Weekbrief 10 - 2021

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Verslag kampioenencup jo9: de Serie A!!!

Vandaag de laatste speelronde van de kampioenencup in de jo9! Wat een dag dames en heren! Ga er maar even goed voor zitten want vandaag werden de prijzen verdeeld!

Onze helden deden vandaag de Italiaanse Serie A aan waarin Juventus, AC Milan, Inter en AS Roma streden om de titel. De Italiaanse Serie A staat bekend om keihard verdedigen in combinatie met technisch begaafde wereldsterren en laten wij die nou net in de jo9 hebben lopen!

We starten het verslag met de opstellingen van alle teams:

AC Milan: Kyan Donnarumma, Daan Costacurta, Jens Ibrahimovic, Djevaynio Maldini, Swen van Basten, Mats Rijkaard, Zakaria Calhanoglu en Lynn Kessie

Inter: Noah Eriksen, Oskar Lukaku, Keayen de Vrij, Feyyaz Sneijder, Kuzey Barella, Geydri Martinez en Dani Vidal

AS Roma: Nida Dzeko, Lyelson el Shaarawy, Rasil Karsdorp, Xavi Pellegrini, Joviano Totti en Tijn Zanioli

Juventus: Coen de Ligt, Flavio Bonucci, Jay Jay Ronaldo, Cristiano Jesse, Nikki Chiesa, Cetin Morata en Meysem Dybala

De bookmakers waren het er niet over eens, er komt vandaag zo veel druk bij kijken, moeilijk om te voorspellen welk team daar het best mee om kan gaan. Er zijn voorafgaande aan deze speelronde ook geen last-minute transfers waardoor ieder team goed voorbereid aan de eerste speelronde kon beginnen. Daar gaan we…

In de eerste speelronde direct de confrontatie tussen AS Roma en AC Milan. AC Milan, geleid door trainer Mehmet en Timo, zagen de start van de wedstrijd totaal verkeerd uitpakken! AC Milan, gestart met 4 spitsen en zonder keeper, zagen de Romeinen direct een 2-0 voorsprong pakken! Dat kon natuurlijk niet, want zo zouden de titelaspiraties in de koelkast komen te staan. De trainers grepen in, toch een keeper en 1 spits, wat een tactische omzetting bleek dit te zijn!!! Dit ''foefje'' zorgde er voor dat de Romeinen het spoor even bijster waren en Milan boog de wedstrijd om en liep met een 2-3 overwinning van het veld!

Inter verkeek zich thuis op Juventus, waar ''de oude dame'' geen moment in de problemen kwam. Kan natuurlijk ook niet anders met Niki achterin! Met de borst vooruit en de punten in de tas konden ze zich klaar maken voor de wedstrijd tegen stadgenoot AC.

De tweede speelronde in de Serie A was een lust voor het oog! AS Roma, waar Julius Ricardo zijn Romeinen het veld instuurde met een extra aanvaller, wist de tegenstander zijn wil op te leggen en als een echte Ceasar triomfeerde hij na de wedstrijd met een fantastische 6-1 overwinning!

Juventus, de vorige wedstrijd nog te sterk voor Inter, bleek Ac Milan een beetje te onderschatten aangezien ze na een 0-3 voorsprong dachten te gaan winnen. AC Milan, dat de vorige speelronde een achterstand wist om te buigen, deed er alles aan om weer te winnen! En het lukte! In de blessuretijd maakte Lynn Kessie de bevrijdende winnende goal! 4-3!!!

Juve, aangedaan na het verlies tegen AC, verloor het geloof in de titel en dit resulteerde ook in een nederlaag in de laatste wedstrijd tegen AS Roma. AS Roma, met aanvoerder Joviano Totti in de gelederen, speelde fris en frivool en wist met mooie aanvallen over de flanken de wedstrijd met 2-3 naar zich toe te trekken.

Op het andere veld de Milanese derby! De druk was enorm! AC Milan, met al twee overwinningen op zak, kon de scudetto al ruiken maar dan moest er nog wel even afgerekend worden met de stadgenoot! Inter, nog zonder punten maar met fantastisch positiespel, pakte snel de leiding en zette Milan wederom op een achterstand. Milan, zou Milan niet zijn om zich terug te knokken in de wedstrijd en dit deden zij met echt Italiaans voetbal: keihard verdedigen en technische hoogstandjes! Uitslag 1-3 en dit maakte de kanjers van AC Milan tot de winnaars van de Serie A!!!

Wat voor de kanjers nog belangrijker was: het puntenklassement!

Bij de trainersbokaal wist coach Mehmet de titel af te snoepen van collega Ricardo. Mehmet: ''Dit is werkelijk de mooiste dag van mijn leven, we hebben het met elkaar mooi klaar gespeeld! Wij eten vanavond patat!'' Collega Ricardo kon zijn tranen niet bedwingen. Geëmotioneerd en met het besef van het ene puntje dat hij te kort kwam, ging hij toch vrolijk met een zakje snoep naar huis. Coach Kyle zag het allemaal een stuk positiever: ''Natuurlijk is het jammer dat we vandaag maar drie punten wisten te pakken, maar weet je, dit was een fantastisch avontuur en een geweldig leermoment. Deze ervaring neem ik mee en ik ben vastbesloten om volgende keer de titel te pakken''. Dat gaat wat beloven!

Na afloop van de laatste speelronde vond de prijsuitreiking plaats en de huldiging op het veld! Welk toptalent ging de titel van beste speler van de kampioenencup pakken?

Op de derde plaats zijn Jesse en Zakaria geëindigd, een geweldige prestatie en mede mogelijk gemaakt omdat ze alle speelrondes hebben meegedaan!

Op de tweede plaats is Rasil geëindigd. Rasil voegde vandaag 6 punten toe aan zijn totaal maar kwam net 2 punten te kort om de titel te pakken!

De enige echte winnaar is KEAYEN!! Keayen heeft de afgelopen 4 weken maar liefst 27 punten bij elkaar gespeeld en is dan ook de terechte winnaar van de kampioenencup!!!

Eigenlijk kent deze kampioenencup alleen maar winnaars. Onze kanjers hebben zich de afgelopen weken als echte wereldsterren op het veld laten zien. Ze spelen goed, worden steeds beter en zijn vooral erg lief en leuk voor elkaar! Ga zo door kanjers!!!!!!!!

Volgende week starten we weer een nieuwe competitie met nieuwe rondes en nieuwe kansen voor iedereen! Zorg dat je erbij bent!!!!

Foto's
Topklasse Cricket op 1 mei van start
topklasse-cricket-op-1-mei-van-start (8377) afbeelding

Topklasse seizoen van start op 1 mei!

In deze donkere tijden voor onze vereniging zijn wij blij dat de KNCB heeft besloten om van start te gaan met de Topklasse op 1 mei.

Cricket is één van 16 sporten die vallen onder een ministeriële regeling waarin onder een strikt test protocol topcompetities van start mogen gaan. De KNCB werkt hard om dit bij alle 10 Topklasse verenigingen goed te organiseren.

De 'pre-season' onder dit protocol start op 1 april (geen grap!) en de competitie gaat van start op zaterdag 1 mei.

Vandaag is de selectie van 1e en 2e elftal begonnen aan de training onder de huidige maatregelen voor sporters jonger dan 27 jaar en 27 jaar en ouder.

Op het spelersfront zijn wij hard bezig om te zorgen dat Lorenzo Ingram naar Nederland kan komen, dit wordt bemoeilijkt door diverse beperkingen ten gevolge van COVID-19 in het Caribisch gebied.

Verder heten wij 2 andere spelers van harte welkom bij onze mooie vereniging: vanuit Zuid-Afrika komt Tristan Stubbs. Tristan is een 20-jarige right hand batsman. Tristan maakte op 18-jarige leeftijd zijn debuut voor Eastern Province en heeft inmiddels ook wedstrijden voor de Warriors op zijn naam staan.
Tristan heeft een Nederlands paspoort en lijkt een mooie versterking voor ons 1e elftal. Via onderstaande link kunt u alvast zien wat Tristan kan!
https://www.youtube.com/watch?v=UE_wgIKwCFc

Klaas Roelfsema is afkomstig van Rood en Wit, waar hij ondanks zijn jonge leeftijd al enkele jaren voor het 1e elftal in de Hoofdklasse uitkwam. Klaas is een rightarm seam bowler en een nuttige late order batsman.

Het cricketbestuur hoopt van harte dat alle cricketers van Excelsior'20 zo spoedig mogelijk van start mogen met hun competities!
Wij hopen u allen ook weer snel te mogen begroeten along the boundary!

Foto's
Verslag kampioenencup jo9: de Premier League!!!

Vandaag een bijzondere dag bij op Thurlede. Na een turbulente week waarin we helaas afscheid moesten nemen van onze jeugdvoorzitter, gingen onze kanjers, na een luid applaus voor René, de Premier League voetballen!

Een bijzondere competitie want de Engelse Premier League telt enorm veel topploegen met alleen maar fantastische voetballers. Op een koud, maar zonovergoten Thurlede, traden Manchester City, Manchester United, Liverpool en Everton tegen elkaar aan. Zoals u leest, veel derby's en dat zou wat gaan betekenen! Het Engelse voetbal staat bekend om het harde spel, met faire tackels en enorme passie. Met deze boodschap gingen we de wei in…

Nog voor de start van de competitie een zeer opvallend moment want op 3 minuten voor aanvang van de eerste speelronde wisten trainers Lorenzo en Dychairo Ancelotti hun Everton nog te versterken met Feyyaz Rodriquez en Nida Richarlison om zo genoeg doelpunten in te kopen! Dit lukte ook aardig, want zij scoorden direct 3 keer in de eerste wedstrijd, echter schoot City, de geoliede machine van Timo en Kyle Guardiola 5 keer raak! Op het andere veld in Manchester kwam rivaal Liverpool op bezoek. Traditiegetrouw een topper aangezien deze 2 grootmachten de Premier League het vaakst hebben gewonnen en er op gebrand zijn om nog meer prijzen in de kast te gaan zetten! Liverpool, onder aanvoering van Jens van Dijk en trainer Sven Klopp op de bank, is de te kloppen ploeg want met Swen Salah hebben zij een doelpuntenmachine in het team! Het werd een enerverende wedstrijd die op en neer golfde met kansen over en weer! Het was uiteindelijk de verdienste van Niki Pogba en Daan Cavani dat de thuisploeg de overwinning binnen wist te slepen, 2-1.

Speelronde 2 was derby-day! Zowel in Manchester als in Liverpool een derby op het programma en dat zorgt natuurlijk voor extra spektakel!

United, waar Cetin Rashford de verdediging van City helemaal dol draaide, vergat een doelpunt te maken. En dat is nu juist de kracht van het City op dit moment… die hebben hier totaal geen moeite mee! Rasil Sterling is in bloedvorm en nam de eerste 2 doelpunten voor zijn rekening. Op het moment dat bij United, Oskar vd Beek op de paal schoot, counterde City in blessuretijd nog verder weg en het was Dani de Bruijne die de 3-0 aantekende!

In Liverpool, de stad bekend om de Beatles, ontstond een swingende pot voetbal! De Merseyside-derby leek op een volksfestijn waarbij beide ploegen niet het kaas van het brood wilde laten eten! Onno Firmino zette de thuisploeg al in de eerste minuut op voorsprong, maar het was Everton dat de wedstrijd al snel naar zijn hand zette en door doelpunten van Meysem Mina, Jay Jay Davies en Zakaria Pickford wegliep bij de Reds. Op pure karakter en strijd wisten Lynn Wijnaldum en Lyelson Henderson nog een punt voor Liverpool uit het vuur te slepen, 3-3.

Met alweer de laatste speelronden op het programma was het United, dat als enige ploeg nog op gelijke hoogte kon komen met stadgenoot City, maar dan moest het wel nog even winnen van Everton, dat zojuist de derby gelijk had gespeeld. United, waar Kyan de Gea een paar prachtige reddingen verrichtte, kon geen vuist maken en verkeek zich op de tegenstander, 3-2! Op het andere veld was het de huidige kampioen, tegen de toekomstige: Manchester City – Liverpool

Liverpool, dat geen kampioen meer kon worden, kwam op voorsprong uit een corner, waar de sluwe spits Tijn Firmino de bal in het doel kon schoppen! City rechtte de rug en aan de hand van Jesse ''de tank'' Stones werd ook de derde overwinning van de dag behaald!

In de spelerstussenstand is het Keayen, die met 27 punten nog steeds aan de leiding gaat! Hoewel Dani met 18 punten dichterbij is gekomen, zijn het Jesse en Rasil die met 19 punten volgende week nog langszij kunnen komen!

De titelstrijd wordt volgende week bepaald! Dan vliegen onze wereldsterren naar de Italiaanse Serie A… Spanning alom! Gaat de ''oude dame'' winnen? Wie is de beste in Milaan? U leest het volgende week!!! Tot dan!

De stand bovenin:

  • 1.Keayen 27p
  • 2.Rasil 19p
  • 3.Jesse 19p
  • 4.Dani 18p
  • 5.Meysem 13p
  • 6.Feyyaz 13p
  • 7.Jay Jay 13p
  • 8.Joviano 13p
  • 9.Zakaria 13p
banner 0
Eerbetoon Rene Lubach
eerbetoon-rene-lubach (8375) afbeelding

Medestrijders,

Vandaag hebben wij op bijzondere wijze een eerbetoon en laatste groet aan onze Rene Lubach uitgebracht. Een dag vol emotie, ongeloof en tegelijkertijd saamhorigheid… Excelsior '20 heeft vandaag weer zijn veerkracht, betrokkenheid en winnaarsmentaliteit laten zien.

De dag begon vroeg in de ochtend met een ereronde van Rene op ons hoofdveld, nog een laatste keer Rene Lubach langs de lijnen. Onder begeleiding van een indrukwekkend applaus van alle aanwezigen hebben wij Rene onze laatste groet gebracht op weg naar zijn laatste rustplaats.

Door de familie zijn vanuit Excelsior'20 Hans Hekman, Michel Wigman, Bart Schuurmans, Rob Buckers, Daan Bakboord, Jan Wegman en ondergetekende uitgenodigd om de dienst en uitvaart bij te wonen. Het was een emotionele en liefdevolle dienst. Emotionele gedeelde herinneringen door Desmond, Djordi en Hans Hekman. De aanwezige bloemenzee liet zien hoeveel mensen meeleven met Rene en de familie. Een bloemenzee die aangaf hoeveel wij met zijn allen Rene zullen missen, hoeveel Rene voor ons allen heeft betekent.

Namens het bestuur van Excelsior'20 en ook namens de familie van Rene, wil ik alle leden, vrijwilligers en speciaal ook de volledige Jeugdcommissie nogmaals danken voor jullie komst en alle betrokkenheid, medeleven, inzet, organisatie, energie en onmetelijke saamhorigheid in deze, voor iedereen, zware periode.

Wederom hebben wij als Excelsior'20 laten zien waar wij echt voor staan. Elkaar steunen, met elkaar samen dingen neerzetten en oplossen, nooit opgeven, respect hebben voor elkaar en wat er ook gebeurt… elkaar nooit laten vallen! Nogmaals een diepe buiging voor jullie allemaal!

Wauw, wat was ik, samen met alle bestuursleden, trots op ons allemaal! En wauw, wat voelde ik in alles in mijn lichaam dat onze Rene, met ons meekeek van boven en bij zichzelf dacht: "Nou, ik vind daar wel wat van"!

Lieve Rene, rust zacht en dank voor alles. Wij zullen jou nooit vergeten… voor altijd in onze harten.

Namens het bestuur van Excelsior'20,

Zoran Nikolic

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg