Weekbrief 21 - 2021

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Uitstel van Jubileumwedstrijd Excelsior'20 - Sparta BVO
uitstel-van-jubileumwedstrijd-excelsior-20-sparta-bvo (8405) afbeelding

In goed overleg tussen Sparta BVO, Excelsior'20 en de hoofdsponsor van beide clubs, D&S Groep is besloten om op 19 juni 2021 de jubileumwedstrijd, die al eerder een keer is uitgesteld, is nogmaals uitgesteld. Ondanks dat de versoepelingen zich gelukkig aandienen, zien wij geen mogelijkheden om de jubileumwedstrijd te organiseren met veel publiek. Er is nog geen enkel uitzicht dat er onderlinge wedstrijden gespeeld mogen worden voor senioren met publiek. Tevens hebben onze spelers sinds oktober 2020 geen enkele serieuze oefenwedstrijd gespeeld. De kans op blessures is zeer groot aanwezig tegen een tegenstander die laatst nog voor Europees voetbal speelden. En ook heel belangrijk zijn de omstandigheden waarin ons sportpark zich begeeft. We kunnen niet met enig fatsoen onze leden, spupporters en Sparta ontvangen. Helaas werden wij hier een aantal weken flink door verrast.

Nogmaals danken wij D&S Groep voor de kans en gaan uit van uitstel in plaats van afstel.

Namens de Jubileumwedstrijd organisatie en het Voetbalbestuur.

Remco Zuijdam

​Even Voorstellen: Patrick van Os (nieuwe jeugdvoorzitter),
even-voorstellen-patrick-van-os-nieuwe-jeugdvoorzitter (8411) afbeelding

Zoals iedereen weet was René Lubach onze jeugdvoorzitter. Helaas door zijn overlijden moeten we hem missen op de club als voorzitter maar zeker ook als mens. Daan Bakboord nam zijn taken tijdelijk waar en heeft altijd aangegeven dat hij deze functie binnen de club niet per se ambieert. Desondanks heeft Daan deze taak op zich genomen zo lang het nodig zou zijn. Op een gegeven moment rijst de vraag wanneer is het moment om een nieuwe voorzitter te benoemen, want het geeft toch een dubbel gevoel. Iemand vervangen die nog niet klaar was. Maar we willen en moeten verder en dat had René ook zo gewild.

Vanuit Excelsior '20 kwam de vraag wie ambieert wel deze functie? Ik heb aangegeven dat ik het heel graag zou willen doen. Ik ben drie jaar lang met veel plezier secretaris geweest van de JO9, JO10 en Jo11. In het nieuwe seizoen zou ik secretaris van de JO13 worden. Deze positie komt nu vacant. We vullen deze positie voor zo lang intern binnen de jeugdcommissie op. Mocht er iemand zijn die de taak van secretaris JO13 op zich wil nemen dan hoor ik dat graag.

Zelf heb ik in de jeugd van Excelsior '20 gespeeld en ben ik nu actief bij de ZAMIVO. Mijn zoon Levi van Os speelt ook bij Excelsior '20 in de JO13.

Waar sta ik voor als Jeugdvoorzitter?

Het allerbelangrijkste vind ik dat onze jeugdleden het naar hun zin hebben. Plezier! En door plezier ga je ook beter presteren en kan een kind zich ontwikkelen op voetbalgebied maar ook mentaal. Daarnaast vind ik het belangrijk dat de normen en waarden nagestreefd worden. Wangedrag wordt niet getolereerd. Ook niet van ouders. Moedig je kind op een positieve manier aan zodra dit weer kan.

Tot slot wil ik benadrukken dat ik heel trots ben dat ik onze mooie club mag dienen als Jeugdvoorzitter met een heel leuk en toegewijd team van secretarissen en teamleden. Laten we hopen op een normaal coronavrij en gezellig seizoen '21/'22!

Groeten,

Patrick van Os

banner 0
​Patrick van Os nieuwe Jeugdvoorzitter!
patrick-van-os-nieuwe-jeugdvoorzitter (8410) afbeelding

Het seizoen 2020/2021 was een dramatisch seizoen. We begonnen nog redelijk in de maanden september/oktober totdat de corona maatregelen van start gingen. Begin van dit jaar werd volledig overschaduwd door het overlijden van onze Jeugdvoorzitter René Lubach in Maart.

René was 15 jaar het gezicht van de Jeugdcommissie en de inspirator en aanjager van vele activiteiten en de groei van de jeugdafdeling (begin dit jaar werd het 1000e jeugdlid verwelkomd).

De afgelopen maanden hebben we met alle coronabeperkingen zo goed en zo kwaad met name de trainingen draaiende gehouden en zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Een opvolger vinden voor René was hierin een grote uitdaging...

Het goede nieuws daarbij is dat alle jeugd commissie leden volgend jaar doorgaan (vaak doorschuivend naar andere afdeling). Nog beter nieuws is dat Patrick van Os (vorig seizoen JO11 secretaris, voor het nieuwe seizoen JO13 secretaris) heeft aangegeven de rol van Jeugdvoorzitter op zich te willen nemen..

Patrick heeft een rijke historie binnen Excelsior`20. In de jaren 80 meegekomen met vader Piet van Os, de hele jeugdafdeling doorlopen (inclusief Jeugdkampen, een jaar in het team met leider Rob Buckers !!..), als ouder meegekomen met zoon Levi en vanaf moment één actief als vrijwilliger. Zijn betrokkenheid bij Excelsior`20 in het algemeen en het jeugdvoetbal in het bijzonder is voor Patrick een belangrijke reden om hier in te stappen. Patrick is trots dit te mogen doen, hij heeft er zin in en gaat er alles aan doen om met vele Excelsior`20 betrokkenen het jeugdvoetbal naar een hoger plan te brengen.

Excelsior is blij met een jeugdvoorzitter met een Excelsior`20 hart en hoopt hiermee in de geest van René Lubach het jeugdvoetbal steeds beter en leuker te maken. Met z`n allen gaan we Patrick steunen om het voetballen bij Excelsior een nog groter plezier te maken. Uitdagingen liggen er genoeg: te beginnen met de 4 rondes RegioCup!!! Wij wensen Patrick veel plezier en succes!!

Win jij de Tip & Run cup? (Ja, zo één met grote oren!)
win-jij-de-tip-run-cup-ja-zo-n-met-grote-oren (8409) afbeelding

Vanaf zondag 6 juni kunnen alle Excelsior'20 kids van 6 t/m 8 jaar én hun vriendjes en vriendinnetjes, meedoen aan de Tip& Run cup-Cricket4kids competitie. Dit is een leuke spelvorm voor jonge spelers, mét en zonder cricketervaring, en duurt vijf zondagen. Alle wedstrijden worden gespeeld bij Excelsior'20 onder leiding van ervaren jeugdtrainers.

De kinderen worden verdeeld over drie of vier teams, met een begeleider én een eigen teamnaam - één van de grote cricketlanden Engeland, Australië, Nieuw-Zeeland of Zuid-Afrika.

Alle kinderen krijgen een aandenken, en het winnende team krijgt de grote Tip & Run cup: een echte wisselbeker, mét grote oren.

Alle wedstrijden zijn op zondag van 9.00-10.00 uur bij Excelsior'20.

  • Voorronden: 6-13-20 juni
  • Halve finale: 27 juni
  • Finale en prijsuitreiking: 4 juli
  • Kosten: GEEN! Een goede vriend van Excelsior'20 heeft aangeboden de kosten van EUR 15,- per teamshirt dit seizoen te sponsoren. Veel dank!

Meedoen of meer weten?

Kom - geheel vrijblijvend - naar de oefensessie op zondag 30 mei van 9.00 tot 10.00 uur en doe gezellig mee.

Meld je aan via je Excelsior'20 voetbaltrainer, via email naar JCC.EXC20@gmail.com, of via een DM op Facebook of Instagram van Excelsior20Cricket.

7e wedstrijd Cricket Topklasse
7e-wedstrijd-cricket-topklasse (8408) afbeelding

Zaterdag 29 mei speelt het Eerste van Excelsior'20 thuis tegen HCC. De balsponsor deze wedstrijd is, voor de eerste keer, de Familie Esmeijer! Van harte welkom als balsponsor! Heel veel dank voor jullie support.

Verdere versoepelingen naderen, maar ook dit weekend is er nog geen publiek toegestaan bij onze cricketwedstrijden. Het trouwe cricketpubliek kan de wedstrijd uiteraard wel volgen via de livestream op matchcentre.kncb.nl.

De elf spelers die vandaag - na de verplichte coronatesten uiteraard - op het veld staan komen uit deze selectie:

Umar Baker

Niels Etman

Tim Etman

Tom Heggelman

Lorenzo Ingram

Gijs Kroesen

Joost Kroesen

Klaas Roelfsema

Sanjit Shankar

Tristan Stubbs

Rens van Troost

Stan van Troost

Roel Verhagen

Veel succes heren!

banner 1
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg