Weekbrief 2 - 2019

voorblad
12-02-2019 Jaarvergadering Club van E 50
15-02-2019 De mannen van de Quiz
22-02-2019 2e Excelsior'20 Dartsavond
ad01.jpg
Huldiging Erelid Joop van Rest, Leden van Verdienste en Jubilarissen
huldiging-erelid-joop-van-rest-leden-van-verdienste-en-jubilarissen (7790) afbeelding

Op de Nieuwjaarsreceptie van afgelopen middag zijn diverse leden in het zonnetje gezet.

Allereerst natuurlijk ons nieuwe erelid Joop van Rest, die met zijn voltallige familie aanwezig was. Joop is de afgelopen 50 jaar vrijwilliger geweest in diverse functies binnen onze club.

Tevens werden Mario Snieder, Jorg Henneke en Remco Zuijdam gehuldigd als Lid van Verdienste.

Natuurlijk was er weer een hele lijst met jubilarissen met leden die onze club trouw blijven.

60 jaar lid:

Gerard de Leede

50 jaar lid:

Leo Buckers, Frans Burcksen, Rob de Leede, Jan van Veen, Goos Stavenuiter, Jaap van Gelderen, Kees Leliveld, Norbert Kleinherenbrink

40 jaar lid:

Erwin van Deventer, Dennis Egging, Aad Lansbergen, Richard van der Meer, Peter Zuidgeest, Paul Stuy

25 jaar lid

Adrie Bierhuizen, Tom Heggelman, David Woutersen

Heren, allen gefeliciteerd namens Excelsior'20


Excuses voor de scheve foto's! Kan even niet anders!

Foto's
​Jubileumlogo Excelsior'20 100 jaar
jubileumlogo-excelsior-20-100-jaar (7789) afbeelding

Op de Nieuwjaarsreceptie van afgelopen middag is het Jubileumlogo gepresenteerd. Dit logo zal vanaf komend voetbalseizoen worden gedragen op het speciale jubileumshirt. Tevens zal dit logo op alle jubileum merchandising komen te staan. De cricketers gaat het logo dragen op de kleding in het jubileumjaar 2020.

Onze dank gaat uit naar Gerard Wiegman, Jos van Deventer en Tim Peeters voor het vervaardigen van dit logo.

Namens de JuCoCo,

Remco Zuijdam

Nieuwjaars-speech Algemeen Voorzitter Ruud de Leede
nieuwjaars-speech-algemeen-voorzitter-ruud-de-leede (7794) afbeelding

In 2018 heeft Excelsior'20 een goed jaar gehad. Geen spectaculair jaar met kampioenschappen of andere prestaties waar een feestje voor op zijn plaats is. Gewoon een degelijk jaar, waarin door hard werken van alle vrijwilligers alles naar wens verliep. Met een paar leuke feiten: er wordt weer door meisjes gevoetbald!

Meer velden. Door het vertrek van Asvion hebben we de mogelijkheid gekregen om twee kleine velden en een nieuw kunstgrasveld in gebruik te nemen, zodat ook op piekmomenten voldoende velden beschikbaar zijn. In de spits is alleen het aantal kleedlokalen soms een probleem.

Een jaar dus waarin het lijkt dat de vereniging haar zaakjes zo goed op orde heeft dat de ledenvergadering een formaliteit is. Gelukkig hadden zo'n 35 personen de moeite genomen wel te komen. Voor de beeldvorming: aan het oliebollen en snerttoernooi deden 32 teams mee. Zou dit een voorbeeld zijn van de steeds verder voortschrijdende consumentengedrag van leden van verenigingen of is het vertrouwen in het bestuur zo groot? Laten we het op het tweede houden.

In 2019 gaat het vast lukken om de vereniging drijvend te houden. Veel werk van veel mensen is de basis. Maar we moeten ook verder kijken. Er staat heel wat te gebeuren en in alle ontwikkelingen willen we de leden meenemen. Ik realiseer me namelijk heel goed dat het beeld van Excelsior'20 voor iedereen anders is. Het Excelsior'20 van de zaterdagochtenden met heel veel wedstrijden is een ander Excelsior'20 dan dat van een carnavalsavond. De sfeer rond het cricketveld is anders dan de sfeer bij een voetbalwedstrijd. Mensen met een lang verleden bij de club kijken anders aan tegen zaken dan relatieve nieuwkomers. Ondanks al de verschillen is er een gemeenschappelijk noemer voor iedereen en dat is dat het goed moet gaan met de vereniging. Om dat gemeenschappelijke gevoel te bereiken zijn gedeelde normen en waarden de basis. In 2019 gaat het bestuur aan de slag om dat gemeenschappelijke weer duidelijk naar voren te laten komen. Want we kunnen, in het licht van alle maatschappelijke, gemeentelijke en verenigingingsontwikkelingen niet stil blijven zitten en afwachten. Als we zelf het voortouw willen nemen dan is het essentieel dat we weten welke kant we zelf op willen.

Huisvesting

Als we weten wat we willen dan hoort daar ook de accommodatie bij die het nodig maakt om de wensen in vervulling te brengen. Een goed onderhouden, schoon en veilig complex is het visitekaartje van de vereniging. De afgelopen jaren is hard gewerkt om ons terrein in optimale staat te houden en te krijgen. Als je nu op een willekeurige dag binnen komt, dan kijk je je ogen uit over de zeven velden die ter beschikking staan!

Over de huisvesting zijn we op een ander front druk in de slag met de gemeente. De gemeente wil duidelijkheid scheppen over de eigendomsverhoudingen. Er staat namelijk niets op papier over eigendom van ons complex. Strikt juridisch is het dan makkelijk. Het Nederlandse rechtssysteem kent het begrip natrekking. Zoek je dat begrip op dan krijg je zinnen als: "de ondergrond trekt na wat er boven die ondergrond wordt gevestigd". Heel abstract, maar in onze situatie betekent deze constructie dat de gemeente (de eigenaar van de grond) kan claimen dat alles op de grond haar eigendom is. Kort door de bocht: kantine, chalet, kleedkamers, tribune enz. kunnen door de gemeente via natrekking worden toegeëigend. Maar de gemeente pakt het niet zo drastisch aan, ze gaan met ons in overleg over de voor beide partijen beste oplossing. Wij hebben dus invloed op de uitkomst en die kan twee kanten op, met nog verschillende oplossingen die ergens in het midden liggen. Optie 1 is dat we recht van opstal krijgen en de opstallen als ons eigendom moeten behandelen. Gevolg: geen huur, maar een opstalvergoeding en de verplichting tot onderhoud. Optie 2 is dat we gaan huren van de gemeente. Het traject duurt al even en zal ook nog wel even doorlopen. Uiteindelijk zullen we een keuze moeten maken en op papier de afspraken met de gemeente vastleggen.

Deze hele exercitie rond eigendomsverhoudingen is de opstap naar een veel groter traject: herinrichting van Sportpark Thurlede. Op de A4, Sportpark Willem Alexander en op Harga heeft de gemeente inmiddels een werkwijze geïntroduceerd met een parkmanager en clubs, die de accommodatie huren. Dit is ook ons mogelijke voorland. En dan praten we over een mogelijke verandering, die de hele club op zijn kop gaat zetten. Zoals hierboven beloofd: we gaan alle leden goed op de hoogte houden van de voortgang van alle gesprekken met de gemeente.

Statuten en huishoudelijk reglement

De belangrijkste juridische stukken binnen de vereniging zijn staturen en huishoudelijk reglement. Daar is namelijk in geregeld hoe zaken moeten worden aangepakt als het een keertje niet zo goed loopt. De laatste wijziging dateerde nog uit het guldentijdperk, dus het was wel nodig op de stukken eens goed tegen het licht te houden. Ook hier weer werk voor vrijwilligers en een mooi resultaat, dat echter nog niet door veel leden zal zijn bewonderd. Weet wel dat de nieuwe statuten en het nieuwe huishoudelijk reglement er liggen.

Op naar 2020

De 100-ste verjaardag komt er aan. In juni gaat het 100-ste verenigingsjaar beginnen vanaf dat moment is het feestjaar gestart. Achter de schermen, en soms ervoor, is een heel gezelschap druk bezig om van het jubileum een grootse happening te maken. Er is al een vaandel, er zijn veel ideeën en er is veel enthousiasme. Ik raad iedereen aan om alvast te gaan sparen voor alle feesten, gadgets en sponsor-activiteiten.

Nu op naar prachtig 2019, waarin het aftellen naar de 100ste verjaardag begint. En laten we onszelf vleien met de gedachte dat Excelsior'20 er voor een bijna 100-jarige nog heel goed voor staat!

banner 0
Steun Excelsior'20 met online aankopen!
steun-excelsior-20-met-online-aankopen (7792) afbeelding

Bij de laatste Algemene Ledenvergadering is onder andere besproken dat we steeds meer moeite hebben om sponsors aan ons te binden. Gelukkig zien we afgelopen weken al goede berichten over nieuwe sponsors. Maar om de komende jaren ook structureel meer inkomsten binnen te halen, moeten we creatief zijn en aansluiten bij mogelijkheden die zich aandienen.

Zo kunt u bijvoorbeeld meespelen met de Vriendenloterij en de club steunen; de helft van de inleg wordt namelijk aan de door u aangewezen club uitbetaald. Iets wat geen geld voor u kost, maar ons wel geld oplevert is papier/karton. De witte container wordt ons door Irado aangeboden en periodiek geleegd. Als u dus bij uw clubbezoek uw oud papier/karton in deze container gooit, krijgen wij daar een leuke vergoeding voor.

Maar nog makkelijker: sinds kort hebben we ons aangesloten bij Sponsorkliks. Via een button/link op onze site kunt u via hun site online bestellingen doen bij grote bedrijven. Per bestelling krijgen wij als club dan een vergoeding die aardig kan oplopen. Boekt u bijvoorbeeld uw hotelletje voor een weekendje weg bij Booking.com, ontvangen wij 5,3% van de boeking, puur als provisie! Maar ook Bol.com, thuisbezorgd.nl, wehkamp, Staatsloterij en vele andere bedrijven doen mee!

Voor u verandert er dus niets als u bestelt. Als u dit echter doet na de link van Sponsorkliks te hebben gebruikt, herkent de onlinewinkel dat u dit doet via Excelsior'20 en levert het ons geld op!

Via een app is het nog eenvoudiger! Installeer de app op uw mobiele telefoon of tablet, geef aan dat u voor Excelsior'20 wilt sparen en doe uw online shopping via deze app. Gewoon op het gewenste bedrijf klikken en u kunt normaal bestellen!

Wanneer we dit allemaal zouden doen, kunnen we een aardig bedrag ophalen. Voor de komende maanden willen we de opbrengst ten goede laten komen aan de Jubileumcommissie. Al naar gelang de opbrengst zal een bestemming worden gezocht.

Doe dus vanaf nu via Sponsorkliks uw online aankopen! De button staat onderaan de startpagina van www.excelsor20.nl.

Jeugd Selectie Weekend 2019 - Loon op Zand
jeugd-selectie-weekend-2019-loon-op-zand (7791) afbeelding

Jeugd Selectie Weekend 2019
Loon op Zand

Vandaag vertrokken we met 98 man van de jo17, jo15, jo13 en zelfs jo11 en een aantal organisatoren ( keuken, chauffeurs en andere )
naar Loon op Zand voor het traditionele Jeugd Selectie weekend . Ook waren er vele ouders van de jeugdspelers die onze jongens naar de accommodatie brachten en ook zondag weer ophalen. Grote dank alvast hiervoor !!!
Bij aankomst werden de tassen weggezet en werd er heel snel gegeten. De mannen van de keuken , Michel , Martin , Alex en Erwin hadden er voor gezorgd dat alles al klaar stond om aan te schuiven. Hierna werden alle teams weggebracht naar blauw wit '81 . Hier werd zeer intensief getraind en ook een wedstrijd gespeeld tijden de onder 11 en de onder 13. Deze wedstrijd werd gewonnen door de onder 11 !!! Na alle trainingen en wedstrijden werd iedereen weer naar de accommodatie gebracht en werden daar nog tal van activiteiten gedaan. De sfeer was heel erg positief en we kijken nu al tevreden op deze soepel verlopen dag . Morgen staan er voor alle teams wedstrijden ( zie foto ) en nog meer activiteiten het programma.

ad02.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Terrein Uitslag Wed. nr.
HVV1 - Excelsior'20 1 Oefen 13-01-2019 13:00 uit
HVV 2 - Excelsior'20 2 Oefen 13-01-2019 10:30 uit
HVV 3 - Excelsior'20 3 Oefen 13-01-2019 11:00 uit
ad03.jpg
Wedstrijd Wedstrijdverband Aanvang Aanwezig Terrein Scheidsrechter Wed. nr.
Excelsior'20 JO17-1 - De Alblas 19-01-2019 12:30 n.t.b. thuis Martin Marron
Excelsior'20 JO17-2 - Vlotbrug JO17-1 oefen 19-01-2019 12:00 11:15 thuis Mike Wigman
PPSC JO17-3 - Excelsior'20 JO17-3 5e klasse - 13 19-01-2019 12:00 11:00 uit 99346
Excelsior'20 JO17-4 - HVC'10 JO17-2 Oefen 19-01-2019 14:00 13:15 thuis Jorg Henneke
DWO - Excelsior'20 JO15-1 oefen 19-01-2019, tijd n.t.b. n.t.b. uit
Excelsior'20 JO15-2 - HVC'10 JO15-1 Oefen 19-01-2019 10:30 09:45 thuis Michel de Jong
Kethel Spaland JO13-1 - Excelsior'20 JO13-1 oefen 19-01-2019 10:00 n.t.b. uit
Excelsior'20 JO13-2 - HVC'10 JO13-1 Oefen 19-01-2019 10:30 09:45 thuis Mario Snieder
Excelsior'20 JO11-1 - Spijkenisse Oefen 19-01-2019 09:45 n.t.b. thuis Jayden
Excelsior'20 JO11-2 - Berkel JO11-2 1e klasse - 4 19-01-2019 09:45 09:15 thuis ouder 69034
Hillegersberg JO11-3 - Excelsior'20 JO11-3 3e klasse - 9 19-01-2019 11:30 10:30 uit 100523
SVV JO11-3 - Excelsior'20 JO11-4 5e klasse - 10 19-01-2019 09:00 08:00 uit 97155
Excelsior'20 JO11-7 - oefen Oefen 19-01-2019 09:45 n.t.b. thuis ouder
Excelsior'20 MO11-1 - oefen 19-01-2019 10:00 n.t.b. thuis
Zuidland JO8-1 - Excelsior'20 JO8-2 Groep 2 - 9 19-01-2019 11:15 10:15 uit 102334
Excelsior'20 JO9-1 - Kethel Spaland JO10-2 oefen 19-01-2019 10:00 n.t.b. thuis
Excelsior'20 G1 - Lekkerkerk G1 1e klasse - 9 19-01-2019 12:00 11:30 thuis 43201
Excelsior'20 JG1 - oefen 19-01-2019 11:00 n.t.b. thuis
Excelsior'20 JG3 - Excelsior'20 JG2 2e klasse - 1 19-01-2019 11:00 10:30 thuis 90455
Excelsior'20 2 - Slikkerveer 2 15-01-2019 11:00 n.t.b. thuis J.R. de Vreeze 81266
Excelsior'20 2 - Nieuwerkerk 2 1e klasse - B 20-01-2019 11:00 n.t.b. thuis R. Venis 81261
SVV zo 2 - Excelsior'20 3 Oefen 16-01-2019 20:00 n.t.b. uit
Berkel 8 - Excelsior'20 (za) 1 Groep 5 - 11 19-01-2019 15:00 13:45 uit 138208
Excelsior'20 (za) 2 - Celeritas 4 19-01-2019 14:00 n.t.b. thuis 138502
Rhoon 6 - Excelsior'20 (za) 3 8e klasse - 4 19-01-2019 14:30 13:15 uit 23302
ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg