Weekbrief 35 - 2019

voorblad
21-09-2019 Ga mee naar de T20 cricket finale dag in Birmingham, UK!
25-10-2019 Voetbalavond met Eric Gudde en Henk van Stee
ad01.jpg
Afsluitingsavond Cricketseizoen 2019
afsluitingsavond-cricketseizoen-2019 (7991) afbeelding

Vrijdag 6 september 2019 vieren we de jaarlijkse afsluiting van het cricketseizoen! Terugkijken op de prestaties van alle teams, het belonen van individuele prestaties en het stiekem vooruit kijken naar het nieuwe seizoen.....

En dat onder het genot van een lekker drankje, hapjes en in het bijzijn van vrienden!
Wij hopen op een massale opkomst van alle elftallen!

Don't miss it...Be there!!!

FFF-manager: Steun onze club en maak zelf ook nog kans op geweldige prijzen!
fff-manager-steun-onze-club-en-maak-zelf-ook-nog-kans-op-geweldige-prijzen (7989) afbeelding

Beste lid,

Ben jij DE eredivisiekenner van Excelsior'20 en wil je tegelijkertijd onze club steunen? Speel dan mee met FFF-manager waarbij je geweldige prijzen kunt winnen voor jezelf en voor onze club. Mis dit niet! Ga naar www.fffmanager.nl

●Maak voor eenmalig €9,99 een account aan op het platform. Hiermee gaat er €2,50 naar jouw amateurclub. Vertel het aan je teamgenoten, vrienden, familie en collega's om zoveel mogelijk geld voor jouw club op te halen.

●Speel mee met FFF-manager en maak iedere week jouw eredivisieteam op basis van het eerstvolgende speelweekend.

●Haal iedere week zoveel mogelijk punten met jouw team en maak 16 speelronden kans op €200 voor jezelf en onze club.

●Versla je teamgenoten, vrienden en collega's en maak kans op geweldige eindprijzen

●De eindwinnaar wordt beloond met een 3-daagse trip en gaat met 7 vrienden naar Lloret de Mar om te strijden in een 7:7 toernooi voor de Costa Brava Cup en mee te doen aan de grootste derde helft van Nederland (in het buitenland!!)

Maak snel jouw account aan op www.fffmanager.nl. De eerste vier speelweekenden zijn proefronden, maar 30 AUGUSTUS gaan we officieel van start.

Interview Ida Ruts in het kader van Excelsior'20 100 jaar

Vanaf 13 juni 2019 zullen we, tot aan het officiele jubileum op 13 juni 2020, wekelijks een interview laten zien.

Deze week is de beurt aan vrijwilliger Ida Ruts.

Veel kijkplezier!

banner 0
Start van het seizoen voor de JO8

Beste ouders en toekomstig wereldkampioenen van de JeugdOnder8,


Na een welverdiende vakantie staat het voetbalseizoen weer voor de deur! Dit jaar gaan de onze kinderen op een ''echt'' veld spelen en zullen er een aantal dingen voor zowel kinderen als ouders gaan veranderen. Ik heb de volgende informatie voor u op een rijtje gezet:

*De JO8 heeft 2 teams: JO8-1 en JO8-2. Tussen deze twee teams zit weinig verschil. De kinderen zijn niet ingedeeld op kwaliteit en ze spelen alle twee op hetzelfde niveau. Het maakt daarom ook niet uit of kinderen in JO8-1 of 2 voetballen. Het doel is dat de kinderen dit jaar leren om met elkaar veel samen te spelen en veel plezier te maken, dan komt talent vanzelf boven drijven!

De indeling van de teams:

JO8-1: Sirac, Kuzey, Tijn, Geydri, Jens, Swen, Mats, Semih en Kyan (leiders: Nick en Stan Dijkshoorn)

JO8-2: Koen, Nida, Jelyan, Aroen, Jesse, Oskar, Feyyaz en Llyelson (leiders: Jamie Broekhuizen en Ley Eisden)

*Iedere zaterdag spelen de kinderen een wedstrijd, dat is niet vrijblijvend. Aangezien de kinderen in teamverband spelen is het belangrijk dat alle kinderen er ook iedere week zijn. Bent u een keer verhinderd? Dan wil ik dat uiterlijk donderdag om 1900u weten zodat ik een vervanger kan regelen en alle teams compleet aan een wedstrijd kunnen beginnen

*Vanaf 3 september gaan onze kanjers samen met de kinderen van JO9 trainen op dinsdag en donderdag van 17.15u tot 18.30u. Dit doen ze onder begeleiding van alle leiders. Kan een kind niet trainen? Geen probleem, maar zou u dit een dag van te voren aan de leiders kenbaar willen maken? Dan weten zij hoeveel kinderen er komen trainen.

*Op dinsdag 10 september is er tijdens de training een ouderbijeenkomst. Om 18.00u verwachten we alle ouders en hier worden een aantal dingen aan u uitgelegd. Ook kunt u zelf vragen stellen. De kinderen worden na de training (18.30u) door de leiders naar de kantine gebracht, waar de ouderbijeenkomst is. Meer info vindt u elders op de website.

*Alle jeugdteams binnen onze vereniging hebben een contactouder. De contactouder is het aanspreekpunt voor ouders in het team wanneer het gaat over trainingen, wedstrijden of overige activiteiten (zoals de bingoavond). Voor de JO8-2 zal ik dit zelf zijn aangezien mijn zoon daar speelt, voor de JO8-1 zoek ik nog een contactouder.

*Wedstrijddag: We zien de kinderen graag omgekleed bij de wedstrijd aankomen, dit scheelt heel veel omkleedtijd. De kinderen gaan met de leiders naar de kleedkamer, hier zijn geen ouders bij. Tijdens de wedstrijd mogen ouders, vanzelfsprekend, positief aanmoedigen. Het is niet de bedoeling dat ouders zich met tactieken, wisselbeleid, etc. gaan bemoeien, hier zijn de leiders voor.

Na de wedstrijd is het verplicht om te douchen. Slippers meegeven i.v.m. de hygiene zou fijn zijn! Ook na de wedstrijd zijn er geen ouders in de kleedkamer. De contactouder en leiders begeleiden de kinderen en helpen evt. bij het vastmaken van veters o.i.d.

*Alle kinderen krijgen kleding van de vereniging, het afhalen hiervan vindt u elders op de website. De wedstrijdshirtjes worden verzameld in een aparte tas en worden om de beurt door een teamlid gewassen. U moet dus een paar keer per jaar de shirtjes wassen!

Het afgelopen seizoen heb ik deze kanjers een jaar lang mogen trainen bij de maxi's en wat was het gezellig. Ik weet zeker dat we met zoveel stralende kids een fantastisch seizoen tegemoet gaan!

Mocht iemand nog vragen hebben? Jullie weten mij te vinden!

Groeten Dennis

Nieuwe spelregels voetbal

De KNVB heeft met onmiddellijke ingang een aantal spelregels aangepast. Lees ze goed door want het is belangrijk voor spelers, scheidsrechter en begeleiding.

1. Penaltys worden weer om en om genomen en niet meer volgens het ABBA systeem.

2. Als een speler wordt gewisseld kan de scheidsrechter bepalen dat dit moet gebeuren bij de dichtstbijzijnde zij- of achterlijn, dit om tijdrekken te voorkomen.

3. Bij een doeltrap mag de verdedigen de bal in zijn eigen zestienmeter aannemen, je hoeft dus niet meer te wachten voordat de bal buiten de zestienmeter gebied is.

4. Bij een scheidsrechtersbal mag alleen een speler van het team dat balbezit had voor de onderbreking in de buurt van de scheidsrechter staan bij de hervatting. Een scheidsrechtersbal in de zestienmeter is altijd voor de keeper.

5. Vanaf dit seizoen kunnen ook andere officiële begeleiders zoals leider, verzorger een gele of rode kaart krijgen.

6. Bij een vrije bal waar een muurtje opgesteld wordt, moeten de aanvallers minimaal op 1 meter afstand blijven van het muurtje.

Bron: KNVB (door Dave)

ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg