Weekbrief 37 - 2020

voorblad

Geen evenementen in deze week.

ad01.jpg
Interview Tom Heggelman ihkv 100 jarig jubileum

Vanaf 13 juni 2019 zullen we wekelijks een interview laten zien.

Deze week is cricketcaptain Tom Heggelman aan de beurt!

Veel kijkplezier

verslag 2de wedstrijd Excelsior '20 JO8-2
verslag-2de-wedstrijd-excelsior-20-jo8-2 (8309) afbeelding

Verslag JO8-2

Excelsior '20 JO8-2 - Blijdorp JO8-4

Eindstand 18-1

Na een goede start, vorige week zaterdag, werd en doordeweeks weer goed en enthousiast getraind door de kanjers van JO8-2. Tijdens de trainingen werd al snel duidelijk dat er een grote zin aanwezig was om weer een echte wedstrijd te voetballen. En vandaag was het gelukkig weer zo ver. We speelden vandaag tegen Blijdorp JO8-4. Ook zij hebben een nieuw team en hadden er ook heel erg veel zin in. Vandaag had leider Robbert een nieuwe assistent er bij in de persoon van Alex , de vader van Tatum. Hij had vandaag de verantwoordelijkheid over het wisselbeleid. Voor de wedstrijd werd nog even goed de tactiek besproken en werden de kanjers van JO8-2 op de juiste plek gezet en kon de wedstrijd beginnen. We hadden vandaag 1 afwezige. Liam , beterschap en we hopen dat je er volgende week weer gewoon bij bent. En door omstandigheden was Mason wat later . We begonnen de wedstrijd hierdoor met 7 jongens. 6 spelertjes in het veld en 1 wisselspelertje.

De eerste 20 minuten stond Teun onder de lat als keeper en in het veld was het duidelijk Excelsior '20 dat de tegenstander onder druk zette en erg aanvallend voetbal liet zien. Dit resulteerde in een snelle voorsprong. Het waren Jozi, Yousuf en Jayvano die het doel snel konden vinden. Met een grote voorsprong gingen we dan ook de rust in. Na een heerlijk bekertje Ranja, en wat water, wisselde de leider van keeper en ging Tatum onder de lat. Er werden nog wat tips gegeven door de leiders en vanaf het fluitsignaal was het weer Excelsior '20 dat de druk op de bal hield en door goed samenspel werd er gescoord door Mason, die zich gelukkig weer bij het team had gevoegd en ook Jens en Mats scoorden hun eerste doelpunt voor het team. Het sportieve team van Blijdorp wist niet meer te scoren door het uitstekende keepen van Tatum. Uiteindelijk was het resultaat een prima overwinning maar nog belangrijker, iedereen had weer enorm veel plezier gehad in het spelletje.

Er werd afgesloten met een penaltyserie die gelijk op ging en na de penalty's bedankte iedereen de tegenstander voor de sportieve wedstrijd met grote high fives en kon iedereen tevreden naar huis. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma bij en tegen Rotterdam United om 9.00 uur. Dat betekend vroeg naar bed op vrijdag zodat hopelijk iedereen weer fit aanwezig is.

Doelpuntenmakers: Jozi (6) , Yusuf (5) , Jayvano (3) , Mason (2) , Mats (1) , Jens (1)

Even voorstellen: Jaco Verhoev (hoofdtrainer zaterdag 1)
even-voorstellen-jaco-verhoev-hoofdtrainer-zaterdag-1 (8308) afbeelding

Welkom bij Excelsior'20. Vertel eens iets over jezelf, je gezin etc?

Jaco Verhoev, woonachtig in Schiedam, 50 jaar oud, getrouwd met Anita en samen twee kinderen. Een zoon van 19 jaar (Jeremy) en een dochter van 16 jaar (Noa).

Daarnaast zijn er ook nog vier huisdieren, één hond en drie goudvissen.

Vertel eens iets over je voetbal- en trainerscarrière?

Begonnen met voetballen op 6 jarige leeftijd bij voetbalvereniging Schiedam, maar na twee seizoenen overgestapt naar SFC omdat bijna alle vriendjes uit de straat daar voetbalden.

Op 15 jarige leeftijd naar Excelsior'20 gegaan en daar in de B1, A1, 2e en een vriendenelftal gespeeld. De keuze voor het vriendenelftal was noodgedwongen omdat ik een interne opleiding in Harlingen ging volgen en daardoor op dinsdag en donderdag niet meer kon trainen. Het selectievoetbal miste ik toch te veel en ben daarom op mijn 21e naar SVDPW gegaan. Daar werd namelijk als enige club in Schiedam op vrijdagavond getraind. Na 12 jaar in het eerste te hebben gespeeld werd ik in 2004 hoofdtrainer bij SVDPW. Na drie jaar SVDPW ben ik vijf jaar trainer geweest van de zondagselectie van CWO, twee jaar bij Antibarbari en vijf jaar bij Abbenbroek. Vanaf dit seizoen ga ik samen met Marvin Jansen (die ik uit mijn tijd bij SVDPW ken) en Marco van der Lelij (die ik uit mijn tijd van CWO ken) de zaterdag selectie van Excelsior'20 trainen.

Hou je van carnaval?

Toen ik bij Excelsior'20 kwam voetballen was het nog mogelijk (gelukkig maar) om op 16 jarige leeftijd naar carnaval te gaan. De jaren dat ik bij de club speelde, heb ik geen carnavalsmiddag of avond overgeslagen. Dit soms tot teleurstelling van DJ en toen mijn trainer John Kloppers haha.

Weet je iets van cricket?

De regels van het spel weet ik nog steeds. In die tijd ging wij vaak met een aantal spelers van het voetbal naar het cricket toe. Als ik het mij goed herinner werd er toen nog op het eerste voetbalveld gespeeld. Het was vooral leuk om te kijken wanneer Luuk van Troost en Erik Gouka mochten batten, dat waren jongens die toen bij ons in het elftal voetbalden.

Heb je de afgelopen periode al iets geks/bijzonders/moois meegemaakt bij deze club?

Op 9 mei hadden Marvin, Marco en ik een gesprek met de TC om gezamenlijk een prestatieve zaterdagtak binnen Excelsior'20 op te gaan zetten.

Buiten het feit dat er groen licht van het bestuur was, was er nog niets geregeld. Wanneer de overschrijvingstermijn op 15 juni sluit, weet je dat er nog aardig wat werk aan de winkel is om een selectie neer te zetten. Het bijzondere aan de club blijkt dan toch de aantrekkingskracht. Ik denk namelijk dat het geen enkele andere club in Schiedam was gelukt om binnen iets meer dan een maand 43 spelers voor de selectie te krijgen. Ondanks dat nog niet alles vlekkeloos verloopt, wordt er binnen de club zoveel mogelijk aangedaan om te ondersteunen en te helpen waar dat nodig is om van de zaterdagafdeling een succes te maken.

Hoe ben jij deze Corona periode door gekomen?

Goed. Tot nu toe zijn er geen bekenden ernstig getroffen door het coronavirus. Het thuiswerken begint nu wel tegen te staan en uiteraard heb je wel de dingen gemist die je normaal gesproken gewoon vindt, maar wanneer je gezond bent moet je niet teveel klagen.

Laatste vraag. Wil je nog iets kwijt aan de leden en supporters van Excelsior'20?

Zoals ik al eerder heb aangegeven lopen we bij de opstart van selectievoetbal op zaterdag tegen kinderziektes aan, maar hopelijk kunnen we over 10 jaar zeggen dat het een goede beslissing is geweest om, naast het zondagvoetbal, ook een zaterdag te starten. Verder hoop ik dat iedereen gezond blijft, alles weer normaal word en dat er in het weekend gevoetbald kan
banner 0
Even voorstellen: Raymond de Romph (hoofdtrainer zondag 1)
even-voorstellen-raymond-de-romph-hoofdtrainer-zondag-1 (8307) afbeelding

Welkom bij Excelsior'20. Vertel eens iets over jezelf, je gezin etc?

Mijn naam is dus Raymond de Romph, 41 jaar oud en docent LO op Het Lyceum Vos in Vlaardingen. Samen met mijn vrouw, Inge, heb ik 2 dochters. Fiene van 6 en Philou van 2.

Vertel eens iets over je voetbal- en trainerscarrière?

Eigenlijk bijna mijn hele voetballeven bij VFC gespeeld. Ook nog een uitstapje naar SC Feyenoord en in de senioren bij HBSS. Daarna vrij snel gestopt en met vol op het trainersvak gestort. Eerst nog even bij HBSS en toen weer terug naar de jeugd van VFC om daar vooral de A en B jeugd te trainen.

Later na het behalen van het TC-2 diploma overgestapt naar de senioren om bij VFC, na 4 jaar het tweede getraind te hebben, ook 4 jaar het 1e van de zondagselectie te trainen.

Hou je van carnaval?

In principe houd ik van alle feestjes. En carnaval is ook een hele goede reden om een feestje te vieren. Eerlijk gezegd ben ik al sinds mijn aanstelling bij Excelsior '20 aan het nadenken wat ik ga aantrekken als we in 2021 carnaval mogen vieren.

Weet je iets van cricket?

Ondanks dat ik gymleraar van beroep ben en (bijna) alle sporten wel voorbij heb zien komen tijdens mijn opleiding, heb ik nog nooit echt cricket gespeeld. Ik snap er wel een heel klein beetje van maar een aantal termen zijn wel abracadabra voor me. Pas geleden al een stukje van een wedstrijd gezien. Wie weet binnenkort weer een keer.

Heb je de afgelopen periode al iets geks/bijzonders/moois meegemaakt bij deze club?

Het is me vooral opgevallen dat er een goede grote (altijd natuurlijk nog veel te weinig en te kleine) groep vrijwilligers keihard werken om de club te laten draaien. Dat vind ik mooi om te zien. Een hechte familieclub.

Hoe ben jij deze Corona periode door gekomen?

Met kleine kinderen in huis hoef je je natuurlijk nooit te vervelen. Ontsnappen aan de dagelijkse sleur van het wandelingetje naar de Albert Heijn heb ik vooral gedaan door lekker hard te lopen.

Daarnaast heb ik op voetbalgebied heel veel webinars gevolgd, veel nieuwe oefenvormen bekeken en verzonnen en natuurlijk behoorlijk wat nagedacht over het naderende eerste seizoen bij Excelsior'20.

Laatste vraag. Wil je nog iets kwijt aan de leden en supporters van Excelsior'20?

Hopelijk zorgen wij er bij Excelsior'20 voor dat iedereen op een veilige manier kan blijven voetballen en kan blijven komen kijken naar leuke wedstrijden. Natuurlijk hoop ik ook dat iedereen binnen en buiten de club gezond blijft.

En als laatste zou het wel heel erg mooi zijn als we tijdens onze (thuis)wedstrijden aangemoedigd gaan worden door een grote groep supporters. Dat zullen we hard nodig hebben en ook zeer waarderen.

De Jo9 en het komende weekend!

Beste ouders,

De afgelopen weken zijn we weer begonnen met voetballen en er wordt steeds meer inzichtelijk. Helaas zijn er een aantal kinderen gestopt, maar gelukkig zijn er ook weer een aantal nieuwe leden bij gekomen, die wil ik bij deze enorm vele plezier wensen!

Hoewel we geen selectievoetbal kennen in onze afdeling, hebben we er wel mee te maken gekregen dat er 2 teams een stuk hoger zijn ingedeeld dan de andere 2. Mede omdat er in sommige teams ruimte ontstond (lees: een te kort) hebben we een aantal kinderen verschoven. Hierbij hebben we ook een beetje rekening gehouden met het hogere niveau. We hopen hiermee dat alle kinderen, zowel die van ons als die van de tegenstander, een leuke, sportieve en spannende wedstrijd kunnen voetballen.

Het schuiven van kinderen komt vaker voor. Ik zal komend seizoen ook zeker een beroep op kinderen doen om in andere teams mee te doen zodat we allemaal genoeg spelers op het veld hebben staan. Plezier staat daarin centraal en is het allerbelangrijkste! Een belangrijke voorwaarde daarvan is dat ieder team genoeg spelers heeft en we doen het dus met elkaar. Gelukkig hebben al meerdere kinderen/ouders zich bereid gevonden om in te vallen of in een ander team te gaan spelend, dus dat is heel erg fijn!

Binnen de jeugd, vinden we het bij Excelsior belangrijk dat de spelertjes met zoveel mogelijk andere kinderen in aanraking komen. Hoe leuk een team (en de ouders) ook met elkaar zijn, dit is nooit een garantie dat deze teams bij elkaar blijven. Op dit moment zijn in alle teams de nodige mutaties geweest waarbij alleen de jo9-4 (voorheen jo8-3) grotendeels bij elkaar is gebleven aangezien zij pas in januari zijn gaan voetballen. Ook dit team heeft nu te maken met een aantal verschuivingen, net als de andere teams.

Wat voor mij het belangrijkste is, is dat alle kinderen het naar hun zin hebben in de teams! Bij de indelingen is er altijd rekening mee gehouden dat er een vriendje bij zit en ik ben er zeker van dat we nu 4 super leuke teams hebben! Er zijn echter nog wel een paar plekjes vrij, dus mochten jullie nog vriendjes hebben die willen komen voetballen, altijd welkom!

Zaterdag een drukke dag voor de boeg met een ware kraker om 8.45u! Jo9-4 speelt thuis tegen… jo9-3!! En hoewel de jo9-4 in bloedvorm verkeerd, zullen de mannen van de jo9-3 hun stinkende best doen om het hun trainingsmaatjes zo lastig mogelijk te gaan maken! Publiek is van harte welkom, aanmoedigen mag, maar houdt rekening met de richtlijnen. Na deze wedstrijd speelt jo9-1 om 9.45u thuis tegen CWO en onze helden van de jo9-2 (die vorige week al 10x scoorden!) spelen een uitwedstrijd bij 10.00u bij MVV'27 in Maasland.

Allemaal een hele fijne zaterdag!!!

Groeten Dennis


Voor alle duidelijkheid even een aantal belangrijke zaken op een rijtje:

-Plezier gaat voor prestatie, het is belangrijk dat alle kinderen het naar hun zin hebben;

-De kleedkamers kunnen niet gebruikt worden, ook bij de meeste uitverenigingen niet. We willen jullie vragen om de kinderen omgekleed naar de vereniging te brengen aangezien we geen omkleedruimtes hebben;

-Omdat we niet hoeven om te kleden, kunnen we iets later met elkaar verzamelen. In de groepsapp geeft de leider aan hoe laat ieder team verzamelt en waar. Als advies geven wij 20 minuten voor de wedstrijd aan (ZORG ER WEL VOOR DAT DE KINDEREN OP TIJD ZIJN);

-Bij uitwedstrijden kun je met het team afspreken om bij de uitvereniging te verzamelen. Iedere ouder is zelf verantwoordelijk om er voor te zorgen om daar te komen;

-Tijdens thuiswedstrijden staan er kannen siroop voor de kinderen (en die van de tegenstander) klaar in de commissiekamer en deze kunnen meegenomen worden naar het veld. Tijdens de rust van de wedstijd kunnen de kinderen op het veld lekker iets drinken. Willen jullie de kannen niet vergeten???;

-Er zijn GEEN scheidsrechters aanwezig bij de wedstrijden. De leiders van de teams BE-geleiden de wedstrijden en dat houdt in dat ze de tijd bij houden en de kinderen uitleggen wat de spelregels zijn als er iets verkeerd gaat. Verder is het doel dat de kinderen het allemaal zelf regelen in het veld. De kinderen spelen 6 tegen 6.

Een wedstrijd ziet er als volgt uit:

10 minuten voetballen

1 minuut Time Out

10 minuten voetballen

5-10 minuten rust (spelers blijven op het veld, drinken iets en wisselen vervolgens van helft)

10 minuten voetballen

1 minuut Time Out

10 minuten voetballen

Penalties!!! Iedere speler mag een strafschop nemen.

Langs de Lijn
langs-de-lijn (8305) afbeelding

Op veler verzoek weer een aflevering van Langs de Lijn.

Deze rubriek die op een positieve manier leuke, spraakmakende anekdotes publiceert die gebeuren binnen de vereniging. Deze rubriek die soms ook wat kritische geluiden laat horen. Deze rubriek die vrijwilligers in het zonnetje zet die zich op een positieve manier hebben onderscheiden. Deze rubriek die open staat voor suggesties via langsdelijn@excelsior20.nl. Deze rubriek die hopelijk voor een klein beetje (lees) plezier zorgt!

De laatste aflevering was bijna een half jaar geleden, half maart. Daarna brak alle Corona ellende uit, werd er niet meer gevoetbald en viel het verenigingsleven (en vooral de Jubileum activiteiten) een beetje stil.

Maar Excelsior zou Excelsior niet zijn als de afgelopen maanden toch nog heel veel gebeurde. Een korte opsomming van zaken die tijdens de Corona crisis zijn gebeurd: "Excelsior 100 jaar oud, maar still going strong!"

