Weekbrief 17 - 2020

voorblad
07-06-2020 Wielerronde 100 jaar Excelsior'20
ad01.jpg
Jeugd Excelsior’20 hofleverancier BVO’s
jeugd-excelsior-20-hofleverancier-bvo-s (8200) afbeelding

Komend seizoen verruilt Jo'Riley Redan Excelsior'20 voor Feyenoord. Op zich is deze overgang niet opmerkelijk vanwege de kwaliteiten van Jo'Riley. Wat wél opmerkelijk is, is dat hij de 5e speler uit hetzelfde geboortejaar en hetzelfde team is die van Excelsior'20 naar een betaald voetbal organisatie gaat. Degene die hem voor gingen zijn Aluïsio Fortes (Feyenoord), Sami el Jafoufi en Kivanc Atilgan (ADO Den Haag) en Mick van Rooyen (Excelsior Rotterdam).

Wat maakt het dat een 'gewone' amateurvereniging het aantoonbaar zo goed doet?

Volgens Technisch Jeugd coördinator Joeri Krznaric heeft Excelsior'20 zich sinds een paar seizoenen, buiten het recreatieve, meer op het prestatieve gericht en trachten zij een topsportklimaat te creëren. Daar waar veel amateurverenigingen zich voornamelijk richten op de bovenbouw (11 vs 11), investeert Excelsior'20 juist in de onderbouw, door kwalitatief hele goede trainers aan zich te binden.

De bovengenoemde lichting speelde zowel in de JO9 afdeling als de JO11 afdeling als 1e jaars in de hoofdklasse tegen oudere en fysiek veel sterkere spelers. Hierdoor ontwikkelen zij zich veel sneller omdat ze zelf na moeten denken en creatief moeten worden om de fysieke duels te ontwijken. Als ze dan 2e jaars zijn en ze spelen tegen leeftijdgenoten zie je wat een ontwikkeling ze hebben doorgemaakt. Bij Excelsior'20 stellen we ontwikkelen boven winnen. Wie zich goed ontwikkelt gaat immers vanzelf winnen. We hebben in de onderbouw nu 2 geweldige lichtingen en dat betekend ook dat er wekelijks scouts van BVO's langs onze velden te vinden zijn. Dat vinden wij niet vervelend maar zijn er juist hartstikke trots op omdat we alle jeugdspelers het beste en hoogst haalbare gunnen. En als wij als vereniging daar dan een aandeel in hebben kun je alleen maar trots zijn. We merken ook dat het een bepaalde aantrekkingskracht op de jeugd uit de regio heeft. Waar voorheen de beste spelertjes naar bijvoorbeeld Zwaluwen of VFC vertrokken zien we dat ze nu graag bij Excelsior'20 willen spelen, wat het totale niveau weer omhoog brengt
Jeugdtrainingen mogen weer beginnen

Wekenlang lagen de voetbalvelden er stil bij vanwege de maatregelen tegen het coronavirus. Inmiddels zijn we weer een aantal weken verder en heeft het kabinet op 21 april jl. gemeld dat een lichte versoepeling van een aantal maatregelen voor de sport mogelijk is.

Van de gemeente Schiedam ontvingen de sportverenigingen een mail met een nadere uiteenzetting van landelijke en lokale richtlijnen die vanaf 29 april a.s. van toepassing zijn.


Vanaf woensdag 29 april a.s. worden de jeugdtrainingen gelukkig weer hervat, maar onder de volgende voorwaarden:


Voor onze leden tot en met 12 jaar worden er weer trainingen georganiseerd om onder begeleiding samen buiten te kunnen sporten. Wedstrijden zijn niet toegestaan!


Voor onze leden van 13 tot en met 18 jaar worden er ook weer trainingen georganiseerd, om alleen onder begeleiding samen buiten te kunnen sporten op 1,5 meter afstand. Ook hier zijn geen wedstrijden toegestaan.


Voor iedereen boven de 18 jaar verandert niets. Voor hen geldt dat zij nog geen georganiseerde sportactiviteiten kunnen doen.


Onze kantine en kleedkamers blijven dicht. Kom dus met je sportkleding aan naar het sportpark en douche thuis!

Ouders/verzorgenden en overige begeleiding van jeugdleden mogen niet langs de lijn staan bij de trainingen en hebben ook geen toegang op ons sportpark. Op het complex zijn alleen trainers, commissieleden en bestuursleden toegestaan.


Probeer zoveel mogelijk uw kind per fiets, scooter of lopend te brengen naar de training. Mocht u met de auto komen dan kunt u uw kind afzetten voor het hek bij de ingang. U kunt uw kind dan afzetten en via de aangegeven route direct weer vertrekken (Kiss & Ride). Opgelet: U kunt uw auto niet bij ons sportpark parkeren, doe dit niet want er kunnen boetes uitgedeeld worden. Ook kunt u een boete krijgen als u met drie of meer mensen bij elkaar in een auto zit en niet tot hetzelfde huishouden behoort.


Wie komt trainen meldt zich tien minuten voor de afgesproken tijd bij het sportpark. Direct na de training wordt het sportpark z.s.m. verlaten via de aangegeven weg. De kinderen worden opgevangen door de secretarissen van de desbetreffende afdeling en zullen ook na de training begeleid worden naar het hek. De ouders die op de fiets komen kunnen op het normaal grote parkeerplaats naast het complex wachten op hun kind(deren).


Geef aan uw kind door op welk veld hij/zij zich moet melden. Dit wordt ook gedaan door de desbetreffende secretaris van de afdeling waar uw kind speelt, deze zal uw kind opvangen voorbij het hek.

Het naleven van de maatregelen om met elkaar het coronavirus onder controle te krijgen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. We willen vragen aan de ouders dit op te volgen en vertrouwen te hebben met de mensen in de organisatie van Excelsior '20 en de trainers. We zullen ook geen uitzondering maken of in discussie gaan. Onder deze richtlijnen en afspraken kunnen wij uw kinderen weer aan het sporten krijgen. De handhaving en de mensen van de gemeente Schiedam zullen hierop streng toezicht houden. Als meerderen zich niet aan de regels houden stoppen de trainingen en lopen wij het risico dat sportpark weer op slot gaat!

Er is besloten om de trainingen op twee avonden te plaatsen, dit heeft vooral te maken met het inzetten van vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken. Ook is besloten dat ieder team 1 uur traint. Hierbij het trainingsschema dat vanaf nu tot nader berichtgeving geldt;


Maandag & Woensdag

Trainings tijd

Team (s)

Veld

17.00 - 18.00 uur

JO-8 + JO9

Veld 1

17.15 - 18.15 uur

JO11-1 + JO13-1

Veld 3

17.30 - 18.30 uur

JO11 overig + JO13-2

Veld 2 / 7x7

17.45 - 18.45 uur

JO13 overige

Veld 4

18.30 - 19.30 uur

MO11 + MO9 + JO15-3

Veld 3

18.45 - 19.45 uur

JO15 selectie

Veld 2

19.00 - 20.00 uur

JO17 selectie

Veld 4

19.45 - 20.45 uur

JO17 overige

Veld 3

20.00 - 21.00 uur

JO19 afdeling

Veld 2

Alleen Woensdag

17.30 - 18.30 uur

Mini's

Asvion


Mocht er in het trainingsschema iets veranderen dan zullen wij u dit via de website melden.


Zie https://nocnsf.nlhttp://excelsior20.nl/media/2669/nocnsf_protocol_verantwoord-sporten.pdf voor het protocol die wij als Excelsior '20 volgen. Hier vindt u alle informatie die voor u als ouder en speler belangrijk is.

Let op elkaar, blijf gezond en dank voor uw medewerking, want alleen als wij de bovenstaande regels allen respecteren kan onze jeugd weer voetballen

Namens het bestuur van Excelsior '20 Dave van der Linde

Bron: Voetbalbestuur (door Dave)

Nieuwe keeper Thomas de Ruiter kondigt komst aan!
nieuwe-keeper-thomas-de-ruiter-kondigt-komst-aan (8199) afbeelding

Vandaag heeft Thomas de Ruiter zijn komst aangekondigd naar Excelsior'20. De bijna 20 jarige keeper heeft na uitvoerige gesprekken met de TC een goed beeld van onze club en beleid gekregen en wilt weer graag werken met de nieuwe hoofdtrainer Raymond de Romph. Het afgelopen seizoen heeft hij bij VFC al kennis mogen maken met Raymond. Hiervoor heeft hij 4 jaar onder lat gestaan bij ASWH JO19-1 en ASWH 2. Bij de pupillen was SV Ommoord zijn club.

Het Voetbalbestuur en de TC wensen Thomas veel plezier en succes voor het komende seizoen. Welkom, Thomas!

banner 0
Even voorstellen: Sven Louter
even-voorstellen-sven-louter (8198) afbeelding
 • 1.Hallo, welkom bij Excelsior'20! Met wie hebben wij te maken?
 • Hoi, mijn naam is Sven Louter. Momenteel ben ik woonachtig in Rotterdam. Ik heb drie jaar geleden mijn diploma, Sport en Bewegen, behaald op het Albeda College. Buiten het voetbal om bezoek ik veel verschillende stadions in binnen- en buitenland. Dit doe ik veelal samen met mijn vader. Op werkgebied ben ik werkzaam bij Kinderopvang Eiland Marlyne in Barendrecht. Hier werk ik nu bijna 1,5 jaar en dat doe ik met veel plezier.

 • 2.Wat zal jouw functie volgend jaar worden bij onze vereniging?
 • Volgend jaar zal ik bij Excelsior`20 de hoofdtrainer zijn van de JO15-selectie

 • 3.Kom jij alleen of neem je nog een assistent mee?
 • Bij deze groep zal ik samen gaan werken met Wessel en Michael. Wessel is een bekende binnen de vereniging, Michael niet. Vroeger heb ik met Michael gespeeld en vorig jaar was hij de keeperstrainer. Daarnaast is dit ook een goede vriend die ik meeneem naar de club.

 • 4.Wat kenmerkt jou als persoon én als voetbaltrainer?
 • Als persoon en voetbaltrainer wil ik alles uit mensen halen wat erin zit. Daarnaast ben ik een persoon die van gezelligheid houdt. Zeker binnen een vereniging/team is dit de basis van succes.

 • 5.Wat is jouw achtergrond als voetballer/voetbaltrainer?
 • Als speler speel ik al vanaf mijn 4de bij BVV Barendrecht. Hier speel ik nu al 18 jaar. In de jeugd veelal de selectieteams doorlopen en mooie momenten mee mogen maken. Dit jaar ben ik actief in het 3de elftal met mijn vrienden. Binnen het trainersvak ben ik nu 8 jaar actief. 8 jaar met veel verschillende elftallen binnen BVV Barendrecht. Van de JO9 tot de JO13. Daarnaast heb ik stage gelopen bij de JO15-1 en JO17-1 waar ik mijn UEFA C heb gehaald.

 • 6.Wat weet jij van Excelsior'20 en waarom heb je voor deze vereniging gekozen?
 • Excelsior`20 is een vereniging waar ik in het verleden een enkele keer tegen moest spelen. Via Sharan, nieuwe trainer JO19-1, ben ik in aanraking gekomen met de vereniging. Na verschillende telefoongesprekken bleek ik ook geen onbekende te zijn voor Excelsior`20. 2 jaar geleden waren het altijd spannende wedstrijden tussen mijn elftal en Excelsior`20. Bij de telefoongesprekken krijg ik veel duidelijkheid hoe het binnen de vereniging werkt. Ook merkte ik dat de vereniging mij graag deze functie wilde zien invullen. 2 kanten waren enthousiast en al snel was er een akkoord.

 • 7.Waar haal jij het meeste plezier uit als voetbaltrainer?
 • Als trainer heb ik het meeste plezier als er in een positieve sfeer ontwikkeld wordt. Daarnaast is het altijd genieten als je ziet dat hetgeen wat je doordeweeks traint zichtbaar is op de zaterdagen. Dit zijn ook de punten die ervoor zorgen dat een seizoen kan slagen.

 • 8.Wanneer kan jij als trainer spreken van een 'geslaagd' seizoen?

Het seizoen is voor mij geslaagd als de spelers individueel en als team stappen hebben kunnen maken in hun ontwikkeling. Daarnaast wil ik met het elftal stap voor stap naar een herkenbaar systeem werken waar iedereen zich prettig bij voelt.


 • 9.Wat zijn jouw ambities? Is dat als seniorentrainer of als jeugdtrainer?
 • De ambities die ik heb liggen voorlopig nog in het jeugdvoetbal. De komende jaren zou ik ook mijn UEFA B willen doen.

 • 10.Met welke doelstelling ga jij het seizoen starten met jouw spelersgroep?
 • Mijn eerste ambitie/doelstelling is dat ik een snelle klik heb met de groep en wij zodoende direct hard kunnen gaan trainen.
 • Ik kijk er erg naar uit mijn eerste stappen op het veld te zetten in Schiedam.
Jos Heggelman benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau
jos-heggelman-benoemd-tot-ridder-in-de-orde-van-oranje-nassau (8197) afbeelding

Het heeft Zijne Majesteit de Koning behaagd om onze Jos Heggelman te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Een meer dan verdiende erkenning van zijn grote vrijwillige verdiensten voor de cricketsport bij Excelsior'20, in Schiedam en de rest van Nederland. Jos wordt ontvangt deze onderscheiding ook voor vele andere werkzaamheden in het algemeen belang.

Jos is een voorbeeld voor ons allen, met zijn tomeloze, immer positieve inzet voor onze club! Wij hopen nog vele jaren van zijn werkzaamheden te mogen profiteren.

Onze felicitaties gaan ook uit naar zijn echtgenote Marjo, zijn steun en toeverlaat, zonder wie hij het allemaal niet had kunnen doen.

WE GAAN WEER LANGZAAM OPSTARTEN!
we-gaan-weer-langzaam-opstarten (8196) afbeelding

Het bestuur van Excelsior'20 en de jeugdcommissies van voetbal en cricket zijn blij met de eerste versoepelingen van de Corona maatregelen. De eerste vragen komen al binnen!

De komende dagen zal in overleg met de gemeente een passend beleid worden geformuleerd. Een beleid dat in overeenstemming is met de richtlijnen van het RIVM, KNVB en KNCB. Vervolgens zullen de besluiten en bijbehorende spelregels worden gecommuniceerd via de gebruikelijke kanalen. Nog heel even geduld en hopelijk kunnen we de activiteiten op Thurlede weer nieuw leven in blazen!

banner 1
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg