Weekbrief 18 - 2021

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Trainers Excelsior'20 2 zijn bekend
trainers-excelsior-20-2-zijn-bekend (8395) afbeelding

De Technische Commissie heeft deze week bekend gemaakt dat de trainers voor volgend seizoen bij Excelsior'20 bekend zijn. De 41 jarige Jim Dorst en de 46jarige Elder dos Reis zijn geen onbekenden binnen de club. Jim is al heel lang (assistent)trainer bij diverse jeugd(selectie) teams en voetballer van de Old Blacks. Ook Elder is zijn trainerscarriere in 2006, na zijn actieve periode bij Hermes DVS, bij ons begonnen bij de jeugd en maakt ook hij de stap naar de senioren.

Beide trainers gaan komend seizoen met een nieuwe groep seniorenselectie-spelers proberen om vanuit de reserve 4de klasse (B categorie) de stap naar de reserve 3de klasse (A-categorie) te zetten zoals we de afgelopen seizoenen gewend waren met onze zondagselectieteams.

Dit team gaat nu verder met het zoeken van een leider en assistent grensrechter. Vrijwilligers kunnen zich melden bij hen, het VB of TC.

Het voetbalbestuur en de Technische Commissie wensen beide heren veel succes en plezier.

Tweede wedstrijd Topklasse cricket
tweede-wedstrijd-topklasse-cricket (8394) afbeelding

Vandaag speelt het Eerste cricketelftal hun tweede uitwedstrijd van dit seizoen. Veel dank aan de balsponsor René Verhagen!

De Nederlandse Topklasse voor cricketclubs wordt helaas nog zonder publliek gespeeld, maar via het Twitter account van @excelsior20 leven alle Excelsior'20 cricketvrienden en vriendinnen op afstand mee. In de Insta-Stories poll van de KNCB denkt op dit moment 77% van de stemmers dat Excelsior'20 vandaag Sparta 1888 gaat verslaan... We gaan het digitaal meebeleven, en hebben er alle vertrouwen natuurlijk. Veel succes daar in Capelle a/d IJssel!

Zaterdag voetbal
zaterdag-voetbal (8393) afbeelding

Beste leden,

De KNVB heeft onlangs, zonder enige vorm van vooraankondiging, op haar site gepubliceerd dat met ingang van het seizoen 2022/2023 "horizontaal overstappen" van de zondag naar de zaterdag mogelijk zal worden gemaakt. Enkele weken daarvoor heeft het bestuur, na een zorgvuldig en weloverwogen proces, het besluit genomen om te stoppen met prestatief voetbal op de zondag.

Deze "nieuwe werkelijkheid" vanuit de KNVB wilde het bestuur niet zomaar terzijde schuiven en blind vasthouden aan het reeds genomen besluit om alle krachten te bundelen binnen het prestatieve voetbal op de zaterdag. Het is belangrijk dat we objectief de ontwikkelingen bekijken en heroverwegingen maken indien nodig. Alle opties en (on)mogelijkheden zijn wederom besproken in overleg tussen voetbalbestuur, technische commissie en staf.

Dit overleg heeft niet tot andere inzichten geleid. De mogelijkheid tot horizontaal schakelen maakt niet dat eerder genoemde trends en uitdagingen binnen de selectie, hiermee zijn verdwenen en/of opgelost. Daarom zal Excelsior'20 de ingeslagen weg blijven bewandelen. We bundelen de krachten op positieve wijze op de zaterdag en we kijken uit naar de vele mooie voetbaldagen samen, mooie sportieve prestaties en hopelijk een afgeladen Thurlede tijdens de wedstrijden van onze jongens.

Namens het Voetbalbestuur Excelsior'20,

Zoran Nikolic

banner 0
Afronden seizoen 2020-2021
afronden-seizoen-2020-2021 (8392) afbeelding

Beste spelers en ouders,

De afgelopen maanden hebben we met elkaar een zeer lastige periode doorgemaakt, daar hoeven wij u niets over te vertellen. Namens de jeugdcommissie willen wij naar iedereen, zowel de vrijwilligers maar ook de ouders, een groot compliment maken. Met elkaar hebben we er voor kunnen zorgen dat de kinderen op een veilige en plezierige manier hebben kunnen voetballen, grote klasse!

Het voetbalseizoen loopt tegen het einde aan. Zeer waarschijnlijk hebben we geen wedstrijden meer dit seizoen en daarom gaan we ons richten op het volgende seizoen.

Vanaf maandag 17 mei (na het Hemelvaartweekend) start de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen en dit betekent dat een groot aantal kinderen door zal schuiven naar een nieuwe afdeling. Deze afdelingen zijn leeftijdsgebonden, al zullen er altijd uitzonderingen zijn (bijv. dispensatie), deze kinderen worden met de ouder en secretaris afgestemd.

