over de lijn was. Er wasveel discussie maar Mario liet de vierde official (een verdwaalde ouder bij deachterlijn) beslissen en kende uiteindelijk geen goal toe. ,,Tijd voordoellijntechnologie bij de E-tjes,’’ schijnt Mario te hebben gezegd.

Het zit ons A2 niet mee. De coaches hadden zaterdag eenontbijt geregeld om goed gemotiveerd en vol teamspirit aan de wedstrijd tebeginnen. Echter, voor de twee keer dit seizoen belde de tegenstander een uurvoor het duel af. Het ontbijt zat er toen in elk geval al lekker in!

LdL laat nooit verstekgaan.