 • Na de eerste maanden toen alles stil kwam te liggen werden er in mei met allerlei beperkingen weer heel veel jeugdtrainingen georganiseerd. Het enthousiasme was groot en dat ging eigenlijk best goed.
 • Op de achtergrond heeft het Voetbal Bestuur ism Hans Zuijderwijk en Edgar van der Roer een prestatieve zaterdagtak opgericht. De eerste wedstrijden zijn inmiddels gespeeld. Het gaat nog met vallen en opstaan maar het begin is er!
 • Er werden toch nog (veelal online) een aantal Jubileum activiteiten georganiseerd. De Jubileumquiz (door Gordon, Juriaan, Tijmen en Rob Luchies) was zeker succesvol. De 100 km fietstocht, zowel op 7 juni als afgelopen zondag met het prachtige shirt (door o.a. Remco Zuijdam en Sebastiaan Gokke) was zeer geslaagd en misschien wel de start voor een nieuwe tak binnen Excelsior
 • De cricket speelt uiteindelijk een halve competitie en krijgt daarmee de ruimte om jonge talenten te laten spelen. Zo maken Stan (maakt een 50 tegen Dosti) en Jelte van Troost o.a. hun debuut in het 1e.
 • Het mooie weer geeft toch nog een aantal geslaagde dagen op ons prachtige cricketveld
 • Er werd een goed bezocht en heel gezellig Jeugdkamp georganiseerd rond ons eigen complex
 • Veel activiteiten op de social media
  • het delen van persoonlijke Excelsior'20 foto's
  • de Jubileum interviews van Anton de Rouw en Jos van Deventer
  • de Rubriek "De dag van toen" door Rob de Leede met prachtige cricketverhalen
 • Heel veel voorbereidingen voor het voetbal seizoen. Wat heeft geleid tot een zeer behoorlijke start van het seizoen afgelopen 2 weekenden (daarover later meer)
Maar Langs De Lijn richt zich natuurlijk vooral op het afgelopen weekend.

Zo was er vrijdagavond een 1e vergadering van de Jeugdcommissie. Olv "good old" Rene Lubach is er weer een commissie opgezet met heel veel enthousiaste mensen. Eén van de opvallende nieuwe secretarissen is Tiek, partner van Edwin Marrevee heeft zijn JO15 secretariaat over genomen. Volgens Ed was zij vrijdag na de vergadering heel laat thuis, iets wat hem nooit gebeurde.

Afgelopen zaterdag de 2e bekerronde met een druk programma. De onderhoudscommissie had de kleine veldjes op Asvion in orde gemaakt en ook alle andere velden lagen er prachtig bij.

De kantine was voorzien van looprichtingen en er is een aangepast kleedkamerindeling (zeer beperkt kleedkamer gebruik). Bij de kantine ingang wordt er verzocht om zich middels een QR code te registreren.

Piet van Os had Commissiekamer dienst en zoals altijd neemt hij zijn taken serieus. Piet verzocht mensen om zich te registreren via de QR code. En toen Gökhan Cayir bij zijn zoon ging kijken op veld 2 en direct doorliep vanuit de hoofdingang ging Piet er achter aan. Goed gedaan!

Complimenten voor scheidsrechter Jelle Giesen. De afgelopen weken floot hij steeds de JO11-1. Afgelopen zaterdag ving hij vrijdagavond een late afschrijving op. Hulde!

De minipups zijn ook weer begonnen. Afgelopen zaterdagochtend weer een hoop enthousiast kleintjes!

Afgelopen zaterdag goede resultaten in de derby's. Gewonnen werd er van onze Vaalblauwe vrienden uit Harga: JO15-1 met 5-1, JO11-2 met 8-1 en de Jo15-3 speelt 0-0. Tegen Kethel Spaland wonnen de JO13-5 en de JO13-4 allebei met ruime cijfers, alleen de JO17-3 verloor. Toch leuk al die derby's.

Het nieuwe Zaterdag 1 behaalde zaterdag zijn 1e overwinning. Er zijn nog veel stappen te maken maar de 1e stap is gezet.

De oefencampagne van de Zondag 1 heeft nog weinig punten opgeleverd. Het beste resultaat werd misschien afgelopen dinsdag behaald. Met name in de 1e helft werd er aardig gevoetbald en de uiteindelijke 1-1 tegen een sterk Sparta was een prima resultaat.

De jubileumfietstocht op zondag was een groot succes. Ruim 60 deelnemers, heerlijke weer, een prachtige tocht en veel gezelligheid. En ook veel oude Excelsior coryfeeën die we zagen (o.a. Nico Vester, Marcel van der Meer, Dennis Egging, Egon Kerkhof). En na afloop werd er nog een gezellig biertje gedronken tot genoegen van cricketpenningmeester Hans Boelen.

Het komend weekend gaat ook het zamivo weer voorzichtig beginnen. En ook deze mannen hebben er weer zin in!

Langs de Lijn heeft er ook altijd zin in!

Foto's
banner 1
ad02.jpg

Er zijn geen uitslagen deze week.

ad03.jpg

Er staan geen wedstrijden op het programma.

ad04.jpg
ad05.jpg
ad06.jpg
ad07.jpg