JO8: geboortejaar 2014

Trainingstijden: ma 17.15u-18.15u, woe 17.15u-18.15u en zat 9.00u-10.00u

JO9: geboortejaar 2013

Trainingstijden: ma 17.15u-18.15u, woe 17.15u-18.15u en zat 9.00u-10.00u

JO11: geboortejaar 2012 & 2011

Trainingstijden: ma 18.15u-19.30u, woe 18.15u-19.30u en zat 10.00u-11.00u

JO13: geboortejaar 2010 & 2009

Trainingstijden jo13: via trainer/secretaris ivm wisselende tijden per team (zie schema)

JO15: geboortejaar 2008 & 2007

Trainingstijden jo15: via trainer/secretaris ivm wisselende tijden per team (zie schema)

JO17: geboortejaar 2006 & 2005

Trainingstijden jo17: via trainer/secretaris ivm wisselende tijden per team (zie schema)

JO19: geboortejaar 2004 & 2003

Trainingstijden jo19: via trainer/secretaris ivm wisselende tijden per team (zie schema)


We trainen door tot zaterdag 12 juni. Trainers/spelers die langer door willen trainen kunnen dat in overleg afstemmen met elkaar.

Binnenkort communiceren wij hoe de jeugdcommissie in het nieuwe seizoen eruit zal komen te zien, wanneer de trainingen weer starten en de teamindelingen voor komend seizoen.

Mochten er kinderen zijn die willen stoppen met voetballen dan kunt u de uitschrijving regelen door een mail te sturen naar ledenadm.exc20@gmail.com en u moet ook een mail sturen naar kleding.excelsior20@gmail.com om een afspraak te maken voor het inleveren van het kledingpakket. Gelieve dit voor zaterdag 12 juni te regelen want dan begint de zomerstop.


De jeugdcommissie

Column: Tussen de struiken
column-tussen-de-struiken (8391) afbeelding

Ze deden me een beetje denken aan voyeurs: de mannen die op anderhalve meter van elkaar in hun campingstoelen de eerste thuiswedstrijd van de cricketers van achter de sloot tussen het groen bekeken. Dat zijn de échte liefhebbers, realiseerde ik me. Stom, dat ook ik niet op dat idee was gekomen.

Maar aan de andere kant: eigenlijk is het natuurlijk nonsens dat publiek niet is toegestaan. Als duizenden uitzinnige Ajax-supporters bij de Arena hun helden 'mogen' toezingen, als bij de kassa's in de supermarkten de mensen in een rij staan, als - bij wijze van proef – honderden voetbalsupporters de tribune op mogen, als….ga zo nog maar even door.

Cricket, zoals u weet, is een buitensport. Is de buitenlucht bij duels in de topklasse anders dan de potjes van de lagere teams en de jeugd? U weet ook dat het aantal kijkers bij de wedstrijden van de twee laatstgenoemde doelgroepen soms op een paar handen is te tellen. Dus waarom daar ook niet, net als in de winkelcentra, een versoepeling? Vierkante meters genoeg langs de boundary om de trouwe toeschouwers - met mondkapje - op veilige afstand van elkaar de geneugten van de edele cricketsport tot zich te laten komen. Laat die cricketers lekker cricketen!

Natuurlijk, het vergt enig improvisatievermogen om spelers, toeschouwers en vrijwilligers regels op te leggen (en te handhaven) teneinde hen de toegang tot het cricketcomplex te verschaffen. Met een bewijs van vaccinatie of een negatieve corona-(snel)test ben je er eigenlijk al. Nog even de handen ontsmetten en zitten maar in het zonnetje.

Excelsior'20 zou Excelsior'20 niet zijn als er dan geen 'coffee to go', 'tosti to go' en 'tappie to go' verkrijgbaar zouden zijn. Ik zie het al helemaal voor me. Zijn er eigenlijk al mondkapjes met het clublogo verkrijgbaar?

Het moge duidelijk zijn: weer een zomer zonder cricket bezorgt al de liefhebbers afkickverschijnselen waar gewoon geen probaat middel tegen is. Natuurlijk mogen we blij zijn dat ons eerste elftal wel de wei in mag. Het belooft, al ben ik wat vroeg na de overwinning op de eerste speeldag, een mooi seizoen te worden. 'We' gaan voor het kampioenschap.

Maar wat als 'we' daadwerkelijk de landstitel binnen slepen? Het Amsterdamse model volgen? Of tussen de struiken door de knieën op Sweet Caroline? Ik zie dat laatste al voor me. Maar eerlijk gezegd zou het ook wel fijn zijn als voor 'die mooie zomer weer voorbij is', Hugo de Jonge de hekken open gooit.

PUNTER

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg