Weekbrief 23 - 2020

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Officieuze wielerronde Excelsior'20 100 jaar is verreden
officieuze-wielerronde-excelsior-20-100-jaar-is-verreden (8230) afbeelding

In januari van dit jaar stelde Seppie de Wielerronde Excelsior'20 100 jaar vast op zondag 7 juni 2020, een week voor ons jubileumweekend. De rest is geschiedenis! Corona gooide roet in het eten. Geen gezamenlijk vertrek en aankomst op de club, geen BBQ, geen pilsje op de club en niet in grote groepen rijden. Dat gaan we officieel doen op zaterdag 5 september doen!

Maar sporters zijn altijd te porren voor uitdagingen en oproepen dus vandaag reden ruim 40 mannen en vrouwen toch die 100 kilometer. In eigen groepjes, eigen aanvangstijd en eigen vertrekpunt. En het werd een succes! In al die mooie jubileumshirts!! Sponsors, bedankt!

Wie reden er eigenlijk allemaal? Een heel bont gezelschap met minimaal wielrennen als hobby en sympathie voor onze club.

Edwin Marrevee. Rob Luchies, Marcel Schewe, Frank Holierhoek, John Keijzer, Marco Clarijs, Arne Clarijs, Jeffrey Ton, Glenn Ton, Dennis Dekker, Leon Roozen, Mitchell Schrauwers, Davy Roozen (al een paar weken geleden i.v.m. een schouderoperatie), Dennis Egging (gisteren), Danny Koevermans, Harry van Kapel, Marcel vd Ven, Joeri Krznaric, Leon Krznaric, Tiemen Noordam, Rob Etman, Erwin Ronge, Edwin du Blois, Jan Westland (pech), Leo Buckers, Edwin Bakker, Babette Heerkens, Esther van Noordt, Roel Peeters, Lester Struijk, Karel Stam, Michel Hengst, Ron Hengst, Ed Meeldijk, Seppie Gokke, Rick Zegers, Eric Vrijenhoek, Rob Buckers, Frank vd Linden, Perry Leijdsman, Dave vd Meer en Joost Hoppstein.

Kijk hier voor alle foto's op Facebook! https://www.facebook.com/1690866381218342/posts/23...

We hebben al zo'n 70 personen voor 5 september staan. Bent u ook enthousiast geworden? Laat die zsm weten aan Seppie Gokke. Een tweede bestelling van deze unieke jubileumshirts is zeker mogelijk.

Tot zaterdag 5 september! #100jaarExc20


Breaking: routiniers stappen over naar zaterdag en besluitvorming verdere uitbreiding op zaterdag
breaking-routiniers-stappen-over-naar-zaterdag-en-besluitvorming-verdere-uitbreiding-op-zaterdag (8229) afbeelding

Na 19 jaren in de zondagselectie te hebben gezeten gaat Davy Roozen (39) zich voegen bij de selectie van de trainers Jaco Verhoev, Marco vd Lely en Marvin Janssen. Onze recordhouder qua caps in Zondag 1 met 345 wilt het record nog scherper zetten. Zijn brok aan ervaring kan deze vooral jonge selectie goed gebruiken.

Naast deze routinier gaat ook Mitchell Schrauwers aansluiten en de zondagselectie verlaten. De 32 jarige linkspoot heeft inmiddels ook al 176 caps achter zijn naam staan. Voor een vriendenteam vindt hij het nog te vroeg en met het idee van het opstarten van een zaterdagteam liep hij al jaren rond. Na een half jaar van blessureleed heeft hij weer zin in het nieuwe seizoen.

Ook twee youngsters hebben zich gemeld. De volgende twee spelers zaten afgelopen seizoen al in Zaterdag 1 maar gaan nu voor de selectie op zaterdag spelen. Jurlie Verdoold is 19 jaar en speelt al sinds de F bij ons. Het liefst centraal achterin of op 6 of 8. Dit geldt ook voor zijn maatje Wessel Blijdorp. Alleen speelt hij als linkspoot graag linksback of linkshalf. Sinds 2016 is hij ook als trainer actief op de club. Aankomend jaar is hij de assistent trainer van JO15-1. Het afgelopen seizoen was hij trainer van JO13-2.

Vier echte clubjongens die gaan zorgen voor een Excelsior'20 identiteit in het team en de selectie. Het woord "selectie" is al een paar keer gevallen. Vanwege het succes, de enorme toeloop en de enthousiaste reacties is er besloten te zorgen voor een verdere uitbreiding van de zaterdag selectie. Ook Zaterdag 2 gaat prestatief voetbal spelen.

Dat betekent dat we komend seizoen met 6 seniorenteams gaan spelen op de zaterdag. De JO19-2 en JO19-3 van afgelopen seizoen maken ook de stap naar het seniorenvoetbal als respectievelijke Zaterdag 4 en Zaterdag 5. Met de 5 zondagsenioren-teams en de 19 ZaMiVo-teams kunnen we spreken van de grootste senioren-afdeling van Schiedam.

De selectie ziet er op dit moment als volgt uit. Er volgen nog een aantal nieuwe namen en er is nog plaats voor een enkele versterking.

Excelsior'20 zaterdag:

Komen: Davy Roozen, Mitchell Schrauwers (Exc'20 zo), Jurlie Verdoold, Wessel Blijdorp, Sven Zoetmulder (Exc'20 lager) , Dalton Dabo, Samuel Rocha, Jovanny Lima Alem (Exc'20 JO19-1), Ruwendly Jones (VVKS za), Joey Korver (VVKS zo), Jeffrey Rorijs, Bruno dos Santos Lima, Chu de Jesus, Thiago Lima Oliveira, Desmond de Jong (SVV), Gilson Mendes Varela, Nico de Jager, Nathan de Jager, Dion Engelbracht (HBSS), Yoeri Olivier (DVO'32), Valence Heymans (Legmeervogels), Mike Mookhoek (Zwaluwen), Jeremy Verhoev (Abbenbroek), Roy Zuidgeest (PPSC), Kevin van Doorn (Hermes DVS), Vincent Koppenhagen (Victoria'04), Elgyn Vriendwijk (Neptunus/Schiebroek), Brenden Woelbai (Rotterdam United), Boris Lassooij (FC Zoetermeer)

Gaan: niemand

In memoriam Wim van Deurzen
in-memoriam-wim-van-deurzen (8228) afbeelding

Met grote verslagenheid delen wij u mee dat op donderdag 4 juni onderhoudsman Wim van Deurzen na een kort ziekbed is overleden.

Wim was de laatste 12 jaar zeer actief betrokken bij het onderhoud van onze accommodatie en velden. Het onderhoud van de accommodaties en de velden vereist veel mankracht. Voor Wim was in dit kader niets teveel. Hij had een reguliere werkweek, want hij was elke werkdag van half negen tot een uur of twaalf op de club en deed alle noodzakelijke voorkomende werkzaamheden.Vanaf de start van zijn werkzaamheden voor de vereniging heeft hij zicht op allerlei fronten ingezet. Hij ontwikkelde een accommodatie beheersplan, waarin alle uit te voeren werkzaamheden benoemd werden. Hij trad op als contactpersoon met allerlei leveranciers waaronder reclassering, technische installatiebedrijven, Irado m.b.t. onderhoud velden en vele andere bedrijven voor de noodzakelijke werkzaamheden. Ook gaf hij sturing aan de mensen van de onderhoudsploeg.

We herinneren Wim als een zeer vriendelijke en bescheiden man. Zijn welverdiende benoeming tot lid van verdienste was eigenlijk niet aan hem besteed. Hij bleef liever in de achtergrond zijn werk doen. In de weekenden was hij een vast supporter bij de cricket- en voetbalwedstrijden, zeker als zijn kleinzoon Bradley in actie kwam.

We verliezen in Wim van Deurzen een super vrijwilliger en de vereniging is hem veel dank verschuldigd.

Wij wensen de familie veel sterkte met dit verlies.

De uitvaartdienst wordt gehouden op donderdag 11 juni om 13:00 in de aula van crematorium Beukenhof, Burgemeester van Haarenlaan 1450, 3118 GR Schiedam.

In verband met de corona maatregelen van het RIVM is een beperkt aantal mensen uitgenodigd om in de aula de laatste eer te bewijzen. Deze mensen krijgen een aparte uitnodiging. Indien u Wim de laatste eer wilt bewijzen dan kan dat. Het zou heel mooi zijn als een erehaag kan worden gevormd op het pad naar de aula met in acht nemen van de anderhalve meter maatregel. In dat geval graag om 10 voor half een (12:20) aanwezig zijn.

banner 0
JEUGDKAMP 2020 AFGELAST
jeugdkamp-2020-afgelast (8227) afbeelding

Beste ouders/ verzorgers

Na veel overleg en wikken en wegen hebben wij gisteravond wederom met een kleine groep begeleiders bij elkaar gezeten.

Doel van deze bijeenkomst was , om aan de hand van de huidige stand van zaken van inschrijvingen en de regels omtrent het corona virus , een beslissing te nemen of het jeugdkamp 2020 wel door kan gaan.

Na een zeer goed en constructief overleg hebben wij besloten dat het jeugdkamp 2020 NIET doorgaat.

Aan 1 kant speelt er de praktische afweging ten opzichte aantal deelnemers en financiën. Hier hadden we uiteraard nog wel energie in kunnen steken maar geeft geen zekerheid.

Als de andere kant , en in onze ogen de belangrijkste afweging , is de vraag of wij een kamp kunnen draaien wat kwalitatief de norm haalt die wij voor ogen hebben. En met alle regelgeving omtrent corona en de vele onzekerheden die er nog zijn , was er bij ons een te grote twijfel. Neem als voorbeeld de 1.5 meter regel die met zekerheid in juli ook nog zal gelden.

Het was voor ons geen makkelijke beslissing maar hopen op uw begrip.

Voor nu hebben we afgesproken dat wij in deze eerste week wel activiteiten willen gaan aanbieden maar dan op de club. Hier zullen wij u uiteraard van op de hoogte houden

Namens alle begeleiders Jeugdkamp 2020

​QUIZ EN MUZIEKBINGO 13 JUNI 2020
quiz-en-muziekbingo-13-juni-2020 (8225) afbeelding

Beste leden,

Op 13 juni bestaan we als club 100 jaar. Helaas geen feest op de club, maar wel een gezellige avond bij jullie thuis met een quiz en muziekbingo!

Het programma van deze avond:

  • 20:00-20:30 uur: Online inloop
  • 20:30-22:00 uur: Quiz (als team)
  • 22:00-22:30 uur: Pauze
  • 22:30-00:00 uur: Muziekbingo (individueel of in teams) onder leiding van DJ The Jurist

We hopen natuurlijk dat er zoveel mogelijk mensen gaan mee doen! Meld je aan door een email te sturen naar excelsior20jubileumavond@hotmail.com. Vermeld daarbij ook:

  • je teamnaam voor de quiz
  • met hoeveel mensen je met de bingo gaat meedoen

Nadat we je aanmelding hebben ontvangen sturen we je op het emailadres waarmee je je aanmeldt op 13 juni een mail met een link naar de quiz en de bingokaarten. Zorg ervoor dat je Zoom van tevoren download via deze link: https://zoom.us/download.

Meedoen met de quiz en de bingo wordt natuurlijk nog leuker met zo'n fantastisch Jubileumfeestpakket. Te reserveren tot en met maandag 8 juni via sponsorcommissie.exc20@gmail.com.

Het feestteam!

Tijmen, Gordon, Rob en Juriaan

Bekende gezichten keren terug in Excelsior'20 zondagselectie
bekende-gezichten-keren-terug-in-excelsior-20-zondagselectie (8224) afbeelding

Vanwege de ontwikkelingen bij het nieuwe Zaterdag 1 team zouden we bijna onze hoofdmacht op zondag vergeten maar dat doen we natuurlijk niet.

Wat betreft de spelers gaan we afscheid nemen van Etson Galong (Zwaluwen), Aykut Nargun (Meeuwenplaat) en Jeremy Troost (Prinsenland). Angelo Sambo, Shelton Libiee en Robert Lunenburg volgen Gokhan naar Hermes DVS.

De TC en de trainers hebben geprobeerd deze plekken op te vullen. Komend seizoen zullen aansluiten: Thomas de Ruiter, Moussa Sall en Michael Shu (allen VFC), Ivar Wegman (VVKS), Terrence Martinez van der Lem (PPSC) en Appie Yildiz (MSV'71). De laatste 3 hebben hun weg ook weer gevonden, net als Moussa, naar Excelsior'20.

De laatste aanwinst is Timothy Collé. Timothy is de zoon van oud-lid en jeugdcommissie lid Etienne Collé en komt na 4 jaar Spartaan'20 weer terug als keeper in de seniorenselectie. Tot en met de C-junioren heeft hij al bij ons gespeeld.

Allemaal van harte welkom en succes, mannen!

Vrij snel in dit kalenderjaar waren de trainers aangesteld en is de begeleiding een klein beetje aangepast. Na jaren van trouwe dienst heeft verzorger van het 2de Arjen Westerhof aangegeven te stoppen.

Hoe ziet de begeleiding eruit?

Zondag 1:

Hoofdtrainer: Raymond de Romph

Assistent-trainer: Bart Schuurmans

Leider: Michel Wigman

Grensrechter Rene Lubach

Verzorger: Hans Hekman

Keeperstrainer: Marvin Janssen

Zondag 2:

Trainer: Martijn van Deventer

Assistent-trainer: Jim van Dorst

Leiders: Teun van Aaken en Wim van Deurzen

Grensrechter: Peter Zuidgeest

Verzorger: Vacature

banner 1
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg